Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním vydlabané papriky a skrojené...
více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou.
Vaříme, dokud se nám chléb...
více o Prababiččina polévka
Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a nasekanou petrželkovou nať, zpracujeme pevné těsto.
Lžičkou...
více o Petrželkové noky
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké...
více o Trampské fazole
Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší...
více o Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou...
více o Červený boršč oblast Žitomír
Cílem našeho snažení budou do zlatova upečená kuřecí stehna s pečeným bramborem plněným špenátem, zasypaným sýrem. Z přebytků navíc vyrobíme...
více o Pečené kuře, brambory a špenát
Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer a přilijeme rajčatové pyré. Osolíme a přidáme koření, podlijeme vodou, vaříme cca 45...
více o Rajská polévka II.
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do...
více o Bavorská svíčková
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl....
více o Polévka, která nikdy nezbyde
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou...
více o Kaldoun
Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1...
více o Hubené fazolky pro chuť i dietu
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme...
více o Srnčí na zelenině
Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu...
více o Myslivecká roláda
Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na...
více o Vepřové pečené na mléce
Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje...
více o Pohankovo-kapustová polévka
Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ...
více o Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
Salát: očištěné mrkve nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Smícháme všechno ostatní a polejeme tím mrkve rozložené na 2 talíře....
více o Večeře pro dva bez přílohy
Maso osolíme, opepříme, vmícháme Solamyl a zalijeme studeným mlékem. Necháme v lednici několik hodin uležet. Potom dáme 3/4 těsta do vymazané formy i...
více o Masový dort II.
Kapie upečeme na plotně, oloupeme a krátce rozmixujeme. Česnek utřeme v hmoždíři se solí, poté smícháme s kápií.
Konzervy scedíme a přidáme k...
více o Příloha k pečenému masu od tety Milice
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru...
více o Staročeská svíčková bez masa
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Uzené maso uvaříme ve vodě.
Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme.
V...
více o Vesnické šunkofleky
Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme...
více o Kuře se zeleninovou omáčkou
Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme...
více o Selská pivní polévka
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zelenou petrželku. Přidáme nakrájené houby a dusíme, podlijeme trochou vody a...
více o Houbový nákyp
V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře...
více o Rybí karbanátky II.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme, osolíme, okořeníme, vsypeme nakrájenou brokolici a šunku na malé kostky. Když je...
více o Brokolicová polévka II.
Nadrtíme robotem na zeleninu,smícháme se solí a sušíme. Poté opět nadrtíme a sušíme... Můžeme přidat petrželovou a celerovou nať....
více o Sušená zelenina - Podravka
Odstraníme kůži z makrely, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme jogurt, citronovou šťávu (můžeme vmíchat i trochu nastrouhané citronové kůry...
více o Paštika z makrely
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso....
více o Zeleninová vegeta
Těstoviny uvaříme dle návodu. Okurku, papriku a cibuli nakrájíme na drobné kousky. Těstoviny slijeme, propláchneme a smícháme se zeleninou, majonézou...
více o Těstoviny s tuňákem III.
Veku nakrájíme na kostky, v mléce rozkvedláme žloutky, osolíme, ochutíme muškátovým květem a nalijeme na veku, přidáme nakrájenou šunku, zelenou...
více o Kuře v nádivce II.
Šunku, kapii, okurky, vejce a jablko nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní, vmícháme smetanu, dochutíme a dáme do ledničky vychladit....
více o Šunkový koktejl II.
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něj na jemno nastrouhaný sýr, sůl a koření. Z hmoty děláme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na...
více o Sýrové kuličky III.
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.
Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,...
více o Salát z drůbeže
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do...
více o Zelenina do polévky
Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na...
více o Bylinkové máslo
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele...
více o Pikantní lutika tety Milice
Rajčata, cibuli, celer i s natí, petržel, fazole, krupky, houby (nadrobno nasekané) vložíme do vody a vaříme cca hodinu téměř do měkka. Pak přidáme...
více o Polévka - Krupnik
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty,...
více o Jemný cuketový páj z Balkánu
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s...
více o Chřestové rizoto