Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,...
více o Rybí polévka se smetanou
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak...
více o Poctivá bramboračka
Na másle zpěníme cibulku, bobkový list a nové koření. Přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a plátky citronu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a...
více o Vegetariánská svíčková omáčka
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové...
více o Omáčka chimichurri ke grilovanému masu
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním...
více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Toastový chleba opečte nasucho a rozmixujte na drobky. Přidejte parmazán, nadrcené ančovičky, nasekanou petržel, lístky tymiánu a nastrouhanou kůru z...
více o Treska s bylinkovou krustou
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte...
více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte...
více o Rybí polévka s filetem z tresky
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Nasekáme cibuli, kapustu nakrájíme na větší kousky, petržel na kostičky.
Ve větším hrnci osmažíme dozlatova cibuli na sádle, zasypeme lžičkou kmínu a...
více o Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme...
více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,...
více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Připravíme si misku, do které dáme celé balení taveného sýru (je jedno jaký, záleží na vás - může být i ochucený)
Oloupeme si česnek. Množství dle...
více o Rychlá česneková pomazánka
Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a...
více o Kotlíkova polévka z hlívy
Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící...
více o Cuketové placky
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na...
více o Polévka z pečeného květáku
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut...
více o Pečené kuře s čočkou beluga
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi...
více o Pečený květák s kari
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,...
více o Bramborový salát
Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením...
více o Kuřecí polévka s droby a quinoou
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v...
více o Kapří polévka
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
2)Vývar přecedíme, nakrájíme zeleninu a obereme maso. Na kostičky brambory přidáme k polévce a vaříme než brambory změknou, přidáme masox, obrané maso...
více o Uzena polévka se zeleninou a bramborem.
Vše (kromě salátové okurky) mixujeme dohromady.
Ručně smícháme umixovanou směs s hrubě nastrouhano salátovou okurkou. Dochutímě solí, pepřem dle chuti...
více o Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy.
Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak...
více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky.
Velkou pánev trochu vymažte olejem a...
více o Italský hříbkový salát
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30...
více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na...
více o Špagety s cuketou a olivami
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet.
Brambory oloupejte, ale nechte je v celku....
více o Kapr namodro s bramborami
Na másle orestujte očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidejte houby spařené v horké vodě a zalijte vývarem.
Vařte do změknutí...
více o Jihočeská „pucková“ polévka
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a...
více o Rossejat
Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a...
více o Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám...
více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte...
více o Smetanový hrášek s fašírkou
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách...
více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Maso s nakrájenou kořenovou zeleninou, solí a bobkovým listem uvaříme ve vodě.
Sebereme všechen vyvařený tuk. Do polévky zavaříme nudle, nakonec...
více o Kuřecí polévka
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme...
více o Krůtí na smetaně
Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme,...
více o Krémová bramboračka
Sýry a cibuli nakrájíme na kostky, které jsou malé asi 2 až 4 cm. Smícháme s kořením a bylinkami a necháme odležet. Mezi tím dáme smíchané oleje...
více o Naložené sýry
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
V...
více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou