• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel

Petržel

Podobné ingredience

  • Kořen petržele
  • Petrželka
  • Petrželová nať
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

seafood chowder Boisio sestrenice

seafood chowder Boisio sestrenice

1. Rozpustime maslo a smichame s moukou. POte prilijeme mleko a az dostatecne zhoustne pridme opet mleko. Musime porad dobre michat 2. Na panvi s... více o seafood chowder Boisio sestrenice

Dusena ryba

Dusena ryba

1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime... více o Dusena ryba

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou... více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

tagarica

tagarica

Maso a zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletou papriku a maso. Dusíme. Zvlášť podusíme také zeleninu,... více o tagarica

45 minut
Houskové knedliky II.

Houskové knedliky II.

Housky nakrájíme na plátky a pak na kostičky, svařeným mlékem přelijeme. Cibuli oloupeme a nasekáme, v pánvi rozpálíme máslo a cibuli v něm necháme... více o Houskové knedliky II.

45 minut
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš... více o Svíčková omáčka

150 minut
Svíčková na smetaně III.

Svíčková na smetaně III.

Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Omyté a osušené maso protáhneme proužky... více o Svíčková na smetaně III.

60 minut
Rybí polévka III.

Rybí polévka III.

**Pracovní postup I:** Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou... více o Rybí polévka III.

120 minut
Boršč III.

Boršč III.

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,... více o Boršč III.

Citrónová rýže

Citrónová rýže

V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže

60 minut
Bramborový salát s majonézou

Bramborový salát s majonézou

Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní... více o Bramborový salát s majonézou

90 minut
Holandská polévka

Holandská polévka

Všechny ingredience nakrájíme na úzké nudličky, pórek na kolečka. Maso osmažíme na másle, zalijeme asi litrem vody, přidáme mrkev, petržel, celer,... více o Holandská polévka

Vepřové plátky na zelenině II.

Vepřové plátky na zelenině II.

Maso nakrájíme na plátky, opečeme na slanině s cibulkou a mírně podlijeme vodou. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí, koření, podle chuti... více o Vepřové plátky na zelenině II.

Má holandská polévka- 4porce

Má holandská polévka- 4porce

Všechny ingredience nakrájím na úzké nudličky, porek na kolečka. Maso osmažím na másle, zaliju asi 1litrem vody přidám mrkev, petržel, celer, masox a... více o Má holandská polévka- 4porce

30 minut
Příloha ke kuřecím řízkům

Příloha ke kuřecím řízkům

Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,... více o Příloha ke kuřecím řízkům

60 minut
Plněné kuřecí řízky II.

Plněné kuřecí řízky II.

Kuřecí řízky jemně naklepeme a podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa. Pak je osolíme a do vytvořené kapsy dáme plátky šunky, tvrdého sýra a... více o Plněné kuřecí řízky II.

BAŽANT S OLIVAMI

BAŽANT S OLIVAMI

Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny... více o BAŽANT S OLIVAMI

Vepřové plátky

Vepřové plátky

Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na... více o Vepřové plátky

Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Medailonky z kančí kýty se šípkovou…

Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi uvedené zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které... více o Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Divočák na pivě a zelí

Divočák na pivě a zelí

Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a... více o Divočák na pivě a zelí

Pravý ukrajinský boršč

Pravý ukrajinský boršč

Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na... více o Pravý ukrajinský boršč

Domácí Vegeta II.

Domácí Vegeta II.

Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat.... více o Domácí Vegeta II.

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova.... více o Bretaňské fazole

30 minut
Rybí filé s dušenou zeleninou

Rybí filé s dušenou zeleninou

Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme... více o Rybí filé s dušenou zeleninou

Pečené kuře po Římsku

Pečené kuře po Římsku

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a důkladně potřeme směsí bylinek. Mezitím si na olivovém oleji podusíme drůbky spolu s telecím masem nakrájeným na na... více o Pečené kuře po Římsku

30 minut
Penne s artyčoky, olivami a sýrem feta

Penne s artyčoky, olivami a sýrem feta

Penne uvaříme ve slané vodě. Artyčoky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme a promícháme s artyčoky a pokapeme olivovým... více o Penne s artyčoky, olivami a sýrem feta

20 minut
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme. Posypeme tím chléb.... více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Špagety s ořechy a kari kořením

Špagety s ořechy a kari kořením

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme sekané ořechy a zalijeme vínem. Potom přidáme pokrájená jablka a kari koření. Uvařené špagety promícháme s... více o Špagety s ořechy a kari kořením

Zajíc na víně

Zajíc na víně

Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova.... více o Zajíc na víně

60 minut
Ratatouille

Ratatouille

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše... více o Ratatouille

Matliarský guláš

Matliarský guláš

Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou... více o Matliarský guláš

Grilovaný losos II.

Grilovaný losos II.

Rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, oregáno, bazalku a citrónovou šťávu dobře promícháme. Porce lososa osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí... více o Grilovaný losos II.

Koláč s masem

Koláč s masem

2 mrkve,2 cibule, kousek celeru,1/2 lžíce majoránky, petržel…..,1 lžíci tomato omáčky,to vše nakrájet na drobno a opéct, zvlášť opéct mleté maso ... více o Koláč s masem

Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme česnekem, obyčejnou hořčicí, možno potřít i lehce jogurtovým Špakem. Osolíme, přidáme trochu vegety,... více o Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Savojská zeleninová polévka

Savojská zeleninová polévka

Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme na kousky nakrájené... více o Savojská zeleninová polévka

Kuře Marianne

Kuře Marianne

Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli... více o Kuře Marianne

Cikánská polévka

Cikánská polévka

Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce

Brazilská polévka

Brazilská polévka

Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno... více o Brazilská polévka

Lepší hořčice

Lepší hořčice

Hořčici šleháme za přikapávání rostlinného oleje, až je hladká jako majonéza, pak vmícháme jemně nasekanou cibuli a zelenou petrželku.... více o Lepší hořčice

30 minut
Italská polévka

Italská polévka

Zeleninu pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej na kterém necháme zpěnit kostičky cibule. Přidáme kostičky... více o Italská polévka

Savojská polévka

Savojská polévka

Zeleninu kromě brambor nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme kousky brambor, zalijeme... více o Savojská polévka

Hovězí vývar s vejcem a sýrem

Hovězí vývar s vejcem a sýrem

Maso očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, koření, mírně osolíme a přivedeme k varu. Poté teplotu zmírníme... více o Hovězí vývar s vejcem a sýrem

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme... více o Krémová slepičí polévka

30 minut
Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Koprová polévka s francouzskými…

Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou... více o Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

60 minut
Vesnický boršč

Vesnický boršč

Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme... více o Vesnický boršč

Krémová polévka se žampiony

Krémová polévka se žampiony

Celer, mrkev, petržel, pórek a cibuli důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Všechnu zeleninu krátce... více o Krémová polévka se žampiony

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového... více o Hovězí pečeně na divoko

45 minut
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky... více o Dýňová polévka

FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Celer, petržel, mrkev, cibuli a oškrábané brambory spolu uvaříme, slijeme a necháme vychladnout. Studené nastrouháme na struhadle s většími otvory.... více o FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

85
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
52
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední párty Jiřího Bartošky ve Varech: Hvězdní hosté a objetí na závěr

Poslední párty Jiřího Bartošky ve Varech: Hvězdní hosté a objetí na závěr

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Nedávno navštívené recepty:

Fazole z Vysočiny Zelné placky Bulharská pomazánka
Sváteční řezy Krkovička za 50 minut Pomazánka z vepřové konzervy
Šťouchaná buchta Tvarohová nádivka do koláčů a buchet Salát se sýrem feta
Francouzské toasty sladké Špenátový protlak Domácí bylinková lučina

Další doporučené ingredience:

Pergamenový papír Perla Perlička Perlivá voda Perník
Perník na strouhání Perníkové koření Pesto Petol Petosa
Petrželka Petrželová nať Petželka Peynirli Pide Phereee sauce
Physalis Pickle pálivé Pide Pikant fix Pikantní hořčice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact