Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, kuřata spolu se zeleninou dáme do osolené studené vody vařit asi 40 minut. Uvařené vyjmeme, rozčtvrtíme. Mezitím...
více o Kuře pečené v pivním těstíčku
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, okurky, cibuli a jemně nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Švédský salát II.
Uvařené brambory nakrájíme na plátky, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a jablko. Promícháme a přidáme slanečky nakrájené na nudličky, olej a ocet...
více o Bramborový salát se slanečkem II.
Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a...
více o Rajská sváteční polévka
Na tuku osmažíme dozlatova cibuli a zeleninu, vše nakrájené na kolečka, celer na kostičky.
Přidáme osolené a opepřené porce kuřete, posypeme...
více o Dušené kuře v zelenině II.
Nastrouhanou zeleninu dát do hrnce, přidat bujón. Zalít vodou a až to vře přidat pohanku a ovesné vločky. Vařit ješte asi 10 minut.
Přidat do...
více o Rychlá polévka IV.
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs...
více o Královská pečeně
Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme do poloměka, kuřecí maso očistíme, vymažeme plech a maso na něj poklademe. Osolíme, opeříme a posypeme bylinkami,...
více o Kuřecí řízky zapečené v bylinkách
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Omyté cukety překrojíme na dvě poloviny a vydlabeme z nich dužinu. Mleté maso smícháme s vejcem, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme (můžeme přidat...
více o Plněné špalíčky z cukety
V 1,5 litru vody rozpustíme bujon a jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a povaříme asi 5 minut. Přidáme zeleninové koření Vegeta a nakrájené...
více o Polévka z rohlíků
Cuketu hrubě nastrouháme smíchame s vejci, majoránkou, solí, kmínem, lisovaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, moukou smíchanou s práškem do pečiva...
více o Pizza z cukety
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
Vodu uvedeme do varu, přidáme bujón, oloupanou rozkrájenou cibuli a plátky česneku a asi 10 minut vaříme. Přidáme chleba a dle chuti - asi 2 lžíce...
více o Chlebová smetanová polévka
Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme bílý chléb, vodu, mléko, bobkový list a povaříme asi 15 minut....
více o Česneková polévka s paprikou
Cibuli, česnek, feferonky, petržel nasekáme, přidáme do masa s ostatními surovinami, zamícháme, namočíme veku. Přidáme do masa, zamícháme.
Tvoříme...
více o Kebab
Čisté houby nakrájíme na tenké plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se...
více o Jemná houbová polévka s mlékem
Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo.
Pomazánka chutná dobře i...
více o Tuňáková pomazánka light
Houby nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a přidáme houby, sůl, pepř, papriku,...
více o Houby na smetaně na maďarský způsob
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou...
více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Čistý pórek nakrájíme na špalíčky, osmahneme prudce na rozpáleném oleji, osolíme a podlijeme hrnkem vřelé vody nebo vývaru. Rýži ve varných sáčcích...
více o Pórek s rýží
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou...
více o Dušené čínské zelí
V očištěných plátcích vepřového masa prožízneme kapsy, které plníme směsí pokrájené šunky a cibule. Maso sepneme párátky, osolíme a poprášíme kari...
více o Vepřové plněné šunkou a cibulí
Kuřecí stehna opatrně vykostíme. Všechno maso opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, osolíme a necháme chvíli v chladu...
více o Kuřecí kostky
Brambory, rajčata a okurku nakrájíme na plátky, smícháme s okapaným hráškem, vajíčky krájenými na kostičky a drobně sekanou cibulí. Zalijeme smetanou,...
více o Letní salát
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené...
více o Guláš ze srnčího masa
Pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme sekanou petrželku, na nudličky nastrouhanou mrkev, sůl, zalijeme vodou tolik, aby se mrkev dobře míchala a...
více o Mrkev na smetaně
Ovesné vločky a mouku osmahneme na oleji, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou nebo nahrubo nastrouhanou...
více o Dršťková polévka z ovesných vloček
Očištěnou zeleninu hrubě nastrouháme a s vločkami rozvaříme na hustou kaši. Osolíme, vmícháme do ní vejce, pepř a cibulku, jemně nasekanou a...
více o Ovesné krokety
V mírně osolené vodě krátce ovaříme květák a po vyjmutí jej rozdělíme na malé růžičky. Do květákového vývaru vložíme vločky a zvolna vaříme 30 minut....
více o Květáková polévka s ovesnými vločkami
Do půldruhého litru vody namočíme fazole. Potom k nim přidáme česnek a 2 cibule a uvaříme doměkka. Vedle uvaříme doměkka žebírka a obereme maso. Mrkev...
více o Fazolová polévka s vepřovými žebírky
Hrách podlijeme trochou vody a rozmačkáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozehřátém sádle, přidáme hrách, zalijeme asi...
více o Hrachová polévka ze zbytků
Mrkev,celer,petržel,zelí nastrouhat na hrubo.Cibuly a pórek na kolečka.Zázvor a česnek na jemno.Maso a všechnu zeleninu na oleji začít smažít.Až to...
více o Závitky made in china
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou...
více o Boršč bez masa
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,...
více o Falešná svíčková omáčka
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a...
více o Nakládané ryby na kyselo
Nastrouháme sýr a petrželový kořen, na kostičky nakrájeneé jablko a papriku, přidáme majonézu, sůl, pepř. Hodí se k tmavému chlebu....
více o Sýrový salát IV.
Čerstvé žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme cibuli, přidáme houby a dusíme, až zezlátnou. Přiměřeně osolíme, okořeníme...
více o Sýrový dort se žampiony
Květák, celer, sýr a rajčata nakrájíme na menší kousky, smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou. Podáváme chlazené....
více o Květákový salát
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
1. Rozpustime maslo a smichame s moukou. POte prilijeme mleko a az dostatecne zhoustne pridme opet mleko. Musime porad dobre michat
2. Na panvi s...
více o seafood chowder Boisio sestrenice