Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno...
více o Vánoční bramborový salát
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a...
více o Kuře na citrónech II.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku, pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.
Zalijeme vývarem...
více o Rajčatová polévka s cuketou
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,...
více o Grilovaná kořenová zelenina
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
Rajčata je dobré...
více o Sušení zeleniny v sušičce
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby....
více o Vepřové ragú z mletého masa
Připravíme si světlou máslovou zásmažku, kterou zalejeme vodou, přidáme masox, apetito provaříme a dochutíme vegetou.
Na oleji opečeme na kostečky...
více o Polévka z Apetita
Vykuchané pstruhy osolte a pokapejte citronem. Nechte je krátce rozležet.
Obalte je v hladké mouce smíchané s pepřem a nasekanou petrželkou.
Upečte z...
více o Pstruzi po mlynářsku
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru),...
více o Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Petržel, citronovou šťávu, česnek, sůl a 2 lžíce oleje umixovat a případně přidávat po lžících olej. Omáčka by měla mít hustotu asi jako tatarská...
více o Jemná omáčka na grilovanou rybu
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji...
více o Krkovička z trouby na zelenině
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do...
více o Dršťková polévka grand
Omytou cuketu, omyté, oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do vařícího zeleninového vývaru. Vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a ochutíme...
více o Cuketová "hrachovka"
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a...
více o Zajíc po vinařsku:
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v...
více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový...
více o Krůtí ragú se zeleninou
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout...
více o Dýňová nádivka
Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,...
více o Vydatná polévka
Na másle zpěníme houby, osolíme, opepříme. Podusíme, zahustíme 2 vejci a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na placku, naplníme houbovou...
více o Houbový závin II.
Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (3...
více o Babiččina hrachová jachnija na pátek
Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4 hrnky vody....
více o Babiččiny plněné papriky na pátek
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji...
více o Cukety plněné mletým masem
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme...
více o Hovězí polévka s knedlíčky
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a ty potom ještě na půlky, zlehka osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a zalijeme horkým...
více o Bramborový salát po Švýcarsku
Hermelín a salám umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní suroviny. Uplácáme karbanátky obalíme je trochu ve strouhance a usmažíme....
více o Karboše
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme....
více o Dobrá zeleninová polévka
Kuře zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme zeleninu a vaříme asi čtvrt hodiny. Z másla a mouky připravíme jíšku, vmícháme...
více o Kuřecí kari krém
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé...
více o Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Smícháme cukr, mléko, droždí a necháme vykynout kvásek. Potom přidáme vlažné máslo, vejce, sůl, vodu a vypracujeme vláčné těsto. Dle potřeby přidáme...
více o Slaný koláč
Na másle zpěníme cibulku, přidáme paštiku a osmažíme. Vmícháme nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Podáváme teplé s pečivem. Je to rychlá a lehká...
více o Nepravý mozeček
Pánev nasucho rozpálíme, přidáme 2 lžíce oleje a na proužky nakrájenou hlívu s plátky česneku. Vše osmažíme dozlatova. Nakonec přidáme máslo, sůl a...
více o Těstoviny s hlívou ústřičnou
Pekáč vymažeme olejem, poklademe cibulí na kolečka, na ni dáme mrkev, celer a petržel, položíme kuře, osolíme, přidáme celý petř, rozmačkaný česnek,...
více o Tondovo kuře
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a na kolečka (celer necháme v celku), vložíme do hrnce, zalijeme vodou podle toho, jak hustou chceme polévku mít...
více o Nejlepší zeleninová polévka
Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a...
více o Salát pro dobrou kondici
Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme...
více o Losos na zelenině
Kuře rozdělíme na porce a osolíme. Zeleninu pokrájíme na kostky či kolečka a vložíme do vymazaného pekáče přidáme divoké koření podlijeme trochou vína...
více o Jiříkovo kuře
Lososa vykostíme, umyjeme, pokrájame na rezne pokvapkáme citrónom a posypeme korením. Takto ho necháme 1-2 hod.
Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme...
více o Strieborny losos na zelenine
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
Do hrnce s vodou dáme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé kostičky pokrájenou zeleninu. Zalijeme kečupem,...
více o Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,...
více o Italské "in salmi"
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,...
více o Česneková bramborová polévka
Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený...
více o Salát z mořského ovoce
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý...
více o Mořské rizoto II.
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme...
více o Norská rybí polévka
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka