• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel

Petržel

Podobné ingredience

  • Kořen petržele
  • Petrželka
  • Petrželová nať
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zapečená zelenina III.

Zapečená zelenina III.

Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s... více o Zapečená zelenina III.

60 minut
Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno... více o Vánoční bramborový salát

Kuře na citrónech II.

Kuře na citrónech II.

Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a... více o Kuře na citrónech II.

Kuřecí nudličky koupající se v nivové smetaně

Kuřecí nudličky koupající se v nivové…

Den předem si připravíme pažitkovou smetanu a dáme do lednice. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opeříme a opečeme na pánvi na rozpáleném oleji do... více o Kuřecí nudličky koupající se v nivové smetaně

45 minut
Rajčatová polévka s cuketou

Rajčatová polévka s cuketou

Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku, pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme. Zalijeme vývarem... více o Rajčatová polévka s cuketou

50 minut
Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,... více o Grilovaná kořenová zelenina

Sušení zeleniny v sušičce

Sušení zeleniny v sušičce

Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory. Rajčata je dobré... více o Sušení zeleniny v sušičce

40 minut
Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa

45 minut
Polévka z Apetita

Polévka z Apetita

Připravíme si světlou máslovou zásmažku, kterou zalejeme vodou, přidáme masox, apetito provaříme a dochutíme vegetou. Na oleji opečeme na kostečky... více o Polévka z Apetita

60 minut
Pstruzi po mlynářsku

Pstruzi po mlynářsku

Vykuchané pstruhy osolte a pokapejte citronem. Nechte je krátce rozležet. Obalte je v hladké mouce smíchané s pepřem a nasekanou petrželkou. Upečte z... více o Pstruzi po mlynářsku

Kuře s ořechovou nádivkou

Kuře s ořechovou nádivkou

Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do... více o Kuře s ořechovou nádivkou

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

Srnčí (hovězí, králík) na červeném…

V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru),... více o Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

Jemná omáčka na grilovanou rybu

Jemná omáčka na grilovanou rybu

Petržel, citronovou šťávu, česnek, sůl a 2 lžíce oleje umixovat a případně přidávat po lžících olej. Omáčka by měla mít hustotu asi jako tatarská... více o Jemná omáčka na grilovanou rybu

Krkovička z trouby na zelenině

Krkovička z trouby na zelenině

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji... více o Krkovička z trouby na zelenině

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do... více o Dršťková polévka grand

30 minut
Cuketová "hrachovka"

Cuketová "hrachovka"

Omytou cuketu, omyté, oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do vařícího zeleninového vývaru. Vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a ochutíme... více o Cuketová "hrachovka"

Zajíc po vinařsku:

Zajíc po vinařsku:

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a... více o Zajíc po vinařsku:

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v... více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky

30 minut
Krůtí ragú se zeleninou

Krůtí ragú se zeleninou

V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový... více o Krůtí ragú se zeleninou

75 minut
Dýňová nádivka

Dýňová nádivka

Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout... více o Dýňová nádivka

30 minut
Vydatná polévka

Vydatná polévka

Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,... více o Vydatná polévka

Domácí vegeta

Domácí vegeta

Zeleninu nameleme, promícháme se solí a volně sušíme. Nebo zeleninu můžeme nastrouhat, usušit a pomlet.... více o Domácí vegeta

Houbový závin II.

Houbový závin II.

Na másle zpěníme houby, osolíme, opepříme. Podusíme, zahustíme 2 vejci a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na placku, naplníme houbovou... více o Houbový závin II.

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (3... více o Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččiny plněné papriky na pátek

Babiččiny plněné papriky na pátek

Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4 hrnky vody.... více o Babiččiny plněné papriky na pátek

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský... více o Vegetariánský boršč

Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji... více o Cukety plněné mletým masem

Letní bulharské fazole

Letní bulharské fazole

Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience... více o Letní bulharské fazole

60 minut
Hovězí polévka s knedlíčky

Hovězí polévka s knedlíčky

Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme... více o Hovězí polévka s knedlíčky

Bramborový salát po Švýcarsku

Bramborový salát po Švýcarsku

Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a ty potom ještě na půlky, zlehka osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a zalijeme horkým... více o Bramborový salát po Švýcarsku

Karboše

Karboše

Hermelín a salám umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní suroviny. Uplácáme karbanátky obalíme je trochu ve strouhance a usmažíme.... více o Karboše

Dobrá zeleninová polévka

Dobrá zeleninová polévka

Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme.... více o Dobrá zeleninová polévka

Kuřecí kari krém

Kuřecí kari krém

Kuře zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme zeleninu a vaříme asi čtvrt hodiny. Z másla a mouky připravíme jíšku, vmícháme... více o Kuřecí kari krém

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé... více o Kuřecí polévka dobrá a rychlá

Slaný koláč

Slaný koláč

Smícháme cukr, mléko, droždí a necháme vykynout kvásek. Potom přidáme vlažné máslo, vejce, sůl, vodu a vypracujeme vláčné těsto. Dle potřeby přidáme... více o Slaný koláč

Nepravý mozeček

Nepravý mozeček

Na másle zpěníme cibulku, přidáme paštiku a osmažíme. Vmícháme nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Podáváme teplé s pečivem. Je to rychlá a lehká... více o Nepravý mozeček

Těstoviny s hlívou ústřičnou

Těstoviny s hlívou ústřičnou

Pánev nasucho rozpálíme, přidáme 2 lžíce oleje a na proužky nakrájenou hlívu s plátky česneku. Vše osmažíme dozlatova. Nakonec přidáme máslo, sůl a... více o Těstoviny s hlívou ústřičnou

Tondovo kuře

Tondovo kuře

Pekáč vymažeme olejem, poklademe cibulí na kolečka, na ni dáme mrkev, celer a petržel, položíme kuře, osolíme, přidáme celý petř, rozmačkaný česnek,... více o Tondovo kuře

45 minut
Nejlepší zeleninová polévka

Nejlepší zeleninová polévka

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a na kolečka (celer necháme v celku), vložíme do hrnce, zalijeme vodou podle toho, jak hustou chceme polévku mít... více o Nejlepší zeleninová polévka

5 minut
Salát pro dobrou kondici

Salát pro dobrou kondici

Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a... více o Salát pro dobrou kondici

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme... více o Losos na zelenině

Jiříkovo kuře

Jiříkovo kuře

Kuře rozdělíme na porce a osolíme. Zeleninu pokrájíme na kostky či kolečka a vložíme do vymazaného pekáče přidáme divoké koření podlijeme trochou vína... více o Jiříkovo kuře

Strieborny losos na zelenine

Strieborny losos na zelenine

Lososa vykostíme, umyjeme, pokrájame na rezne pokvapkáme citrónom a posypeme korením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme... více o Strieborny losos na zelenine

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového... více o Ukrajinský boršč II.

45 minut
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Do hrnce s vodou dáme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé kostičky pokrájenou zeleninu. Zalijeme kečupem,... více o Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Italské "in salmi"

Italské "in salmi"

Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,... více o Italské "in salmi"

30 minut
Česneková bramborová polévka

Česneková bramborová polévka

Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,... více o Česneková bramborová polévka

Salát z mořského ovoce

Salát z mořského ovoce

Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený... více o Salát z mořského ovoce

Mořské rizoto II.

Mořské rizoto II.

Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý... více o Mořské rizoto II.

45 minut
Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme... více o Norská rybí polévka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Další stránka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

77
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
64
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
35
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Tomáš Třeštík překvapil: Nová láska! Zvláštní reakce Decastelo

Tomáš Třeštík překvapil: Nová láska! Zvláštní reakce Decastelo

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Nedávno navštívené recepty:

Zapékané plněné brambory Špagety se sýrovou omáčkou Mrkvová pomazánka
Salsa guacamole Gulášová polévka II. Náš domácí štrúdl
Kuře Garam másala Okurková omáčka z hovězího masa Velikonoční kopřivová nádivka
Škvarkové placky s jogurtem Bramborovo-žampionová polévka se špenátem Kompot z hroznového vína

Další doporučené ingredience:

Pergamenový papír Perla Perlička Perlivá voda Perník
Perník na strouhání Perníkové koření Pesto Petol Petosa
Petrželka Petrželová nať Petželka Peynirli Pide Phereee sauce
Physalis Pickle pálivé Pide Pikant fix Pikantní hořčice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact