Špagety uvaříme jak jsme zvyklí. Mezitím rozpálíme olej a usmažíme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme nakrájený česnek a nakrájená rajčata a vaříme....
více o Tuňákové špagety
Cukety rozkrájíme na tenké plátky podélně (4-5 mm). Posolíme, necháme 2 hodiny, šťávu slijeme. Rozdělíme je na 4. Naskládáme plátky vodorovně, trochu...
více o Filé v cuketové peřince
Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí a osmahneme dozlatova. Zalijeme 1,5 l vody, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox, 3 kuličky pepře, bazalku,...
více o Drožďovka
Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je...
více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a...
více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme...
více o Jazyková svíčková
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením a orestujeme v rozpáleném oleji, přidáme pokrájenou šunku a krátce orestujeme, zalijeme vývarem,...
více o Krůtí nudličky s nivou
Houby důkladně nasekáme na maličké kousky. Rozehřejeme na pánvi olej a usmažíme houby spolu s česnekem, dokud nám houby nezměknou. Necháme vychladnout...
více o Jednoduchá houbová paštika
Zatímco vaříme těstoviny, osmahneme na pánvi kuřecí maso. Když je maso propečené, přidáme rozmarýn, parmezán a čerstvě umletý černý pepř.
V jiné...
více o Těstoviny Philly
Zeleninu nastrouháme na slzičkovém struhadle. V kastrolku necháme rozpustit máslo a přidáme zeleninu a osmahneme. Játra odblaníme a nasekáme na menší...
více o Játrová omáčka s kořenovou zeleninou
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu...
více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin...
více o Smutná makrela
Namočíme strouhanku (ale tak, aby byla mokrá, ale neplavala), přidáme ji k mletému masu, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme, přidáme...
více o Keeftedes - rodinné Ťofty
Baklažány propícháme pořádně ze všech stran vidličkou a vložíme do ohnivzdorné (skleněné) nádoby. Vložíme do středně vyhřáté trouby a cca 1 hodinu...
více o Salát z baklažánů (lilků)
Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na...
více o Brokolicová kari polévka
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před...
více o Polévka z uzeného masa II.
Na másle opražíme na kostky nakrájenou zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, krátce opražíme, zalejeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme....
více o Pivní polévka
Plátky (bílého) chleba potřete máslem a obložte plátkem šunky. Na ni dejte plátek ananasu, který zakryjte plátkem sýra. Chlebíčky pak položte na plech...
více o Sýrové tousty s ananasem
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme masox, prolisovaný česnek, na jemno cibuli a podravku. Povaříme asi 15 minut...
více o Falešná slepičí polévka
Nakrájené houby dáme vařit do vody (asi 1 l). Po 20 min. přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, osolíme a vaříme dále.
K poloměkké zelenině přidáme...
více o Šajtky
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Kuřecí vývar poředíme vodou podle potřeby. Přidáme zeleninový bujón, rozmícháme a přidáme zeleninu (používám zmrazenou), dovedeme k varu a chvíli...
více o Jarní polévka se ztracenými vejci
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Maso osolíme a naložíme do směsi oleje, vína a medu, přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, uložíme do chladu na 24 hodin. Zprudka opečeme....
více o Kuřecí prsa na medu a víně
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli,...
více o Hovězí pečeně na víně
Maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nadrobno nakrájíme. Na tuku nejdříve osmahneme kořenovou...
více o Vepřové ragú nadivoko
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku...
více o Grilované papriky s česnekem
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vykostěná a nasolená kuřecí stehna a orestujeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel...
více o Kuřecí stehna na zelenině
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Rozehřejeme troubu na 160 °C. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme jehněčí, dokud není slabě hnědé. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli...
více o Dušené jehňátko
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Vložíme do pekáčku.
Zpěníme jemně nakrájenou cibuli a podusíme na ní na kostičky...
více o Valašská vepřová pečeně
Brambory nakrájíme na malé kostky, salám na nudličky a tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, přidáme sekanou cibuli, pokrájené kapie a spojíme jogurtem...
více o Orientální salát
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky asi...
více o Bramborová roláda od maminky
Omyté a nadrobno nakrájené maso uvaříme do poloměkka, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a vaříme, až je vše měkké.
Potom maso a část zeleniny...
více o Hovězí zeleninová polévka pro děti
Dobře očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 1/4 l horké vody a vaříme, až je zelenina dostatečně měkká. Potom vše...
více o Základní zeleninová polévka pro malé děti
Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle.
Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká...
více o Prima salát
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dobře promícháme a napěchujeme do sklenic.
Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme při 85 °C 30 min...
více o Zelenina pro přípravu vlašského salátu
Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme. Maso vyndáme a na tom samém oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky - petržel, tymián, bobkový list a...
více o Kuře Baskické
V osolené vodě a oleji uvaříme špagety. V pánvi ohřejeme lžíci másla a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, povaříme a dáme vychladnout.
V míse...
více o Špagety Frittata
Tento recept je spíše nápadem, kterak se zbavit starého chleba, než jídlem na sváteční stůl, takže nečekejte zázraky, nicméně jedlé to je a mně osobně...
více o Velšský králík
Kuře si naporcujeme na co nejvíc menších kousků - cca 8 ks. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly. Vyjmeme a do výpeku...
více o Kuře a la Dubrovník
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět...
více o Zapečená uzená makrela na smetaně
Na másle necháme dozlatova osmahnout ovesné vločky, zalijeme vodou a přidáme masox, pokrájenou nebo ustrouhanou zeleninu, mírně osolíme, chvilku...
více o Vločková polévka se salámem
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s...
více o Zapečená zelenina III.