• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Perník na strouhání

Perník na strouhání

Podobné ingredience

  • Perník
  • Perníkové koření
  • Prášek do perníku
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

110 minut
Muzika, ovocná kaše

Muzika, ovocná kaše

24 hodin před vařením namočit zvlášť mandle, meruňky a hrozinky dohromady, asi 200 ml. Sušené švestky namočit na 2-5 hodin, nebo i bez namočení, podle... více o Muzika, ovocná kaše

45 minut
Jablečné / hruškové těstoviny

Jablečné / hruškové těstoviny

Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry,... více o Jablečné / hruškové těstoviny

40 minut
Nepečené perníčky

Nepečené perníčky

Perník a sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme ostatní suroviny. Hněteme tak dlouho, dokud nezískáme hladké těsto. Podle potřeby přidáme řidké (džem,... více o Nepečené perníčky

200 minut
Valašské hruškové frgály s badyánem

Valašské hruškové frgály s badyánem

Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl... více o Valašské hruškové frgály s badyánem

40 minut
Švestkové těstoviny

Švestkové těstoviny

Množství dle chuti a počtu strávníků. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten... více o Švestkové těstoviny

30 minut
Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem

Perníkové nudle (těstoviny) s…

Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě. Během vaření nudlí si nastrouháme perník a zředíme povidla... více o Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem

30 minut
Nudle s perníkem

Nudle s perníkem

Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) si uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě. Během vaření nudlí si nastrouháme perník a rozpustíme... více o Nudle s perníkem

180 minut
Povidlové buchty

Povidlové buchty

Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a... více o Povidlové buchty

50 minut
Makové knedlíky - kynuté

Makové knedlíky - kynuté

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše... více o Makové knedlíky - kynuté

45 minut
Kapr načerno

Kapr načerno

Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli. Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,... více o Kapr načerno

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a... více o Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

45 minut
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí

Jemná krupicová kaše - pohádka mládí

Není lžíce jako lžíce a tak se množství krupičky může o něco málo lišit (dáváme rovné, nikoliv přeplněné), ale to se dá dost dobře regulovat drobným... více o Jemná krupicová kaše - pohádka mládí

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme část... více o Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Broskvové knedlíky - bez vajec

Broskvové knedlíky - bez vajec

Do mísy nasypeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba polovinou vlažné vody.... více o Broskvové knedlíky - bez vajec

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Mouku smícháme se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Zalijeme polovinou vody a mírně cukr s... více o Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

30 minut
Luxusní rajská omáčka

Luxusní rajská omáčka

Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a... více o Luxusní rajská omáčka

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Do misky si nastrouháme perník. V jiné míse vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s mlékem, promícháme a poté ještě přidáme mouku s kůrou a... více o Bábovka "trio"

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme mouku (300-400 g) za stálého míchání. Čím méně mouky přidáme, tím budou knedlíky jemnější.... více o Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z... více o Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Borůvkovec - koláč nejen s borůvkami

Borůvkovec - koláč nejen s borůvkami

Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a aroma do pěny, pak vmícháme mouku s kypřidlem, přidáme plátky másla a vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na plech... více o Borůvkovec - koláč nejen s borůvkami

45 minut
Perníkový knedlík

Perníkový knedlík

Veku a perník nakrájíme na kostky. Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, které promícháme s nakrájeným pečivem. Přidáme kypřicí prášek do... více o Perníkový knedlík

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy. Jablka... více o Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s perníkovou…

Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme.... více o Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

Perníkové těstoviny

Perníkové těstoviny

Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené s troškou oleje. Po uvaření je scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem a moučkovým... více o Perníkové těstoviny

30 minut
Polévka z rajčatového pyré s vločkami

Polévka z rajčatového pyré s vločkami

1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčatové pyré, zalijeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a povaříme. 2. Vsypeme ovesné vločky, nastrouhaný... více o Polévka z rajčatového pyré s vločkami

30 minut
Jablečné tvarohové knedlíky

Jablečné tvarohové knedlíky

Jablka vykrojíme a nakrájíme na osminky. Tvaroh smícháme s vejci, moukou a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučněném vále z něj... více o Jablečné tvarohové knedlíky

20 minut
Povidlová omáčka s uzeným masem

Povidlová omáčka s uzeným masem

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu... více o Povidlová omáčka s uzeným masem

Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a... více o Borůvkové knedlíky

Skořicový kynutý závin

Skořicový kynutý závin

Mouku v míse promícháme s cukrem a solí. Z čerstvého droždí si připravíme kvásek: v hrnečku mírně nahřejeme asi 2 - 3 velké lžíce mléka, přidáme... více o Skořicový kynutý závin

Perníkové knedlíčky ke zvěřině

Perníkové knedlíčky ke zvěřině

Suroviny důkladně smícháme a z vytvořené hmoty děláme kulaté knedlíčky střední velikosti (menší než tenisák). Povaříme ve vroucí vodě (5 - 7 minut) a... více o Perníkové knedlíčky ke zvěřině

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Jogurt rozmícháme s vejci, cukrem, olejem, citr. kůrou a smícháme s moukou s kypřícím práškem (popřípadě s trochou mléka). Hladké těsto vylijeme na... více o Kyprý jablkový koláč

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do... více o Tvarohové koláče

Jablková nádivka

Jablková nádivka

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Měkká jablka prolisujeme, přidáme cukr, citronovou kůru,... více o Jablková nádivka

Perníkové knedlíky

Perníkové knedlíky

Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a... více o Perníkové knedlíky

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc... více o Buchty jako od babičky

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Těsto vyválíme na tenký plát. Umletý mák uvaříme v oslazeném mléce s citronovou kůrou a zahustíme strouhaným perníkem. Směs necháme vychladnout a poté... více o Makový závin s višněmi

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut. Krém: z mléka,... více o Buchta alá medovník

Koláč z nebes

Koláč z nebes

Zaděláme klasické kynuté těsto, které necháme v teple kynout cca 60 minut. Tvaroh utřeme s cukry, smetanou a máslem, přidáme rozinky, citronovou kůru... více o Koláč z nebes

Perníky

Perníky

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme... více o Perníky

Nepečené perníčky s kokosem

Nepečené perníčky s kokosem

Perník na strouhání nakrájíme na kostky, pokapeme rumem (já napichuji na párátko) namáčíme v rozehřáté polevě a obalujeme v kokosu, můžeme i v... více o Nepečené perníčky s kokosem

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout. Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky.... více o Nekynutý závin

Perníčky obalované

Perníčky obalované

Ve vodní lázni rospustíme máslo s cukrem, přidáme kakao a nakonec rum (aby moc nevyprchal). Perník na strouhání rozkrojíme podélně na poloviny a z... více o Perníčky obalované

Peciválky II.

Peciválky II.

Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na... více o Peciválky II.

Ohavečské hrudky

Ohavečské hrudky

Z perníku nakrájíme kostky z 1 balení 15-20 podle toho, jak chceme veliké hrudky. Do talíře připravíme mléko a rum podle chuti, jak kdo má rád. Kostku... více o Ohavečské hrudky

120 minut
Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2... více o Bábovka z roku 1900

Opilí čerti

Opilí čerti

Perník nakrájíme na 1/2 cm plátky. Rozpustíme máslo a vmícháme ostatní přísady. Nevaříme. Namáčíme plátky perníku a obalujeme v kokose.... více o Opilí čerti

Medovník VIII.

Medovník VIII.

**Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou... více o Medovník VIII.

Peciválky III.

Peciválky III.

Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na... více o Peciválky III.

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

59
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
55
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
53
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
52
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
46
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Nedávno navštívené recepty:

Zapečené filé po cikánsku Ovocná bowle Magdiny plátky
Bublanina s rebarborou Rybí zavináče Kotlety s houbovou omáčkou
Žloutková poleva Mrkvovo-celerový salát Jablečná roláda s tvarohem
Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím Francouzské brambory

Další doporučené ingredience:

Peprmintový likér Peproncino Pepř celý Pepř drcený Pepř mletý
Pergamenový papír Perla Perlička Perlivá voda Perník
Perníkové koření Pesto Petol Petosa Petržel
Petrželka Petrželová nať Petželka Peynirli Pide Phereee sauce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Perník na strouhání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact