V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,... více o Toskánská polévka
Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili... více o Kuřecí prsa Hasselback
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu.... více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut... více o Máslová paštika s česnekem
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do osolené vody vařit přibližně na 6 minut, aby si zachoval maximum živin. Uvařené růžičky nakrájíme na... více o Květákové muffiny
Na pánvi zlehka orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme krevety a opékáme přibližně 2 minuty. Opatrně vmícháme špenát a podle chuti opepříme.... více o Omeleta s krevetami a špenátem na česneku
Dáme vařit vodu na těstoviny a až voda začne vřít, tak dáme špagety vařit. Nakrájíme si slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve. Ve... více o Špagety Carbonara
Nachystáme si všechny suroviny - citron, rajčata a česnek nakrájíme na plátky, brambory nakrájíme na menší kostičky. Do zapékací mísy dáme brambory a... více o Pražma na citronu a rajčatech
Mléko se špenátem rozmixujte. Zašlehejte vejce a vmíchejte mouku s trochou soli a pepře. Vymíchejte hladké těsto. Pánev zastříkněte olejem a... více o Špenátové palačinky s houbovou náplní
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč
V míse smíchejte obě mouky, lístky tymiánu a sůl. Přidejte na kousky nakrájené máslo, 3 lžíce ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do... více o Galetka s batáty a kozím sýrem
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, pancettu na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vše orestujte. Přidejte povolený hrášek, ochuťte... více o Těstoviny s pancettou a hráškem
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte... více o Tyrolské knedlíky
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek, pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem,... více o Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na... více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a... více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte... více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
Bagetu pokrájejte našikmo na tenčí plátky, každý krajíc potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C... více o Toasty s hruškami a gorgonzolou
Kuřecí prsa pokrájejte na kousky velikosti sousta a dejte do mísy. Přidejte sójovou omáčku, olej, špetku pepře a nechte asi hodinu odpočinout při... více o Kuřecí kousky ve slanině
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Cibulky očistěte, pokrájejte na třetiny a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Citron omyjte, polovinu pokrájejte na kolečka, přidejte je k... více o Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml... více o Kaplická cmunda
Kuřecí prsa potřete BBQ omáčkou a nechte 3 hodiny marinovat v ledničce. Rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu. Mango a avokádo rozkrojte... více o BBQ kuřecí s mangovou salsou
Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte... více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer... více o Tradiční bramborový salát
Kapra omyjte a osušte. Semínka rozmixujte najemno a promíchejte se špetkou soli, pepře a nasypte na talíř. Na druhý talíř rozprostřete mouku a v... více o Kapr obalovaný v semínkách
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká... více o Lehký bramborový salát
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Jako první si připravíme směs na placky. Do mísy rozbijeme tři vejce, přidáme sůl, pepř, strouhaný sýr a mouku. Mletá paprika by se ve vejcích... více o Šťavnaté kuřecí kousky s vaječnými plackami
POZOR! NELZE použít hladkou mouku, musíte zakoupit vitální gluten / pšeničný lepek. Při zadávání receptu jsem tuto surovinu nemohl zvolit, protože... více o Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Očištěné ředkvičky pokrájíme na plátky nebo měsíčky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou jarní cibulku/y i s částí zelené natě, oloupaná, na... více o Jarní salát (nejen) se sýrem
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme... více o Kuřecí řízky se sýrem a medvědím česnekem
Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté jí zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání... více o Uzená medvědí omáčka
Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky... více o Pravá boloňská omáčka
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení... více o Přírodní plátek se sýrovou omáčkou s medvědím česnekem
Omyjeme, oloupeme a nakrájíme batáty na plátky. V misce smícháme s olejem, rozmarýnem, pepřem a kořením na pečené brambory. Směs rozložíme na plech,... více o Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti... více o Plněná krkovice na jehle
Zapékací mísu vymažeme máslem nebo sádlem. Do mísy nasypeme sterilovanou zeleninovou směs Kunovjanka (lze použít i Moravanku nebo Hradišťanku) i s... více o Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí.... více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně... více o Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Jemně mletou šunku přidávejte za stálého míchání do dobře vymíchaného másla. Šunku je třeba dvakrát až třikrát semlít. Pak zvolna přidávejte smetanu a... více o Šunková pěna podle ČSN