Mrkev omyjte a očistěte, nakrájejte na klínky, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte řepkovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na 200... více o Mrkvový hummus s pestem
Kuřecí prsa potřete olejem, zasypte hrubě mletým pepřem a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Bagetu natrhejte na kousky velikosti... více o Salát s kuřecím masem a krutony
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na pánvi na lžíci oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce, stonky pokrájejte, přidejte k cibuli, hlavičky zatím... více o Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem
Několik hodin před přípravou salátu si naložte kuřecí prsa do oblíbeného koření bez soli a nechte je v lednici marinovat. Uvařte si basmati rýži a... více o Rýžový salát s kuřecím masem
V rozpálené nepřilnavé pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme dozlatova krajíc chleba a pokrájenou šunku. Při otáčení chleba na druhou stranu,... více o Topinkový hemenex
Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou... více o Nakládaný kořeněný bůček
Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně... více o Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Hovězí maso vyberte dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí, propíchneme a... více o Hovězí na paprice mrkví špikované
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata.... více o Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší... více o Špikované okurkové hovězí na špeku
Omytou, očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a nasypeme do mísy. Česnek nasekáme najemno nebo nastrouháme a přidáme k zelenině.... více o Zeleninový salát s Nivou
Předvařené květákové růžičky na skus, v osolené vodě nebo páře, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a... více o Květákovo-bramborový salát
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte.... více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky... více o Vepřové ve smetanových kedlubnách
Květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě nebo na páře doměkka - na skus. Necháme zchladnout a okapat. Uvařený květák pokrájíme na menší kusy... více o Květákový salát se smaženým řízkem
Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku, dle chuti... více o Rychlá vaječná rýže
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20... více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Nové brambory vydrbeme kartáčkem nebo nožem oškrábeme (což není nutné). Uvaříme v osolené vodě nebo upečeme v troubě na sádle doměkka. Je možné je... více o Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu... více o Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli.... více o Kanec se šípkovou
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou... více o Ratatouille
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.... více o Králík pečený v zelenině
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte... více o Gratinované brambory a batáty
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory dobře omyjte a několikrát propíchejte vidličkou. Naskládejte je do pekáčku a přidejte česnek překrojený napříč... více o Bramborová kaše z pečených brambor
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá... více o Pečené brambory Hasellback
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pak je nasypte do mísy a... více o Pečené bramborové lupínky
Zelí pokrájejte na měsíčky a odstraňte košťál. Řepy oloupejte a pokrájejte také na měsíčky. Obojí nasypejte do pekáče a zakapejte olejem. Osolte,... více o Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Oregano, jehličky rozmarýnu, fenykl a oloupaný česnek rozsekejte v mixéru. Přidejte hořčici, špetku soli a rozmíchejte. Váleček masa rozřízněte příčně... více o Rolovaná krkovice à la porchetta
Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem... více o Paštikové koláčky
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce,... více o Špekáčky / klobásky v leču pečené
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo... více o Gulášová polévka z patizonu
Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně... více o Patizonová směs na topinky, tousty...
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle... více o Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš
Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny,... více o Hovězí na hořčici s houbami
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené... více o Šunko - flíčková omeleta
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím
Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme na nudličky pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a... více o Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek... více o Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou... více o Zelné karbanátky s uzeným masem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Kuřecí prsa potřete olejem a zasypejte paprikou a oreganem, dejte je na rozpálenou pánev a opečte z každé strany tak minutu či dvě dozlatova, poté je... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,... více o Toskánská polévka
Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili... více o Kuřecí prsa Hasselback
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu.... více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut... více o Máslová paštika s česnekem
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do osolené vody vařit přibližně na 6 minut, aby si zachoval maximum živin. Uvařené růžičky nakrájíme na... více o Květákové muffiny
Na pánvi zlehka orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme krevety a opékáme přibližně 2 minuty. Opatrně vmícháme špenát a podle chuti opepříme.... více o Omeleta s krevetami a špenátem na česneku
Dáme vařit vodu na těstoviny a až voda začne vřít, tak dáme špagety vařit. Nakrájíme si slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve. Ve... více o Špagety Carbonara