V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a... více o Kapie plněné kuřecím masem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr... více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle... více o Krémová rybí polévka se šafránem
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Připravte pesto: Do mixéru natrhejte petrželku, přidejte ořechy, česnek, asi 6 lžic oleje, sůl, pepř a vše rozmixujte. Pečivo nakrájejte na plátky asi... více o Francouzské toasty s pestem
Starší chléb rozdrťte ve food processoru na větší drobky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte ančovičky a nechte je rozpustit. Přisypte... více o Citronové špagety s křupavou posýpkou
Ze sardinek slijte olej, dejte je do mísy a rozmačkejte vidličkou. Kostičky nevybírejte, rozsypou se na kousky a vstřebají se do pomazánky, navíc jsou... více o Rybičková pomazánka
Zeleninu očistěte, nastrouhejte najemno, dejte do mísy a zalijte citronovou šťávou. Přidejte jogurt a majonézu, dobře promíchejte, aby se všechny... více o Pomazánka à la humr
Hermelín a šunkový salám nastrouhejte nahrubo, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy. Přidejte lučinu a majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte... více o Hermelínová pomazánka
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Maso osolte, opepřete a z obou stran lehce potřete olejem. Položte je na mřížku grilu rozpáleného na vyšší teplotu a nechte opékat 8 až 10 minut po... více o Steakový salát à la Caesar
Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy... více o Skandinávský hot dog
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou... více o Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Bylinky nasekejte najemno. Do misky vložte kousky kozího sýru, do něj vmíchejte bylinky, osolte a opepřete. Lehce promíchejte stěrkou. Ze sýra... více o Ochucené kuličky z kozího sýra
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár... více o Boloňské špagety
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku pokrájejte na malé kostičky, stejně jako kuřecí maso. Sýr nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej,... více o Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do větší mísy, bílky... více o Špagety Carbonara
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě... více o Rajčatová polévka s čočkou
V rendlíku rozpusťte máslo. Žloutky dejte do nerezové mísy, přilijte víno a ocet, mísu posaďte na hrnec s vodou a obsah mísy začněte šlehat metlou.... více o Holandská omáčka
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs... více o Hrstková polévka
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olivový olej, cibulku nechte zesklovatět, přidejte tymián, rozmarýn, bobkový list, případně také olivovou... více o Fazolová polévka s klobáskou
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce. Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku... více o Pečené brambory s česnekem a citronem
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,... více o Pažitková omáčka
Na oleji osmažit cibuli, přidat na kostky nakrájenou červenou řepu a lehce osmažit. Přidat na kostky nakrájenou mrkev, brambory a nahrubo nakrájenou... více o Polévka z červené řepy - se smetanou a krutony
Celou paličku česneku seřízněte ve čtvrtině. Zapékací misku promažte olivovým olejem a přidejte kousek másla. Následně přidejte bobkový list, rozmarýn... více o Rozpečený camembert s česnekem
Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať paprika chytne... více o Polévka z paprik a rajčat
Připravte si palačinky a vejce den předem. Uvařte vajíčka naměkko, nebo zkuste vejce do skla. To ostatní už bude hračka. Druhý den si připravte... více o Slané palačinky
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte. Po minutce přilijte suché bílé víno, které... více o Lanýžové rizoto
Budete potřebovat tolik lžic vody, kolik máte žloutků – v tomto případě tedy dvě. Recept se dělá nad vodní lázní. Voda v hrnci by se měla držet těsně... více o Holandská omáčka
Brambory, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu, poté vařte asi deset minut. Brambory slijte a nechte odejít páru. Poté je přesypte na... více o Pečené brambory
Nastrouhejte zelí a cibulku na plátky. Ředkvičky a kedlubnu nastrouhejte nahrubo Přidejte nasekanou pažitku. Vše pořádně osolte, promíchejte a nechte... více o Jarní salát Jaroslaw
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou. Rozpalte v hrnci... více o Petrželová polévka
Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem... více o Koprová omáčka
Na olivovém oleji nebo klarifikovaném másle orestujte lišky překrájené na menší kousky. Houby restujte, dokud se neodpaří voda, kterou pustily.... více o Kulajda
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr. Rybu dejte do... více o Marinovaný losos - gravlax
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se... více o Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Ve velké míse smíchejte těstoviny s tuňákem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte rajčata – až začne slupka zlátnout, sejměte pánev z ohně.... více o Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Do hrnce dáme olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme do té... více o Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem