Okurku oloupeme a buď nastrouháme na plátky či velké slzy nebo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přisypeme nadrobno pokrájené listy medvědího... více o Okurkový salát s medvědím česnekem
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme.... více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Oloupané brambory zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad brambory, osolíme, můžeme přidat i kmín, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni... více o Bramborové placky s medvědím česnekem
Na pánvi osmažíme na drobné kousky pokrájeném uzeném špeku najemno nakrájenou cibulku. Smažíme lehce dozlatova. Přidáme vejce, která osolíme a... více o Míchaná vajíčka s medvědím česnekem
Lososa pokrájejte na 4 až 6 porcí a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kousky ryby potřete olejem, osolte a opepřete. Do mixéru... více o Losos s bylinkovou krustou
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte... více o Gratinované brambory
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpusťte lžíci másla a cibulky asi minutu restujte dosklovita. Přisypte povolený hrášek, zalijte... více o Hrášková polévka s lososem
Rozklepněte vejce, přikápněte trošku mléka nebo smetany, osolte, opepřete, rozkvedlejte. Šalotku nakrájejte najemno, stejně tak kousek chilli. Avokádo... více o Míchaná vajíčka s avokádem
Oloupanou vařenou řepu pokrájejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, ořechy, balzamiko a 2–3 lžíce olivového oleje. Směs osolte, opepřete a... více o Pomazánka z červené řepy
Připravte si pánev vhodnou do trouby. Z plátu listového těsta vykrojte kruh o něco menší, než je pánev. Řepu pokrájejte na měsíčky, cibule na klínky.... více o Tarte tatin s řepou a cibulí
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou... více o Tvarohová pomazánka s vejci
Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, aby se rozpustila (nevaříme). Přidáme všechny... více o Tlačenka s vařenými vejci
Připravte si vajíčka uvařená natvrdo. Je třeba oddělit žloutky a bílky – vajíčka rozpulte, žloutky odložte do misky. Z nich vytvořte sós podobný... více o Omáčka Gribiche
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a... více o Zelňáky se zelným salátem
Do rendlíku vlijte trochu vinného octa, nechte ho odvařit a mezitím rozpulte avokádo a vyjměte pecku. Nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní... více o Avokádová omáčka
Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře... více o Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky. Rozpalte hrnec... více o Zimní minestrone
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny. Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do... více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Cibulky pokrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte bílou část cibulek.... více o Hrášková šakšuka
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu. V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod... více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí... více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou... více o Mletá směs s fazolemi
Nejprve si připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně nadrobno pokrájeného špeku, osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova.... více o Houbové knedlíky z rohlíků
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou
Mladé cukety nakrájíme na tenké plátky na struhadle nebo pomocí škrabky. Plátky dáme do cedníku, osolíme více než obvykle a promícháme - uvolněná voda... více o Křupavé cuketové placičky
Šalotku nakrájíme najemno a v rendlíku na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova. Medvědí česnek a špenát propereme ve studené vodě, necháme okapat a... více o Špenát z medvědího česneku
Tvaroh s jogurtem krátce prošlehejte na hladký krém. Medvědí česnek opláchněte studenou vodou, otřepejte dosucha a pokrájejte nadrobno. Cibulku... více o Pomazánka z medvědího česneku
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Ve velkém, ideálně litinovém hrnci se širokým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a pomalu ji na... více o Chili con carne
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama... více o Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového... více o Smetanová bramboračka se žampiony
V osolené vodě uvařenou tarhoňu scedíme, necháme okapat a zchladnout. Tarhoňu nasypeme do mísy, přidáme vejce, najemno pokrájenou schwarzwaldskou... více o Rarášci z tarhoni
Očištěnou zeleninu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do hrnce, přidáme máslo a osmažíme. Když se nám zelenina rozvoní, přisypeme nadrobno... více o Blesková rybí polévka
Nakrájíme cibulku na malé kostičky a necháme ji lehce změknout na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Poté přidáme na menší kusy nakrájená kuřecí prsa,... více o Lehký kuřecí salát se sýrem
Dejte vařit vodu na zelí. Nakrájejte zelí, cibuli a slaninu. Připravte si kmín, asi 3 lžíce cukru a bílé víno. Když se voda začne vařit, tak ji osolte... více o Karamelizované zelí
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje,... více o Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na... více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 8 minut, poté zchlaďte ledovou vodou a oloupejte. Připravte... více o Těstovinový salát s tuňákem a avokádovou zálivkou
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně... více o Topinky s hermelínovými žampiony
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou) Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo... více o Nejlepší domácí tatarka
Do sklenice rozklepněte vajíčko a přidejte ještě jeden žloutek, necelou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, dvě lžičky bílého vinného octa a jednu lžičku... více o Majonéza
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí,... více o Holandský řízek v housce
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme... více o Žemlové karbanátky se žampiony
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Batáty podélně rozkrojte na poloviny, na řezu potřete olejem, osolte, dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi... více o Pečené batáty s quinoou
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou... více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli. Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si... více o Slaný palačinkový dort
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou