Na hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme vařenou rýži. Pokud rýže ještě není osolená, přidáme sůl. Necháme chvilku smažit a přidáme sojovou a...
více o Smažená rýže
Tvarůžky nakrájíte na malé kostičky, přidáte pomazánkové máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, kmín, pepř a sůl.
Zalijete pivem a vše...
více o Pomazánka z tvarůžků
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku.
Přilijeme smetanu ...
více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku...
více o Tuňákové těstoviny
Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v...
více o Koprová omáčka s houskovými knedlíky
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Tekutinu zredukujte asi na poloviční...
více o Marinovaná pikantní žebra
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte...
více o Polévka z pečeného česneku
Do rendlíku s vroucí vodou přilejeme trochu octa, vložíme vejce pokojové teploty a vaříme 7 minut.
Mezitím si nastrouháme křen a pokrájíme šnytlík. Po...
více o Vejce do skla
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme 5 minut. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme další minutu...
více o Krémová hokkaido polévka
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a...
více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na...
více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Zeleninu očistěte a pórky propláchněte. Cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer na plátky, pórky na kolečka. V hrnci rozehřejte dvě lžíce olivového...
více o Pórková polévka s fazolemi a toasty
Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce...
více o Mleté hovězí na salátu
Připravte salát: zelí nakrouhejte na tenké nudličky, dejte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte olejem a rukama promačkejte, aby zkřehlo. Mrkev...
více o Mexická tortilla se zelným salátem
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno.
Vodu osolte, dejte do ní...
více o Těstoviny s pestem z kadeřávku
Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé...
více o Kuře na paprice
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte...
více o Krůtí pečeně
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s...
více o Domácí sekaná pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat....
více o Thajské kuře s vaječnými nudlemi
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a...
více o Špekáčky na pivu
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové...
více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Plát listového těsta potřete rozšlehaným vejcem, posypte chilli a nahrubo nastrouhaným čedarem. Lehce pomoučněte váleček a sýr do těsta zaválejte....
více o Tyčinky se slaninou a tymiánem
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl....
více o Parmazánová kolečka
Cibule nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní klobásky, mezi ně dejte cibuli a tymián. Mísu vložte do trouby předehřáté na...
více o Zapečené klobásky se zelným salátem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by být na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
Než se uvaří čočka, oloupejte batáty a pokrájejte je na...
více o Čočkový salát se sázeným vejcem
Brokolici rozeberte na růžičky, kuře nakrájejte na kousky, sýry nastrouhejte.
Penne uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty...
více o Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Cibuli nasekejte nadrobno, řapíky celeru pokrájejte na tenké plátky, zelí nakrouhejte na nudličky, česnek nasekejte nadrobno, batáty oloupejte a...
více o Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy...
více o Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby...
více o Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou....
více o Těstoviny s brokolicí a ořechy
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně...
více o Papas bravas
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme,...
více o Špenát z medvědího česneku
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.
Pánev...
více o Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře....
více o Uhlířina po našem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy.
Na sádle osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájené...
více o Těstoviny s uzeným a medvědím česnekem
Na rozpuštěném sádle orestujeme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme opéct i na nudličky nebo kostičky pokrájený...
více o Debrecínská polévka s fazolemi
Oloupané uvařené brambory pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme najemno pokrájené listy medvědího česneku, najemno pokrájenou jarní cibulku ...
více o Bramborový salát s vejci a medvědím česnekem
V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem.
Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a...
více o Camembert na grilu
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme...
více o Grilované vepřové koleno
Okurku oloupeme a buď nastrouháme na plátky či velké slzy nebo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přisypeme nadrobno pokrájené listy medvědího...
více o Okurkový salát s medvědím česnekem
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme....
více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)