Ve šlehací nádobě vyšleháme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem, přilijeme mléko, přisypeme drobně pokrájenou slaninu a na nudličky pokrájený...
více o Lívanečky s medvědím česnekem
Vychlazené ředkvičky pokrájíme na menší kousky, šunku a sýr na kostičky nebo nudličky, cibulky na plátky. Majonézu rozmícháme s hořčicí a zakysanou...
více o Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Na kousku másla krátce osmažíme pokrájený pórek s na plátky pokrájeným chřestem, poté přidáme a ještě krátce osmažíme pokrájenou šunku. Špičky chřestu...
více o Chřestová omeleta
Ředkvičky s česnekem nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, opepříme, přidáme čerstvě nasekané bylinky a zahustíme podle toho, zda chceme mít dip...
více o Ředkvičkový dip
Neloupanou cuketu a okapanou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme nasekaný nebo jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně...
více o Cuketové placičky (nejen) s mozzarellou
Ředkvičky a sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky. Ochutíme jemně strouhaným česnekem, solí a pepřem, přidáme majolku nebo zakysanku (můžeme...
více o Ředkvičková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony...
více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Na kousku másla si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nasekaný malý stroužek česneku a ještě krátce...
více o Smaženice s bílou ředkví
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,...
více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Kuřecí prso rozklepeme jak nejvíce to půjde a naplníme hermelínem obaleným v šunce.okořenime jako řízek a rukama vytvarujeme do do koule.
Obalíme v...
více o Kuřecí kobliha
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek ...
více o Batátové bramboráčky s medvědím česnekem
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke konci přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a krátce i...
více o Brokolice s rýží z jedné pánve
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou.
Po osmažení...
více o Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu.
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do...
více o Špagety s mořskými plody
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte...
více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte.
Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol....
více o Kachní paštika
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné...
více o Smažené řízky z krkovice
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se...
více o Pečené zelí s dýní
Olivový olej nalijte do velkého hrnce na polévku. Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji asi 4 minuty. 2. Přidejte mrkev a celer, které...
více o Minestrone s kadeřávkem
Fazole nechte přes noc namáčet a poté je vařte 60–90 minut. Připravte si pánev, rozehřejte ji a opečte na ní slaninu. Na pánev přidejte trochu oleje a...
více o Vývar se slaninou a fazolemi
Ořechy namočte do vody. Řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a pokrájejte na kostky.
Ořechy slijte a rozmixujte, přidejte řepu a pokračujte v mixování....
více o Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky...
více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
Na...
více o Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v...
více o Zelňačka s paprikovým lalokem
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte...
více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,...
více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta...
více o Pizza bolognese
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,...
více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného...
více o Dušené vepřové maso s kedlubnou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.
Vše...
více o Vajíčková pomazánka s řepou
Červenou řepu s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme oloupaná nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu nebo jogurt, osolíme,...
více o Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Rajčata a jarní cibulku umyjte a nakrájejte na kousky. Nasekejte koriandr a promíchejte vše spolu s dresinkem a fazolemi mungo.
Dresing: smíchejte...
více o Zeleninový salát s klíčky
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme.
Na oleji nebo sádle osmažíme...
více o Kroupové zelí
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce...
více o Kachní játra na cibulce s hranolkami
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou...
více o Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou...
více o Sojové výpečky (vrabci)
Na oleji či másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek.
Následně přihodíme k cibuli...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na...
více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Nejprve si z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené...
více o Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Čočku propláchneme a necháme alespoň 1 hodinu máčet ve vodě, poté scedíme. V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu. Přidáme cibuli a restujeme do...
více o Čočková polévka