Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu...
více o Makrela na zelenině
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a...
více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou...
více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se...
více o Tacos s fazolemi
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky,...
více o Dušené vepřové á la ražničí
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na...
více o Pečený bramborák
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu...
více o Česká vepřová čína
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku
Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek,...
více o Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové...
více o Zázvorová žebírka na cibuli
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce...
více o Slaný květákový koláč / nádivka z květáku
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z...
více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Připravíme si všechny ingredience. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Když začne vřít, vhodíme těstoviny a vaříme dle návodu. Do druhého hrnce si...
více o Těstoviny s quinoou a kuřecím masem
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy.
Během vaření květáku necháme na másle...
více o Zapečený květák pro chlapy
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata...
více o Kuře v rajčatové omáčce
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,...
více o Rybí polévka z tresky
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí.
V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo...
více o Houbová kýta s pórkem
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky, celer pokrájíme na plátky, česnek nasekáme a mrkev hrubě nastrouháme nebo...
více o Brokolicová polévka s bramborem
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s...
více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na rozpuštěném ghí opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici,...
více o Dýňová polévka s červenou čočkou
Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme.
Vše řádně promícháme...
více o Masovo-sýrové roládky ve slanině
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s...
více o Dušená česneková kýta
Nakrájenou cuketu nejdříve posolíme a necháme 10-15 min. pustit vodu, kterou poté slijeme.
Nalijeme hrnek vody do misky a rozmícháme v ní hrašku....
více o Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá...
více o Bramborová jelítka Goja
Na jemně pokrájeném špeku s troškou sádla si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova.
Očištěné houby pokrájíme a necháme krátce spařit v osolené...
více o Houbová smaženice s krupičkou
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky...
více o Krémové žampiony s těstovinami
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi...
více o Fazolová gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a...
více o Houbový guláš s masem
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje oleje je v hlubší pánvi osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce...
více o Bagety s masovými koulemi
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.
Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.
Zchladlý pak se...
více o Špenátový dip
Ve střední míse prošlehejte hořčici, vinný ocet a bylinky, přidejte olivový olej. Do marinády naložíme kuřecí prsa krájená na kousky a necháme alespoň...
více o Marináda na kuřecí maso s citrusy
Ve velké míse smícháme kuřecí křídla, 2 lžíce sherry octa, 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Promícháme, aby se všechny křídla dobře obalily a...
více o Marináda na kuřecí křídla
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená.
Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na...
více o Čočkový salát se švestkami
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a...
více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Na trošce oleje osmažíme mleté maso, mírně osolíme, opepříme, přidáme protlak s nasekaným česnekem a drobně pokrájenou paprikou a ještě krátce, za...
více o Směs s baby cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na másle nebo oleji, ke konci smažení přidáme osmažit i pokrájenou slaninu na menší kostičky nebo nudličky....
více o Cuketový mozeček se slaninou
Cuketa nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je hodně vodnatá, vyždímáme ji, ale není nutné ji nechávat vypotit.
K cuketě přistrouháme na hrubém...
více o Cuketové křupavé bramboráky