Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky...
více o Kapustová polévka s párkem
Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme...
více o Podzimní salát
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Podle chuti osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dodusíme doměkka....
více o Pórek na kari
Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme...
více o Těstoviny s kuřecím masem v sýrové omáčce
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a...
více o Horký masovo-bramborový hrnec
Kotletu naklepeme, osolíme a opepříme a usmažíme na oleji. Okurku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a smícháme. Kotletu vyjeme z omastku, potřeme...
více o Žebrácký biftek
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem rozpustíme v mléce), posypeme sekanou...
více o Tortelliny v sýrové omáčce
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi nasucho osmažíme kousky masa. Asi po 5 minutách přidáme na protější stranu pánve...
více o Svíčkové řezy pro gurmány
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná
Housky a sýr rozkrojíme na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vajíčku. Propíchneme žloutek, opepříme a...
více o Hermelínová topinka
Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut.
Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat...
více o Marinovaná játra
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme mléko, sůl a našleháme na kaši. Kaši rozdělíme na 4 díly. Do prvního dílu vmícháme žloutky,...
více o Pstrokata kasza
Omyjeme a na kostičky nakrájíme papriky a okurku. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky. Rajčata a polovinu...
více o Gazpacho s krevetami
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka. Šunku...
více o Německé telecí plátky
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a mícháme ještě asi minutu....
více o Francouzská kuřecí polévka
Rostěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme obráceně: strouhanka, vejce, mouka (obalujeme vidličkami, jinak trojobal opadává) a zprudka na pánvi...
více o Obrácené roštěnky
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky.
Výborně se hodí na jednohubky i na topinky....
více o Česneková pomazánka
Sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na míse. Cibulky nakrájíme na kroužky, česnek rozdrtíme a pepř nahrubo pomeleme. Vše smícháme s vínem a olejem,...
více o Marinovaný plísňový sýr
Na oleji osmažíme dílky cibule, přidáme plátky ředkvičky, dílky brokolice, nakonec rajčat, osolíme a podusíme. Přisypeme vločky, povaříme a zalijeme...
více o Zeleninová smaženice
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso...
více o Plněná krkovička
Filé osolíme, opepříme, potřeme po obou stranách hořčicí a necháme v chladnu asi hodinu proležet. Z rozšlehaných vajec, mléka, mouky a soli připravíme...
více o Rybí filé v těstíčku
Maso nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na sádle, přidáme usekanou cibuli, rajčatový protlak, sladkou papriku, pepř a sůl. Mírně podlijeme a...
více o Polévka Puebla
Houby namočíme na půl hodiny a uvaříme doměkka. Rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, houby s trochou vývaru a osmaženou cibulku s...
více o Šumavský hubník
Kukuřici slijeme a necháme okapat. Žloutky utřeme se solí, pepřem, paprikou a práškem do pečiva. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zalijeme mlékem a...
více o Kukuřičná sekaná
Hermelíny rozkrojíme a vydlabeme vnitřky. Nasekanou petrželku smícháme s půlkou vydlabaného hermelínu a fetou. Umixujeme očištěnou papriku a chilli...
více o Minihermelíny
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a zalijeme vařící osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, přelijeme velmi studenou vodou (abychom zachovali krásně...
více o Zeleninový relish
Očištěné dršťky dobře proláchneme, nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody,...
více o Dršťková polévka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sníh...
více o Sýrový nákyp se smetanou
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme...
více o Moravský flamendr
Papriky na sucho opečeme v troubě, sloupneme slupku, odstraníme semena a nakrájíme je na kousky. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nasekaný česnek,...
více o Omáčka ze zelených paprik
Z kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou šunku, cibuli a...
více o Chlapská kýta
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Tavené sýry utřeme s mlékem dohladka...
více o Houbová pomazánka
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Bůček nakrájený na kostičky vysmažíme na suché pánvi. Žloutky rozšleháme se šlehačkou, přidáme sýr,...
více o Uhlířské špagety
Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,...
více o Řecký gyros
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované...
více o Salát s mušlemi
Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple....
více o Cuketová polévka se salámem
Majonézu dáme do porcelánové misky, vše ostatní v uvedeném poměru postupně vmícháme a nakonec vše dobře promícháme metlou. Takto upravená kořeněná...
více o Majonéza kořeněná
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme.
Na...
více o Salamis
Bůček nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a uložíme do kameninového hrnce. V chladničce necháme 24 hodin odpočinout. Poté maso zalijeme vínem a na...
více o Tourainské škvarky
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a...
více o Vepřové žebírko v zelných listech
Kostku mraženého špenátu vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě rozmrazíme. Na másle zasklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli...
více o Dušený špenát
Mušle promyjeme a krátce povaříme. Krevety pečlivě opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji oleji, přidáme maso z...
více o Trosečníkova specialita
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi...
více o Slepičí polévka se šunkovou sedlinou
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Maso nakrájené na plátky, mírně naklepeme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. Poté maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto...
více o Biftek se žampiony
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Vlašský salát
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do...
více o Králík po beskydsku
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,...
více o Kýta po brněnsku
Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do...
více o Tuňáková pomazánka