Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Maso omyjeme, osušíme a dáme do 1 1/4 litru vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu....
více o Masová česnečka
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po...
více o Tyrolská nedělní polévka
Ředkev nastrouháme nahrubo, osmažíme na oleji, pak dáme rozpustit sýr, nakonec přidáme rozkvedlaná vajíčka a ještě 10 minut smažíme. Osolíme, můžeme...
více o Pomazánka z ředkve a sýra
Suroviny svaříme na hladkou omáčku, buřty nebo točený salám nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Do sklenice prokládáme buřty, omáčku, cibuli....
více o Mňam buřty
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme....
více o Hovězí maso na pepři
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté...
více o Zapečené těstoviny se špenátem
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a...
více o Jitrnicový prejt
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na panvi mírně (aby nezhořkl)...
více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na...
více o Mexická polévka s fazolemi
Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,...
více o Uzená kotleta v listovém těstě
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš
Sójovou masu získáme rozmixováním sójových bobů. Vznikne kaše, kterou přecedíme přes plátno. Nastrouháme syrové brambory, smícháme je se sójovou masou...
více o Bramborové placky se sójou
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s malým množstvím vody....
více o Růžičková kapusta na slanině
Máslovou jíšku zalijeme asi litrem studené vody, přidáme na proužky nakrájené masáky, ochutíme a do uvaříme doměkka. Do hotové polévky nasypeme hrst...
více o Polévka z masáků
Sýr nastrouháme nebo romačkáme, vložíme na pánev, zalijeme pivem, posypeme škrobovou moučkou, opepříme a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs...
více o Chlebíčky zapečené s pivním sýrem
Umletý bůček se syrovými vejci šleháme v mixéru, přidáme koření a necháme půl dne v ledničce. Potom utvoříme dva válečky, zabalíme do mikrotenového...
více o Bůčková roláda VI.
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a uvaříme doměkka. Potom...
více o Celerová polévka
Ze středu odblaněné svíčkové nakrájíme plátky, dlaní naklepeme, sformujeme do úhledného tvaru a na rozpáleném oleji zprudka opečeme z každé strany -...
více o Bifteky
Z dobře odleželé svíčkové nakrájíme řezy silné asi 2 cm (2 řezy pro jednu osobu), dlaní je naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme...
více o Turnedo
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem....
více o Zapékané brambory se sýrem
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na tuku. Potom je vyjmeme, do vypečené šťávy přidáme kečup a povaříme. Opečené žebírko dáme na talíř,...
více o Chatařské vepřové žebírko
Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixeru nebo pomeleme (popřípadě jemně nastrouháme, zraleší Hermelín rozmačkáme vidličkou). Přimícháme...
více o Hermelínová pomazánka
Veku nakrájíme na plátky a potřeme směsí nastrouhaného sýra, salámu koření a vajec.
Na pánvi osmažíme dorůžova namazanou stranou v oleji. Podáváme...
více o Smažené chlebíčky
Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme mírně zchladnout.
Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme...
více o Italská houbová pizza
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,...
více o Nákyp z krevet
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z...
více o Žampiony s bylinkami
Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky...
více o Kapustová polévka s párkem
Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme...
více o Podzimní salát
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Podle chuti osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dodusíme doměkka....
více o Pórek na kari
Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme...
více o Těstoviny s kuřecím masem v sýrové omáčce
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a...
více o Horký masovo-bramborový hrnec
Kotletu naklepeme, osolíme a opepříme a usmažíme na oleji. Okurku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a smícháme. Kotletu vyjeme z omastku, potřeme...
více o Žebrácký biftek
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem rozpustíme v mléce), posypeme sekanou...
více o Tortelliny v sýrové omáčce
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi nasucho osmažíme kousky masa. Asi po 5 minutách přidáme na protější stranu pánve...
více o Svíčkové řezy pro gurmány
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná
Housky a sýr rozkrojíme na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vajíčku. Propíchneme žloutek, opepříme a...
více o Hermelínová topinka
Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut.
Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat...
více o Marinovaná játra
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme mléko, sůl a našleháme na kaši. Kaši rozdělíme na 4 díly. Do prvního dílu vmícháme žloutky,...
více o Pstrokata kasza
Omyjeme a na kostičky nakrájíme papriky a okurku. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky. Rajčata a polovinu...
více o Gazpacho s krevetami
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka. Šunku...
více o Německé telecí plátky
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a mícháme ještě asi minutu....
více o Francouzská kuřecí polévka
Rostěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme obráceně: strouhanka, vejce, mouka (obalujeme vidličkami, jinak trojobal opadává) a zprudka na pánvi...
více o Obrácené roštěnky
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky.
Výborně se hodí na jednohubky i na topinky....
více o Česneková pomazánka
Sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na míse. Cibulky nakrájíme na kroužky, česnek rozdrtíme a pepř nahrubo pomeleme. Vše smícháme s vínem a olejem,...
více o Marinovaný plísňový sýr
Na oleji osmažíme dílky cibule, přidáme plátky ředkvičky, dílky brokolice, nakonec rajčat, osolíme a podusíme. Přisypeme vločky, povaříme a zalijeme...
více o Zeleninová smaženice
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso...
více o Plněná krkovička