Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků...
více o Šunkové balíčky
Celer, petržel, mrkev, cibuli a oškrábané brambory spolu uvaříme, slijeme a necháme vychladnout. Studené nastrouháme na struhadle s většími otvory....
více o FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, propláchneme studenou vodou, pokapeme olejeme, aby se neslepily.
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky,...
více o LETNÍ SALÁT Z TĚSTOVIN
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme...
více o Zapečené flíčky
Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí, vše zalijeme smetanou. Dochutíme...
více o Nudle s kuřecím masem v sýrové omáčce
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a...
více o Gnocchi
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme...
více o Italské kuře
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
Žloutky šleháme se solí a pepřem,...
více o Andaluzská omáčka
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,...
více o Salát z červené řepy s fazolemi
Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme....
více o Bedly na víně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme do mikrovlnné trouby.
Po čtyřech minutách položíme na maso plátek uzeného masa a...
více o Pašerácký řízek
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje.
Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a...
více o Roastbeef v bylinkách
Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme...
více o Houbanec
Maslo rozehrejete v kastrolu, vlozte podelne rozkrojene houby a smazte, dokud houby nepusti stavu. Pridejte syr v kouscich a pomalu rozpoustejte ( asi...
více o Veprove platky na zampionech
Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a zatočíme...
více o Skřivánci na niti
Vepřové a kuřecí maso opláchneme a rozkrájíme na krátké nudličky. Menší cibuli nadrobno rozkrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nakrájené...
více o Maso dvou barev po staročesku
Špagety uvaříme podle návodu.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme mleté maso a všechno koření a smažíme, až je maso...
více o Zapékané špagety s mletým masem
Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a...
více o Jatra po Benatsku
Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na větší kousky. V jednom litru vody je zvolna vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme oloupanou mrkev a cibuli...
více o Rybí polévka s cibulovými kroužky
Hermelíny nakrájíme na kostičky, promícháme s tvarohem, osolíme, opepříme a rozdělíme na tři přibližně stejně velké díly. Do jedné části sýra vmícháme...
více o Pestrá sýrová mísa
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Maso omyjeme, osušíme a dáme do 1 1/4 litru vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu....
více o Masová česnečka
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po...
více o Tyrolská nedělní polévka
Ředkev nastrouháme nahrubo, osmažíme na oleji, pak dáme rozpustit sýr, nakonec přidáme rozkvedlaná vajíčka a ještě 10 minut smažíme. Osolíme, můžeme...
více o Pomazánka z ředkve a sýra
Suroviny svaříme na hladkou omáčku, buřty nebo točený salám nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Do sklenice prokládáme buřty, omáčku, cibuli....
více o Mňam buřty
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme....
více o Hovězí maso na pepři
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté...
více o Zapečené těstoviny se špenátem
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a...
více o Jitrnicový prejt
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na panvi mírně (aby nezhořkl)...
více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na...
více o Mexická polévka s fazolemi
Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,...
více o Uzená kotleta v listovém těstě
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš
Sójovou masu získáme rozmixováním sójových bobů. Vznikne kaše, kterou přecedíme přes plátno. Nastrouháme syrové brambory, smícháme je se sójovou masou...
více o Bramborové placky se sójou
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s malým množstvím vody....
více o Růžičková kapusta na slanině
Máslovou jíšku zalijeme asi litrem studené vody, přidáme na proužky nakrájené masáky, ochutíme a do uvaříme doměkka. Do hotové polévky nasypeme hrst...
více o Polévka z masáků
Sýr nastrouháme nebo romačkáme, vložíme na pánev, zalijeme pivem, posypeme škrobovou moučkou, opepříme a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs...
více o Chlebíčky zapečené s pivním sýrem
Umletý bůček se syrovými vejci šleháme v mixéru, přidáme koření a necháme půl dne v ledničce. Potom utvoříme dva válečky, zabalíme do mikrotenového...
více o Bůčková roláda VI.
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a uvaříme doměkka. Potom...
více o Celerová polévka
Ze středu odblaněné svíčkové nakrájíme plátky, dlaní naklepeme, sformujeme do úhledného tvaru a na rozpáleném oleji zprudka opečeme z každé strany -...
více o Bifteky
Z dobře odleželé svíčkové nakrájíme řezy silné asi 2 cm (2 řezy pro jednu osobu), dlaní je naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme...
více o Turnedo
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem....
více o Zapékané brambory se sýrem
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na tuku. Potom je vyjmeme, do vypečené šťávy přidáme kečup a povaříme. Opečené žebírko dáme na talíř,...
více o Chatařské vepřové žebírko
Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixeru nebo pomeleme (popřípadě jemně nastrouháme, zraleší Hermelín rozmačkáme vidličkou). Přimícháme...
více o Hermelínová pomazánka
Veku nakrájíme na plátky a potřeme směsí nastrouhaného sýra, salámu koření a vajec.
Na pánvi osmažíme dorůžova namazanou stranou v oleji. Podáváme...
více o Smažené chlebíčky
Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme mírně zchladnout.
Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme...
více o Italská houbová pizza
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,...
více o Nákyp z krevet
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z...
více o Žampiony s bylinkami