Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka...
více o Smažené chobotnice
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme...
více o Farmářský guláš
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s...
více o Brokolicová polévka s lososem
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s...
více o Brokolicová polévka III.
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při...
více o Krůtí medailonky na kari
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme...
více o Vepřové bavorské závitky
Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového...
více o Hovězí pečeně na divoko
Připravíme jíšku z másla a mouky, rozředíme ji mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Sýr nakrájený na kostičky přidáme do jíšky a pomalu...
více o Bůčkové závitky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a...
více o Babiččiny závitky
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky...
více o Dýňová polévka
Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme...
více o Mleté medailonky na kapustě
Všechny druhy ryb zbavíme kůže, kostí a nakrájíme je na kousky. Vše vložíme do mísy, přidáme cibulky a na plátky nakrájené olivy. Na oleji zlehka...
více o Španělská směs uzených ryb
Syrové brambory nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Sýr najemno nasrouháme. Pečící formu (nejlépe skleněnou) vymažeme máslem, rozetřeným česnekem,...
více o Brambory od Bárta
Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji, opepříme, přidáme jemně rozemletou šunku, papriku a dobře rozmícháme....
více o Šunková pěna
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porce králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně...
více o Králík na cibuli
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku. Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na...
více o Hospodářův řízek
V misce smícháme olej, jogurt, šťávu, víno, hořčici a med. Dochutíme. Skladujeme v chladu a spotřebujeme během 2-3 dnů. Zálivka je vhodná ke všem...
více o Zálivka s medem a hořčicí
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na horké máslo a po obou stranách opékáme dozlatova asi 8 minut. Polijeme vínem. Žloutky...
více o Gratinované krůtí řízky
Maso naklepeme. Připravíme si těstíčko: všechny igredience a solamylu tolik, aby těstíčko bylo řidší. Maso obalimé v těstíčku, dáme do misky a zbytek...
více o Rošťáci
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky...
více o Kapr na černo
Vykostěné rybí maso umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, vejce, koření, utřený česnek, mléko a zahustíme strouhankou.
Uděláme dvě šišky, vložíme...
více o Sekaná z mořských ryb
Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství vody, scedíme, nadrobno posekáme, přidáme pokrájenou a v mléce namočenou žemli, na másle zpěněnou cibuli,...
více o Zeleninové karbanátky III.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku. Prohněteme a z těsta vytvoříme váleček, který krájíme na asi 1cm široké...
více o Opravdu rychlé masové placičky
Uvařte dle návodu sáček s rýží. Můžete jí také uvařit v kari. Do uvařené rýže zamíchejte tuňáka, na malé kostičky nakrájenou okurku, rajče, papriku,...
více o Salát z tuňáka
Broskve scedíme a necháme okapat. Očištěné zelí najemno nakrouháme. Rozinky zalijeme horkou vodou (aby změkly), pak je scedíme. Zelí, broskve a...
více o Salát z čínského zelí
Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě.
Papriky...
více o Salát z červeného zelí
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici....
více o Kaparová omáčka
Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, potřeme olejem a uložíme do lednice tak na 2 hodiny odležet - pozor, nesolíme, ani nepepříme.
Nakrájíme...
více o MASO SE ŽAMPIONY A CIBULÍ
Osm zelných listů povaříme 3 minuty v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci...
více o Vepřová panenka v zelném závitku na víně
Mrkve omyjeme, očistíme, oloupeme a zhruba 20 minut vaříme. Poté je slijeme, necháme vychladnout a šikmo nakrájíme na silnější plátky. Olivový olej...
více o Mrkvový salát s ovčím sýrem
Víno ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa...
více o Vepřová pečeně se sušeným ovocem
Rýži vaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody na mírném ohni asi 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.
Rozšleháme vejce a vmícháme vařenou...
více o Rýžová omeleta se šunkou
Šalotky nakrájené na čtvrtky necháme v širokém kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Osolíme, opepříme a...
více o Kapr s kysaným zelím
Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli, vypracujeme pružné těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.
Šalotky...
více o Rokfórový koláč
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme....
více o Štika ve vinné omáčce
Máslo rozdělíme na tři díly. Prolisovaný česnek a nadrobno posekané bylinky (až na dvě lžíce) vmícháme do první části másla, okořeníme. Hmotu...
více o Bylinkové, krabí a sýrové máslo
Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a...
více o Dýňová polévka s krevetami
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků...
více o Šunkové balíčky
Celer, petržel, mrkev, cibuli a oškrábané brambory spolu uvaříme, slijeme a necháme vychladnout. Studené nastrouháme na struhadle s většími otvory....
více o FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, propláchneme studenou vodou, pokapeme olejeme, aby se neslepily.
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky,...
více o LETNÍ SALÁT Z TĚSTOVIN
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme...
více o Zapečené flíčky
Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí, vše zalijeme smetanou. Dochutíme...
více o Nudle s kuřecím masem v sýrové omáčce
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a...
více o Gnocchi
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme...
více o Italské kuře
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
Žloutky šleháme se solí a pepřem,...
více o Andaluzská omáčka
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,...
více o Salát z červené řepy s fazolemi
Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme....
více o Bedly na víně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme do mikrovlnné trouby.
Po čtyřech minutách položíme na maso plátek uzeného masa a...
více o Pašerácký řízek