Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran.... více o Hovězí na žampionech
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané... více o Živáňská jehla
Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme... více o Hovězí guláš
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a... více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká... více o Prezidentské řízky na bramborách
Jemně nastrouhaný sýr smícháme v míse s taveným sýrem dle chuti a šunkou nadrobno pokrájenou. Dle požadované hustoty pak přidáme majonézu, případně ji... více o Sýrová pomazánka se šunkou
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít... více o Bramboráky s mletým masem
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou... více o Ryba v sezamovém těstíčku
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky... více o Špikovaná pečeně po italsku
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na... více o Skvělá povíkendová večeře
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na dno pekáčku nasypeme na... více o Trhaná vepřová plec
Kuřecí maso použijeme klidně zbylé z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti a poté pokrájíme... více o Kuřecí salát s vejci
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky... více o Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku, podobně... více o Rozmarýnové telecí na houbách
Na sádle nebo oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí.... více o Srbské rizoto
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený... více o Dýňová polévka ala bramboračka
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Na rozpuštěném másle si osmažíme do povadnutí na nudličky pokrájenou kapustu, ke které následně přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a muškátový... více o Kapustovo-dýňová polévka
Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit dosklovata. Poté přidáme mleté kuřecí (nebo vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté... více o Milánské špagety z mletého masa
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,... více o Tousty s masovou směsí
Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou... více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. Papriku a kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, fazolky taktéž (pokud máme čerstvé). Na olivovém... více o Pohankové rizoto s kuřecím masem
Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku... více o Řízky v šunkovém těstíčku
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným... více o Obložené kotlety na smetaně
Na rozpuštěném másle si osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a... více o Bramborová polévka s pohankou
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky. Kdo chce, může z rybiček před mixováním odstranit malé páteřní kostičky. Do... více o Rybičková pěna (pomazánka)
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi. Do hrnca dáme... více o Chutná zeleninová polievka
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky... více o Selská omeleta se zelím
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce... více o Voňavé vepřové plátky se žampiony
Omyté kuřecí maso dáme se zeleninou, rozmáčknutými stroužky česneku, bobkovým listem a kuličkami koření do hrnce, přilijeme zhruba 0,5 - 3/4 litru... více o Zapražená kuřecí polévka
Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme.... více o Zeleninové řízky naruby
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut... více o Červená papriková polévka
Zapékací misku si vytřeme špekem, který následně pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na... více o Uzenářská krkovička
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu... více o Čočkový salát se zeleninou
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme. Do uzeného vývaru nasypeme... více o Uzená česnečka s červenou čočkou
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete... více o Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je... více o Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte... více o Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Cukety pomocí škrabky na zeleninu pokrájejte na tenké plátky. Potřete je lehce olivovým olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran.... více o Bagety s grilovanou cuketou
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s avokádem a lososem
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou... více o Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte... více o Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami