Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,...
více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Škvarkové sádlo dáme do mísy, přistrouháme oloupaná vejce na struhadle s většími slzami, přisypeme na kolečka pokrájené cibulky i s částí zelené natě...
více o Škvarková pomazánka s kápií
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a...
více o Česnečka s tvarůžky
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem (já použil z uzeného ramínka) asi 5 cm nad čočku a na mírném ohni, pod poklicí vaříme doměkka, za...
více o Čočkové placičky ala bramboráčky
Mladou cuketu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a na malé trošce oleje ji zprudka osmažíme za občasného promíchání dozlatova. Kdo se neobejde bez...
více o Cuketové těstoviny se sýrem
Vychlazené vařené brambory pokrájíme na plátky nebo kostičky, cibulku na tenká kolečka, salát a oloupaná vejce na drobnější kusy a vše dáme do mísy,...
více o Svěží bramborový salát
Z kapustových nebo zelných listů opatrně seřízneme silnější středy, aby se nám dobře rolovaly závitky po jejich naplnění. Listy není nutné spařovat....
více o Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Omyté a osušené maso potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. Pak ho grilujeme z obou stran (z každé asi 5 až 6 minut podle...
více o Grilovaný Rump steak
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte...
více o Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech...
více o Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Předehřejte si troubu na 200 °C.
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do...
více o Květákové kuku
Fazole namočte alespoň na 6 hodin. Následně je propláchněte a vařte přibližně 45 minut v osolené vodě s římským kmínem.
Zatímco se fazole vaří,...
více o Fazolový salát s cuketou
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek.
Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte...
více o Polévka z kořenové zeleniny
Cibuli a česnek nasekejte najemno a do změknutí orestujte na olivovém oleji. Přidejte najemno nasekaný špenát, promíchejte a restujte další 2 minuty....
více o Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, která mícháme do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a...
více o Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme.
Vymačkané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Řízky v zelném těstíčku
Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do...
více o Bezmasá směs z portobella
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku...
více o Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená....
více o Chlebíčky s ančovičkami
Dýni dobře umyjte, vydlabejte a pokrájejte na menší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a...
více o Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte...
více o Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem...
více o Monkey bread se sýrovým fondue
Mléko prošlehejte s vejci, máslem, cukrem a solí. Přisypte mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujte na hladké těsto. Asi 30 minut ho nechte...
více o Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech...
více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým...
více o Brokolicové karbanátky
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse...
více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, stonky řapíku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, vše zpěňte na dvou lžících olivového oleje. Restujte asi...
více o Fazolová polévka s rajčaty a kapustou
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,...
více o Ajvar
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a...
více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře).
Zelí dáme vařit do hrnce s...
více o Plněný bramborák
Do nastrouhané syrové oloupané červené řepy přidejte nastrouhané vymačkané brambory a vše smíchejte s vajíčky, moukou, nadrobno nakrájenou cibulí a...
více o Bramboráky s červenou řepou
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne...
více o Dýňové rizoto
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
Předehřejeme si troubu na 200...
více o Smetanové zapečené brambory
Mrkev nakrájíme pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Salátové listy smícháme s mrkví a ostružinami. V menší misce prošleháme olivový olej, med,...
více o Salát s kozím sýrem a ostružinami
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a...
více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Mrkve očistěte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte mrkve a restujte 5 minut, osolte je a opepřete.
Mrkve zalijte džusem, přidejte med a 15 minut...
více o Glazované barevné mrkve
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte...
více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Nakrájime si cibuli na proušky Tenké asi 0.5cm. Přidáme do misky se sýrem a ramou a podle chuti přidáme papriku sul pepr.. a dáme na 45minut do...
více o Sýrová pomazánka
Špenát dobře omyjte ve studené vodě a nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
V kastrolu rozehřejte máslo a na něm...
více o Krémový špenát
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká...
více o Vídeňský bramborový salát
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš...
více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme...
více o Kotlety na houbách
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou...
více o Bramborovo-květákové karbanátky
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky, přisypeme k bramborám...
více o Bramborový salát s květákem a brokolicí