Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno....
více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Pórek očistěte, pokrájejte na kolečka a na troše oleje orestujte doměkka. Nechte chvíli vychladnout.
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, stejně...
více o Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve...
více o Tacos
Slaninu nakrájejte na nudličky či kostičky a na větší pánvi vypečte dokřupava. Slaninu vyberte děrovanou naběračkou na papírový ubrousek a nechte...
více o Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu.
Cukety podélně rozkrojte, potřete...
více o Grilované cukety s bulgurem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýně rozřízněte napůl a vydlabejte semínka i jejich okolí, vytvoříte široké mističky....
více o Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Dýni oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dýni opékejte do změknutí, asi...
více o Dýňové karí se špenátem a čočkou
Maso dejte asi na půl hodiny do mrazáku, aby se vám lépe krájelo. Pak ho nakrájejte na tenké plátky. V míse smíchejte rybí omáčku, nasekaný česnek,...
více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sojovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek,...
více o Bůčkové nudličky s pórkem
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i...
více o Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Poté předáme do mísy, nasolíme a pořádně rukama promačkáme. Necháme 10 minut odležet ( vybrečet ) a poté slejeme...
více o Zelný salát s majoránkou
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého...
více o Karbanátky se zelím
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle...
více o Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli,...
více o Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky,...
více o Hovězí kostky na špeku
Škvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná, pokrájená vejce, drobně pokrájenou menší cibuli, dle chuti opepříme,...
více o Škvarková pomazánka s tvarůžky
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout...
více o Zeleninový salát s brokolicí
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a...
více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem,...
více o Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa...
více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Vejce vyšleháme se solí dle...
více o Sládkovy řízky (pivní těstíčko)
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a...
více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)...
více o Telecí na divoko
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4...
více o Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Rajčata pokrájejte na poloviny, dejte na pekáč, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, lehce zasypte cukrem a sušeným oreganem. Dejte péct do...
více o Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a...
více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo...
více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.
Vejce...
více o Pařížské telecí řízky
Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v...
více o Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka, pokrájený česnek, olej, podle chuti sůl a pepř....
více o Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně...
více o Kuskus s rajčaty a mátou
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená...
více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme...
více o Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Krátce před koncem vaření naskládáme na brambory růžičky brokolice a vše...
více o Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte...
více o Cukety plněné mletým masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,...
více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky...
více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na...
více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do...
více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina...
více o Šakšuka v praprikách
Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře...
více o Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Rajčata pokrájejte na menší kousky, v cedníku z nich vymačkejte většinu vody a rozetřete je na dno zapékací misky. Osolte je, opepřete a vmíchejte dva...
více o Cuketové rolky s brynzou v rajčatové omáčce