Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno....
více o Krémová chřestová polévka
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše...
více o Nejlepší mrkvový krém
Bagetu nakrájejte na plátky, jahody na kousky, bazalku nadrobno.
Plátky bagety nasucho opečte na rozpálené pánvi. Zastříkněte je olejem, balzamikem,...
více o Crostini s mozzarellou a jahodami
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody.
Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak...
více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Maso očistěte a namočte do červeného vína. Suché suroviny smíchejte a pak je prsty vmačkejte do masa. Maso zabalte do sáčku nebo do fólie, aby...
více o Sušená vepřová panenka
Pancettu nakrájejte na malé kostičky, pecorino nastrouhejte najemno, vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Ve velkém hrnci přiveďte k...
více o Špagety ala carbonara
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony...
více o Žampiony se smetanou
Kuřecí prsa podélně přepulte osolte, potřete olejem a obalte ve směsi uzené papriky a pepře. Nechte odležet po dobu, než připravíte další ingredience....
více o Kuřecí tacos
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl...
více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do...
více o Plněný bochník
V hmoždíři nadrťte římský kmín s trochou soli. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte, cizrnu slejte a propláchněte, řepu pokrájejte na kousky....
více o Hummus z červené řepy se zeleninou
Lososa pokrájejte na porce, potřete olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany 2 minuty. Rybu nechte vychladnout,...
více o Vrstvený salát do sklenice
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře...
více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky.
Na pánvi...
více o Zeleninové curry
Meloun nakrájejte na plátky, odřízněte slupku a dužinu nakrájejte na malé kostičky, případná semínka odstraňte. Cibuli nakrájejte na tenké...
více o Melounový salát s fetou
Batáty důkladně umyjte, každý několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte do změknutí, asi 30–40 minut, záleží...
více o Panenka s batátem a pestem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky, zakápněte olivovým olejem a...
více o Salát z pečené dýně s granátovým jablkem
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte.
Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte...
více o Husí játra v lokši
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a...
více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně....
více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte...
více o Portobello se špenátem
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky.
V hluboké pánvi rozehřát...
více o Brokolice s křupavou cizrnou
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s...
více o Zaječí paštika s cibulkou
Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte...
více o Hermelín nakládaný po znojemsku
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky.
Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte...
více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo....
více o Meruňkové čatní s cibulí
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Avokádo používám často do salátů, jím ho jen tak se solí, pepřem a oliváčem, výborný je třeba i do brownies. Anebo si udělejte fantastickou snídani či...
více o Avokádová pomazánka na toasty
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí.
Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku....
více o Černá čočka s tuňákem
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu,...
více o Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
1.Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut.
2.Na trošce olivového...
více o Mrkovo-batátový krém
1.Brokolici si rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Společně dáme do hrnce a povaříme cca 5 minut. Poté scedíme a...
více o Karbanátky z brokolice
1.Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Necháme zatáhnout z obou stran, poté dáme na alobal a okraje alobalu...
více o Kuřecí prsa a cuketové špagety
Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme,...
více o Krémová bramboračka
Řepu si omyjeme (neokrajujeme) a dáme vařit. Vaříme přibližně 15-20 minut.
Bulvy necháme vychladnout, okrájíme slupku a nastrouháme najemno.
Vymačkáme...
více o Pomazánka z červené řepy I.
Troubu si zapneme na 220 stupňů.
Každou bramboru si společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca...
více o Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou
3 lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu. Osolíme, opepříme a vmícháme do omyté rukoly.
Do hrnce si nalijeme vodu...
více o Rukolový salát se ztraceným vejcem