koření
Červenou řepu si očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy). Necháme vychládnout a nakrájíme na plátky.... více o Grilovaný hermelín s červenou řepou
Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a batát. Osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z jednoho pomeranče.... více o Mrkvová polévka s pomerančem
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby... více o Zapečené lilky
Plátky krkovice nasolíme,opepříme,lehce poprášíme mletou paprikou a naklepeme. Plátky krkovice osmažíme na pánvi na troše oleje. Mezitím si na trošce... více o Přírodní krkovice se sázeným vejcem a fazolkami
Vejce rozšlehejte v misce vidličkou nebo metličkou, osolte, opepřete a přidejte hrst nasekaných listů medvědího česneku. Směs nalijte na mírně... více o Vaječná omeleta s medvědím česnekem
Dáme si vařit rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky a dáme na pánev osmahnout. Kuřecí maso si nakrájíme také na nudliičky, osolíme, opepříme,... více o Rychločína
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Lososa rozdělte na filé a z obou stran posypejte solí, pepřem a zakápněte citrónem. Společně se zeleninou dejte rybu do parního hrnce nebo do... více o Losos na páře s restovanou zeleninou
Troubu zapněte na 140 °C. Pepř, koriandr a vlašské ořechy podrťte v hmodíři. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte najemno. Šalotku nakrájejte nadrobno.... více o Vepřová panenka v hořčičné krustě
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěný celer a mrkev nastrohejte najemno a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Zakápněte olivovým olejem,... více o Pomazánka z pečeného celeru
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím
Cizrnu slijte, česnek rozeberte na stroužky a oloupejte ho, všechny ingeredience kromě soli a vejce rozmixujte nahrubo. Osolte podle chuti. Směs... více o Kuličky bez masa - Falafel
Kuřecí prsíčko si osolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev s kapkou oleje. Opečeme z obou stran. Po opečení necháme vychladnout a pak nakrájíme... více o Kuřecí salát ke svačině (pomazánka)
Husu vykostěte. Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout. Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,... více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí. Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,... více o Kostky na tabu
1. Prsa naklepeme, jemně osolíme, opepříme. Na prsa položíme plátek vysokoprocentní šunky, kolečko tvarůžku a prso svineme do rolády. Ovážeme nití,... více o Kuřecí závitek s bramborama
Hranatou zapékací formu na chlebíček vymažeme máslem. Do ní pak šikmo - jako střešní tašky - skládáme střídavě plátky toastového chleba a plátky sýra.... více o Ramequin (místní verze)
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno. Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a... více o Smetanová dršťková polévka
Všechny ingredience nakrájíme na menší kousíčky a dáme do mísy, přidáme lžíci bílého jogurtu, majonézy (pro dietnější verzi můžeme vynechat a nebo... více o Lehký netypický salátek
Uvaříme těstoviny a dáme vychladnout. Mezitím si do mísy připravíme všechny ingredience a smícháme s těstovinami. Dobrou chuť!... více o Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
1. Cuketu opláchneme a nakrájíme na tlustší kolečka (cuketa se pak totiž zpeče). Kolečka rozeskládáme na předem připravený plech. Ještě před "zdobením... více o Cuketová kolečka
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem,... více o Kořeněný paprikový bok
Připravíme si kuřecí maso, omyjeme, osušíme. Začneme s marinádou. Máslo rozpustíme, do něj přidáme nakrájenou cibuli a česnek, potom přihodíme... více o Pečené kuře podle macechy
Na oleji zpěněníme cibulku, poté na ní dusíme osolené vepřové maso nakrájené na kostičky. Po čas dušení podléváme vodou. Až maso změkne a vyvaří se... více o Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou II.
Nejprve očistíme a nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.... více o Brokolicová polévka s hráškem
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme... více o Tradiční francouzská cibulačka
Máslo, tvaroh, majonézu a olivový olej pořádně rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Pak už jen dochutíme. Dobrou chuť!... více o Tvarohovo-bylinková pomazánka
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka. Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik... více o Chřestová polévka III.
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do misky dáme majolku, grilkoření a špetku chlli. Zamícháme, vložíme prsíčka a obalíme v majolkové... více o Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem
Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Když uvidíte na dně bublinky, utvořte pomocí vařečky vír. Vajíčko rozklepněte do hrnku a opatrně vlejte do hrnce. Po... více o Salát s vajíčkem
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme... více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned... více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu. Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou... více o Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky). Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte... více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Na suché pánvi opražte sezam. Míchejte a neodcházejte od toho, velmi snadno se spálí. Stačí půl minutky/minutka. Dejte stranou. Brokolici rozeberte na... více o Brokolice se sezamem a sojovou omáčkou
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí,... více o Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte). Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými... více o Pikantní nadívané žampiony
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
Připravte si párátka a namočte je do vody. Kapustičky omyjte a očistěte od špatných lístků. Kapustičku vezměte, obalte ve slanině a propíchněte... více o Kapustičky obalené slaninou
Očistěte kapustičky a rozkrojte je podélně napůl. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte, aby se krásně "obalily". Přidejte nakrájený česnek a na... více o Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Dno svého pekáčku/plechu vyložte alobalem. Očistěte zeleninu a přepulte ji napůl - cibulky můžete rozčtvrtit (záleží a velikosti). Česnek nakrájejte... více o Pečená růžišková kapusta
Nejprve si uvařte nudle. Mezitím si rozehřejte olej, osmahněte na plátky nakrájený česnek (pozor, aby se nespálil!), přidejte na tenké proužky... více o Křupavé kuřátko 5 vůní
Kolečko salámu (nejlépe paprikového a slabě nakrájeného) ohněte napůl a pak na čtvrt. Napíchněte na párátko a pak z jedné strany půlku cherry rajčátky... více o Jednohubky á la caprese s bazalkovým dresingem