Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte...
více o Písmenková polévka
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté...
více o Poctivá kuřecí polévka
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou...
více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Do hrnce dáme vařit omytá a naporcovaná žebra, která zalijeme cca 2 l studené vody a na mírném ohni je přivedeme k varu. Žebra necháme "probublávat"...
více o Zelňačka s houbami a uzeným
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
Česnek utřeme solí a...
více o Medové koleno na pivě
Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v...
více o Pikantní omáčka z bezinek
Papriku rozkrojíme, vyjádříme a důkladně omyjeme. Do hrnce s vroucí vodou vložíme a necelé dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme sklenice: Do...
více o Zavařená červená paprika
Na trošce másla nebo oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou dýni, kuličky nového koření, pepře a bobkové listy,...
více o Dýně na divoko
Množství záleží na počtu strávníků.
Nálev: na jeden díl octa, dáme dva a půl dílu vody, trošku soli, oleje a cukr dle chuti. Vše necháme svařit a poté...
více o Utopenci z vajec
Kuřecí maso si umyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme zlehka přes igelitový sáček, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a osolíme. Uvařenou brokolici...
více o Kuřecí roládky s brokolicí
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, zasypeme 1 lžící mouky a mletou paprikou a zasmažíme.
Přidáme zeleninový vývar, pokrájené kysané zelí, celý pepř,...
více o Zelňačka s maďarskou klobásou
Těstoviny uvaříme ve vodě klasickým způsobem. Necháme odstát a vykapat.
Ještě zmrzlá (ne úplně) kuřecí prsíčka nastrouháme na struhadle na hrubo....
více o Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a podlijeme...
více o Silná rajská omáčka
Maso naložíme do koření a necháme cca 2 hodiny uležet. Na pánvi si osmažíme cibuli do zlatova a podlijeme vodou. Přidáme maso a chvíli dusíme. Dále...
více o Zeleninový kuskus
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl...
více o Italský melounový salát s mozzarellou
Brambory si nastrouháme na hrubo,přidáme jen prolisovaný česnek a zamícháme.
Na pánev dáme olej a necháme pořádně rozpálit.Pak po celém dně pánve...
více o Bramboráky trochu jinak
Do misky nalijeme olej, a přidáme koření - od všeho +- jednu lžičku. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky s olejem. Zakryjeme...
více o Pikantní kuřecí nugetky
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,...
více o Bramboračka naší babičky
Uvaříme těstoviny, na pánvi na prudko osmahneme kuřecí prsa nakrájená na malé kousky ( čím menší tím lepší).Zeleninu nakrájíme.Do velké mísy dáme...
více o Těstovinový salát s kuřecími kousky
Vypeckované a na plátky nakrájené avokádo zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědlo. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a opečte na rozehřátém...
více o Telecí plátky s avokádem
Lilek umyjeme a rozkrojíme podélně. Lžičkou nebo nožem ho celý vydlabeme, odstraníme pecky a vydlabanou část rozkrájíme na kostičky. Zapneme troubu....
více o Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Na rozpáleném oleji opečeme omyté a očištěné stehýnka, pozor na přebytečnou vodu v mase, umí to hodně prskat. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek,...
více o Kuře nadivoko
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky,...
více o Vepřový tokáň
1. Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a za občasného míchání povaříme asi 10 min. Přidáme na čtvrtky...
více o Tortellini s omáčkou
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,...
více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Slávky (pouze zavřené a nepoškozené) očistíme ve studené vodě (propláchnout, vyčistit kartáčkem, odstranit fousy), vyčištěné slávky dáváme do nádoby...
více o Slávky po námořnicku
Brambory oloupeme a nakrájíme. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Všechno dáme do zapékací nádoby. Osolíme,...
více o Zapečené brambory s brokolicí a masem
Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do...
více o Brokolicová polévka bez smetany
Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý...
více o Paprikový utopenec
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou....
více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Žebra, skelety... opláchneme a dáme do hrnce společně s kořením a zeleninou, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme kostku bujonu a dáme vařit do...
více o Masový vývar s petrželovými noky
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce...
více o Tafelspitz
Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za...
více o Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně...
více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
Nakrájíme cibuli na drobné kostičky, na pánvi na oleji ji osmažíme do sklovitá, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme dle chuti a restujeme, dokud...
více o Lasagne by Georgina
Klobásu, brambory a cibulku si nakrájejte. Cibulku osmahněte na olivovém oleji nebo na másle. Ihned potom, co cibulka začne zlátnout, k ní přidejte...
více o Zelňačka na jedničku
POZOR, TENTO RECEPT JE VELMI PÁLIVÝ!!! DOPORUČUJI JEN LIDEM, KTEŘÍ MAJÍ RÁDI HODNĚ PIKANTNÍ VĚCI!!!
Chili, pálivou a sladkou papriku, mletý a celý...
více o Leninovo ohnivé maso
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a...
více o Hovězí pečeně na červeném vínu
Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty...
více o Černý kořen v sezamové krustě
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou...
více o Svařené víno s rumem
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný...
více o Nakládaný hermelín extra pikantní