Skelet rozeberte na menší kusy. Přidejte koření a cibuli i se slupkou, zalijte asi 2 litry studené vody a na malém plameni nechte lehce probublávat ...
více o Kuřecí polévka s kroupami
Každý buřt zvlášť, si rozkrojíme. Ne úplně, tak do tří čtvrtin. Dovnitř buřtu vetřeme hořčici a vložíme do něj pár kuliček pepře, bobkový list, okurku...
více o Utopenci dle Ládi Hrušky
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,...
více o Opilá "Jamajka" marináda
Do hrnce dáme vodu a ocet, cukr, přihodíme kuličky pepře a nového koření a dáme vařit. Mezitím si oloupáme cibuli a nakrájíme na kolečka. Pokud nám to...
více o Utopenci ze slezské klobásy
Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou papriku s cibulí (nemusí být). Pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše...
více o Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to...
více o Hovězí na pivě
1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody.
2. Vaříme do změknutí 5...
více o Nakládané fazolové lusky
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme...
více o Omáčka "šufrung" na špagety
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut).
2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte...
více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Do pekáče vložíme oloupaná a nakrájená jablka na plátky, nakrájenou cibuli na měsíčky, zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, nové koření, pepř...
více o Kuře na jablkách
Do hrnce dáme dršťky a cca 20 minut je povařime. Radím po vzkypění zkontrolovat, že je vývar čistý, pokud ne, tak první vodu vylijeme a dáme dršťky...
více o Dršťková polévka podle mojí babičky
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené...
více o Kozí (beraní) rohy - sterilované
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně...
více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Červenou řepu a mrkev oloupeme a nastrouháme do velké mísy, potom omyjeme a nakrájíme nadrobno čínský salát, osolíme, opepříme a máme hotovo....
více o Ruský salát
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a...
více o Tradiční Zbojnický salát
Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a...
více o Vepřový kotlík s fazolemi
1. Do hrnce nalijeme vodu,vhodíme do ní sůl, bobkový list, pepř a nové koření a necháme projít varem.
2. Do 3l sklenice skládáme vidličkou propíchané...
více o Klasické kvašáky
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé...
více o Pikantní bramborový guláš
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme sýr.
2. Pak brambory necháme částečně vychladnout, oloupeme a...
více o Bramborové krokety se sýrem II.
Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na hranatou placku. Bylinky nasekáme (já jsem použila hladkolistou petrželku, oregano a bazalku), smícháme s...
více o Bylinkové tyčky k vínu
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky....
více o Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do...
více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i...
více o Hořčicoví utopenci se zelím
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
Vařící...
více o Steak s pepřovou omáčkou
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek...
více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Jemně nastrouhanou mrkev přidáme k Lučině, dle chuti lehce osolíme a opepříme a vše zamícháme.
Namažeme (na rohlík, celozrnnou bagetku...) a poklademe...
více o Rychlá, zdravá pomazánka
1. Ve velkém hrnci osmažte na 3 lžicích oleje 1 velkou, nadrobno nasekanou cibuli a 4 stroužky česneku.
2. Přidejte 1 kg hovězího masa, osmahněte...
více o Chili
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom,...
více o Křupavé polentové hranolky
Masové koule:
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm...
více o Plněný chleba II.
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.
Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a...
více o Fazole v rajské omáčce s klobásou
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do...
více o Škvarkové rohlíčky II.
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a...
více o Jednoduchá rajská omáčka
* cibuli a pórek nakrájíme najemno a dáme dusit na pánev
* maso nakrájíme na kostičky a okořeníme
* následně orestujeme na pánvi s cibulí a pórkem
*...
více o Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím
Cibulku osmahneme na oleji (já ji smažím na tuku sebraným z kozervy lančmítu).
Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájený lančmít, vše osmahneme...
více o Špagety s omáčkou z lanšmítu
Tento pokrm španělského původu se může servírovat teplý či studený, jako hlavní jídlo či příloha. Může být použita zelenina, kterou máte zrovna doma....
více o Pisto manchego
* cibuli nakrájíme najemno a dáme smažit na pánev
* kuřecí maso nařežeme na plátky a z obou stran posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením
*...
více o Pečené brambory s kuřecím plátkem
* těstoviny dáme vařit do hrnce vroucí (a osolené) vody na cca 7 minut
* cibuli a pórek nakrájíme na jemno a dáme na rozpálenou pánev
* žampiony...
více o Těstoviny s kuřecím
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu).
Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru...
více o Hovězí vývar se žloutkem
1. Uřízneme kousek alobalu.
2. Připravíme bramboru nakrájenou na čtvrtky.
3. Osolíme, opepříme a okořeníme.
4. Přidáme máslo a papriku.
5. Zabalíme a...
více o Italské brambory II.
Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na...
více o Indický Masala chai
V hrnci si rozehřeji máslo a zpěním cibulku. Nakrájím si dýni na malé kostičky. Dělám z dýně Hokaido, ta se nemusí ani loupat. Odstraním semínka. Na...
více o Dýňová polévka podle Anet
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Rozpustíme sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidejte hříbky, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete...
více o Guláš z hub