Všechny ingredience na pomazánku nahrubo rozmixovat, bylinky a džus nemixujeme, jen přimícháme do hrubé pasty. Chleba nakrájíme na 1 cm plátky, dáme v...
více o Bylinkové olivové krostini
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).
Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ...
více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,...
více o Česnek v pikantním nálevu
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje. Promícháme a necháme dvě...
více o Africké kuře podle Brooke Shields
Z mouky, vajec, oleje, soli vymícháme těsto a půl hodiny chladíme v chladničce.
Rozškvaříme na kostky nakrájenou slaninu, opražíme na ní 1 cibuli,...
více o Špenátový závin
Lučinu rozmícháme se sýrem, přidáme nakrájenou cibuli a opepříme. Pomazánka se zdá řídká, ale věřte, že z chleba nebo veky jen tak nesteče....
více o Lučinová pomazánka
Cibuli a špekáčky nakrájíme na kolečka a papriku na proužky.
Pivo, vodu, ocet, sůl, cukr, koření svaříme.
Do sklenic skládáme vrstvu špekáčků, cibule...
více o Pivní utopenci pro dědečka
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém orestování zalejeme vývarem, přidáme koření a dobře rozvaříme.
Potom omáčku přecedíme,...
více o Dršťky s hořčičnou omáčkou
V pekáči si rozpustíme máslo a osmažíme na něm na plátky nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku nakrájenou na kostky a koření. Vše promícháme a přidáme...
více o Kuře po zámecku od mojí babičky
Chilli papričky a jalovec rozmixujeme. Směs spojíme s 1/8 l horké vody a citronovou šťávou a přelijeme jí meruňky. Namáčíme zhruba 2 hodiny.
Slaninu...
více o Slaninové rolky
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého...
více o Švejkův grog
Nakrájené zelí podusíme s pepřem a solí do měkka. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, droždí rozkvedlané v mléce a tolik mouky, aby vzniklo tužší...
více o Zelné slejšky
Asi ve 2 dl vody rozvaříme kostku maggi, přilijeme smetanu, okořeníme pepřem a pro výraznější chuť přidáme nakládaný pepř.
Promícháme s vařenými...
více o Pepřová omáčka na špagety
Na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s drceným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčet".
Snížíme teplotu a vaříme, dokud česnek není zlatý....
více o Rychlé krevety
V osolené vodě a oleji uvaříme špagety. V pánvi ohřejeme lžíci másla a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, povaříme a dáme vychladnout.
V míse...
více o Špagety Frittata
Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na...
více o Frikasé s omáčkou
Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,...
více o Pantůček
Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2...
více o Šneci na jehle
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev, rajčata, papriky...
více o Džuveč v tlakovém hrnci
Omyté slanečky nebo matjesy vyjmuté z oleje nakrájíme na kousky, zelí nastrouháme na nudličky a mrkev nakrájíme na proužky. V míse smícháme...
více o Luxusní slanečkový salátek
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru),...
více o Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.
Mezitím uvaříme rýži.
Nakrájíme...
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na ...
více o KRÁLÍK CIBULÁŘ
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření...
více o Originální protlak
Plátky cuket opečeme na oleji s kolečkami cibule a plátky česneku. Přidáme 1/2 lžičky černého pepře, zalijeme vínem, osolíme, osladíme a přidáme ocet....
více o Cuketa na víně
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část),...
více o Bujabéza z tresky
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě...
více o Charčo - Gruzínská polévka
Houby namočíme na 5-10 minut do teplé vody, potom scedíme.
Roštěnku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, oblalíme v hladké mouce....
více o Hovězí na houbách
Naporcované kuře osolíme, opepříme drceným pepřem, orestujeme na másle s olejem. Přeložíme do remosky (trouby), zalijeme vínem a pečeme do měkka. Do...
více o Kuře na ementálu
Kuře osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme celý pepř, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut.
Potom rozmícháme pivo s kečupem a octem a vlijeme...
více o Kuře na pivní omáčce
Čočku namočíme na 2 hodiny.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané mrkve a ke konci přidáme nakrájenou papriku.
Potom přidáme čočku...
více o Čočková polévka silvestrovsko-novoroční
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí...
více o Pikantní rybí filé II.
Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev....
více o Nálev na okurky na 1 sklenici
Omyté cukety dle potřeby nakrájíme a naskládáme do 3 l sklenice, proložíme kolečky mrkve, cibule, křenu, snítky kopru (popř. kdo rád česnek může si...
více o Močáky z cukety
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a...
více o Rajská omáčka II.
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku, bobkový list, pepř, zalijeme vodou a necháme vařit,...
více o Růžová polévka
Na pánvi na troše oleje osmahněte chilli, pepř a fenykl, přilijte trošku vody, aby se udělala kašička. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a...
více o Kuře Vindaloo
Syrové brambory oloupeme omyjeme a nakrájíme na plátky, opláchnuté houby pokrájíme také na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji....
více o Brambory dušené s houbami
Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit....
více o Rybí karbenátky
Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a...
více o Šumavská hovězí pečeně
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč.
Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce...
více o Kapr Thurn - Taxis
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,...
více o Králík na pepři
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule...
více o Brambory na kyselo