Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme...
více o Zavináče II.
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,...
více o Krůtí prsa alá svíčková
Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso...
více o Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, poklademe na plech, hodně posolíme, popepříme, pokropíme olivovým olejem (klidně více než méně) opečeme v troubě...
více o Bruschetta - mňamka
Salát natrháme, jahody rozpůlíme a společně s krevetami jemně promícháme. Majonézu smícháme s kečupem a brandy, ochutíme pepřem, solí a cukrem....
více o Jahodový salát s krevetami
Řízky naklepat, jemně osolit a potřít směsí láku. Nechat odležet, poté opražit zprudka z obou stran na pánvičce. Poprášit moukou, nechat ji krátce...
více o Kuře na falešných houbách
Kučecí plátky opepříme a osolíme. Gratinovací misku vymažeme máslem, položíme kolečka ananasu. Smícháme majonézu s hořčicí a ve směsi obalíme plátky....
více o My mít tučná kuře. Ó, my se mít!
Naporcujeme kapra na úhledné dílky, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran v rozpáleném oleji. Do sklenice střidavě prokládáme rybu s...
více o Marinovaný kapr
Maso naklepeme a osolíme. Opečeme z obou stran na oleji, můžeme trochu opepřit nebo přidat celé kuličky pepře. Pekáč vložíme do trouby, maso podlijeme...
více o Opilá krůtí prsa
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a...
více o Boršč od babičky Tamary
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými...
více o Zapékané kuřecí závitky
Naporcovaného králíka rozložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou cibulí, mrkví a konzervovanými rajčaty.
Maso pokapeme sojovou omáčkou, okořeníme...
více o Králík - jakoby bulharský
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme.
Směsí naplníme papriky a přiklopíme...
více o Plněné papriky na smetaně
Na oleji a másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme brambory nakrájené na kostičky a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme koření a...
více o Majoránková bramboračka
Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso...
více o Boršč II.
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,...
více o Sušené maso
Na másle pomalu do světle zlata usmažit cibuli krájenou na kostičky, zasypat moukou, opražit. Zalít vodou, rozmíchat a chvíli provařit. Do tohoto...
více o Sója v omáčce s nudlemi
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí,...
více o Marčákovi utopenci
Tvrdý sýr nastrouhám, zeleninu a jablíčko pokrájím velmi nadrobno, pevné suroviny promíchám, ochutím, nakonec vmíchám lučinu (nebo trochu bílého...
více o Rýžový salát III.
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé...
více o Nakládané pečené vepřové koleno
Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct.
Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme...
více o Divoká sekaná
Na másle usmažím cibulku dozlatova, na ni dám nerozmražený špenát (neotevřený balíček krátce opláchnu teplou vodou, pak se dá jeho obsah snadno vyndat...
více o Špenát
Ocet společně se 100 ml vody, vínem a kořením svaříme. Cibuli, okurky nakrájíme na slabá kolečka. Z ryby vyndáme páteř (můžeme je nechat v celku a...
více o Lahůdkové domácí pečenáče
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"...
více o Kozí brada - novoroční zelňačka
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka....
více o Králík (zajíc) na černo
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme...
více o Srnčí na zelenině
Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro...
více o Čínská vepřová konzerva
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu,...
více o Kapustnica
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
Cibuli vyberu...
více o Fizol
Hovězí plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme trochu ceres softu, opečeme na něm plátky. Pak je vyndáme, do hrnce...
více o Hovězí na slanině se smetanou
Vodu s octem svaříme. Do sklenice vložíme oloupané a nakrájené špekáčky s ostatními ingrediencemi a zalijeme vychladlým nálevem....
více o Dědovi utopenci
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,...
více o Čertovský mls
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka...
více o Ašak (z Afghánistánu)
Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo nebo na nudličky a osmahneme na másle a zalejeme zeleninovým bujónem, přidáme nasekaný květák,...
více o Krémová zeleninová s krupicovými sekanci
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli...
více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a...
více o Minutková šťáva
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme...
více o Meloun jako břitva
Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že...
více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme...
více o Kuřecí salát Abraham
Oloupanou, vydlabanou cuketu nakrájíme na velikost "bramborových hranolků".
Cibuli na jemné půlměsíčky, dáme do mísy, promícháme se lžící soli a...
více o Cuketové matesy II.
Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření...
více o Pikantní nakládané buřty
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za...
více o Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Maso nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a celer... dáme na rozpálené sádlo (olej), osolíme, mírně osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a...
více o Vepřový guláš s jablky na víně
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
Kuře osolíme, okořeníme a necháme odležet. Ve fritovacím hrnci fritujeme podle hmotnosti kuřete 15-20 minut, otočíme a dofritujeme stejný dobu...
více o Fritované kuře II.
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru...
více o Staročeská svíčková bez masa
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky ...
více o Adžika
Tento pokrm děláme nejdříve na sporáku a poté dáme do trouby.
Do pekáčku na rozehřáté sádlo nasypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli (jen o málo menší...
více o Zapečené houby se smetanou
Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky. Všechno smícháme a dáme do sklenice a zalijeme horkým nálevem.
Zavíčkujeme a necháme...
více o Špekáčky naložené v pivu