Kuřecí kostry (droby...) dáme vařit společně s kořenovou zeleninou doměkka, trochu osolíme. Kosti pak vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich...
více o Kuřecí polévka s krupicovými noky
Omyté salátové listy dáme do mísy a zalijeme smetanou, kterou předtím smícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a dle chuti přidáme cukr. Nakonec ...
více o Hlávkový salát se smetanou
Buřty oloupeme, nakrájíme podélně na tenké nudličky a v pánvi s rozehřátým olejem usmažíme dokřupava . Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a...
více o Ledový salát s buřtíkovými nudličkami
Oloupané brambory si nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je (né úpně). Pak brambory scedíme a opečeme je do zlatova na másle v pánvičce. Osmažíme si...
více o Brambůrky na másle
Majonézu, citronovou šťávu a 1 lžíci vody spolu prošlehejte v míse. Kuře vykostěte, případně zbavte kůže a nakrájejte na sousta nebo nasekejte nahrubo...
více o Salát waldorf s kuřetem
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna....
více o Krkovička s kopečky
Na másle (oleji) si orestujeme dorůžova nastrouhanou zeleninu. Ke konci smažení přidáme krátce orestovat i nudličky salámu a česnek. Vše pak zaprášíme...
více o Uzeninová polévka s vejcem
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,...
více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Lučinu, sýry a majonézu utřeme. Přidáme najemno nastrouhaná vejce, šunku a pórek. Promícháme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou pažitkou nebo...
více o Pórková pomazánka se šunkou
Nejprve si dáme uvařit vajíčka. Ředkvičky a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidame nasekanou pažitku, dále prolisovaný česnek, tavený sýr,...
více o Ředkvičková pomazánka s okurkami
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme...
více o Vajíčková krupice s pažitkou
Uzené stehýnko si dáme uvařit doměkka, pak vyndáme, necháme zchladnout, sundáme kůži, maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Vývar...
více o Polévka z uzeného stehýnka
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a přidáme mouku....
více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu....
více o Vepřové kotlety se špekáčkem
Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky...
více o Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Pokrájené ředkvičky smícháme s jablkem, které jsme po nakrájení pokapali citronovou šťávou. Přidáme nudličky šunky, pokrájenou cibulku, osolíme,...
více o Ředkvičkový salát se šunkou
Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout.
Vejce osolíme, opepříme a našleháme....
více o Celer se sezamem
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme...
více o Hornický guláš
Mraženou směs podusíme cca 10 minut na páře. Mezitím si oloupeme brambory a s rajčaty je nakrájíme na kostičky. Připravíme si zapékací misku, do které...
více o Zapečené brambory s čínskou směsí
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,...
více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit, otřeme. Omytou cuketu pokrájíme na plátky, cibuli a pórek na kolečka....
více o Zapékaná zelenina se sýrem
Půlky očištěných paprik dáme do předehřáté trouby opéct nasucho, až začne slupka černat. Pak papriky dáme krátce zapařit do igelitového sáčku a...
více o Plněné žitné chlebánky (žemle)
Želatinu v misce necháme nabobtnat, pak přilijeme 2 dl mléka, misku vložíme do vodní lázně a necháme za stálého míchání rozpustit. Zbylé mléko...
více o Lososový dortík
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit...
Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty....
více o Jogurtová zálivka s česnekem
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat...
více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
**Pistáciové máslo: **
Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je s máslem a sekanou pažitkou. Uschováme na...
více o Gurdakapúra kabáb
*Šneky je třeba nechat 15 dní bez potravy v krabici s otvory, aby mohli dýchat. Pak šneky vyndáme, nožem odtrhneme bělavý film, který uzavírá ulitu, a...
více o Šneci á la Auberge de Provence
Mrkev a celer očistíme, umyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme nasekanou pažitku, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s tatarskou...
více o Mrkvová pomazánka s celerem
Každý plátek veky potřeme máslem. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který navrstvíme na plátky veky. Uprostřed sněhu uděláme jamku, vložíme do...
více o Vejce v hnízdě
Šalotku na jemno nasekáme, nasypeme do větší misky, přidáme zcezeného tuňáka, pomazánkové máslo a hořčici. Dobře promícháme, a pokud je potřeba, mírně...
více o Rychlá tuňáková pomazánka III.
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli také nakrájíme na kolečka a...
více o Pečené brambory s cibulí
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozetřeme je s máslem a smetanovým sýrem. Osolíme,...
více o Vejce plněná smetanovým sýrem
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V...
více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme.
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z...
více o Nádivka z uzeného masa
Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr...
více o Plněné smažené brambory
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a...
více o Zelená polévka – zaklechtanka
Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na...
více o Zlatá rybka nejen pro děti
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným česnekem.
Omáčka: smícháme tvaroh,...
více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Očištěný, oloupaný celer uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na plátky. Naskládáme do zapékací misky vymazané máslem a...
více o Zapečený celer se sýrem
V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, na jemno nastrouhané brambory a zasmažíme a zasypeme moukou....
více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Osolená vajíčka usmažíme na pánvi a necháme lehce vychladnout. Nakrájíme cibuli na malé kousky a smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou a...
více o Vajíčková uhlazená pomazánka
Filety osolíme obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance smíchané s pokrájenou pažitkou, estragonem a citronovým tymiánem.
Smažíme...
více o Pangasius v bylinkovém mantlu
Jablka omyjeme a oloupeme. Odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a také nakrájíme na tenké plátky. Smícháme...
více o Salát z avokáda
Těsto rozválíme na plát, nakrájíme ho na proužky široké 1,5 cm, každý proužek namotáme na trubičku určenou k pečení kremrolí, namotané trubičky dáme...
více o Nivové kremrole
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno...
více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Orestujeme cibulku, přidáme rýži a orzo, chvíli ohříváme za stálého míchání a přidáme vývar a vodu. Osolíme a přivedeme k varu. Přikryjeme, zmírníme...
více o Orzo-rýžový pilaf
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš...
více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi