Zeleninu na brambory nakrájíme na kousky. Mrkev a celer zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme brambory a pórek a pod pokličkou...
více o Zeleninový krém - dietní
Z masoxu a vody připravíme vývar, do vařícího vývaru vsypeme cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka a vaříme 5 minut. Polévku osolíme, sejmeme z...
více o Cibulová polévka s vejcem - dietní
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera
Rozmícháme tvaroh se sýrem (respektive se zakysanou smetanou), osolíme, opepříme, přidáme pažitku. Mažeme na chleba, chlebíčky, rohlíčky....
více o Rozhuda II.
Sýr a salám umeleme v masovém strojku, ev. nastrouháme na struhadle s většími oky, v míse smícháme s pažitkou, řádně prohněteme a tvoříme malé...
více o Nivové placičky (pro Pepu)
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, kuřata spolu se zeleninou dáme do osolené studené vody vařit asi 40 minut. Uvařené vyjmeme, rozčtvrtíme. Mezitím...
více o Kuře pečené v pivním těstíčku
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupané nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do servírovací mísy. Dále přidáme...
více o Švédský bramborový salát
Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu smícháme s lučinou a osolíme. na závěr vmícháme pažitku a ušlehanou smetanu na šlehání....
více o Zeleninová pomazánka Lučina
Tvaroh, sýr a žloutky rozmixujeme do hustého krému, dle chuti opatrně dosolíme a vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku.
Listové těsto vyválíme a...
více o Balkánské pirohy
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl. Brambory v míse promícháme se solí...
více o Šlehačkové brambory
Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno...
více o Pomazánka z romaduru
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl.
Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme...
více o Segedínský guláš II.
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby...
více o Zapečené brambory
Vychlazené mléko nalijeme do mixéru, cukety opláchneme, 4 plátky odložíme, zbylou překrájíme, rajčata opláchneme, vložíme krátce do vroucí vody,...
více o Koktejl s cuketou
Cibuli zpěníme na oleji, vložíme na kostky nakrájené špekáčky a orestujeme. Do základu přidáme oloupaná nakrájená rajčata, okořeníme paprikou, solí a...
více o Pivařský guláš
Změklé máslo utřeme s hrubě strouhaným sýrem, drceným pepřem, lisovaným česnekem, solí a sekanými ořechy. Směs dáme ztuhnout do lednice. Mokrýma...
více o Pažitkové kuličky
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme.
Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném...
více o Biftek z mletého masa
Květák uvaříme ve slané vodě ne úplně doměkka a rozmačkáme. Další suroviny pokrájíme, přidáme majolku nebo tatarku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme...
více o Květákový salát II.
Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo.
Pomazánka chutná dobře i...
více o Tuňáková pomazánka light
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Květák opláchneme a v osolené vodě s přidáním octa uvaříme do poloměkka. Necháme okapat, rozdělíme na růžičky a dáme do mísy. Žampiony nakrájené na...
více o Květákový salát se žampiony
Ovesné vločky asi na 15 minut necháme vařit s hovězím vývarem. Scedíme a přidáme na tuku dozlatova osmaženou cibuli. Vmícháme vejce, nasekanou pažitku...
více o Papriky plněné vločkovou náplní
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi...
více o Maďarský salát
Zeleninu omyjeme, očistíme, kedlubny oloupeme a pokrájíme na plátky, kuřecí prsíčka také nakrájíme na plátky. Do vařícího se vývaru vsypeme mrkev,...
více o Drůbeží polévka s kedlubnami
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, osmažíme je na oleji, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme,...
více o Mozeček z ředkviček
Drobně nakrájené brambory uvaříme v 1 litru osolené vody. Z másla a mouky uvěláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z brambor, přidáme jemně ustrouhanou...
více o Mrkvová polévka s bramborem
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Vodu slijeme, horké brambory prolisujeme. Cibule oloupeme a nakrájíme...
více o Bramborový vrabec
Očištěný květák vložíme do vroucí osolené vody, a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme na růžičky. Na rozpáleném...
více o Dušený květák na česneku
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do salátové mísy, přidáme vymačkané a jemně nakrájené kyselé...
více o Salát z brambor a kyselého zelí
Brambory uvaříme v osolené vodě a osmastíme čerstvým máslem.
Ředkvičky pokrájíme na velmi drobné kousky a vmícháme do brambor. Tavený sýr rozpustíme...
více o Labužnické brambory
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Brambory pokrájené na kolečka uvařené v osolené vodě, omastíme máslem. Syrečky pokrájíme na větší kousky a s drobně pokrájenou cibulí vmícháme do...
více o Olomoucké brambory
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a...
více o Kosmaticové omelety
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme...
více o Voňavé knedlíky
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky kremžské hořčice,...
více o Pomazánka z jedové chýše
Na slabém ohni rozehřejeme máslo s jemně nastrouhaným hermelínem, osolíme, přidáme papriku a pažitku. Směs uložíme do chladničky. Po vychladnutí...
více o Sýrové kuličky s petrželkou
Brambory opereme, oloupeme a dle velikosti krájíme na půlky nebo na čtvrtky, aby byly pokud možno stejně veliké. Uvaříme v osolené vodě doměkka....
více o Jarní polévka s pažitkou
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, kmín a za stálého míchání opékáme. Přidáme mléko nebo smetanu a podusíme doměkka....
více o Mozeček z mletého masa
Na kostičky nakrájené housky dáme do mísy. Vejce s trochou soli rozmícháme v mléce a přelijeme přes housky. Dobře promícháme. Cibuli nakrájíme na...
více o Knedlíky z plísňového sýra
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli...
více o Alpské brambory
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme mletou papriku, nakrájené brambory, bobkový list,...
více o Uherský paprikáš
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a...
více o Horácké knedlíky
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
V mléce rozmícháme vejce,...
více o Krkonošské houbové knedlíky
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do...
více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec