Mrkve a pastináky dobře očistěte a odkrojte listy. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Zeleninu dejte do mísy, osolte, opepřete a dobře obalte 3 lžícemi...
více o Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na...
více o Rybí polévka s rajčaty
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte.
V hrnci na másle orestujte...
více o Pórková polévka s cizrnou
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, bude to trvat 3-5 minut.
Vmíchejte skyr a rozpuštěné lehce zchladlé máslo.
Namleté ořechy promíchejte...
více o Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem
Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a koření.
Vejce...
více o Bábovka z pastináku
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.
V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v...
více o Pečený bůček
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte.
V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici....
více o Pórková polévka se slaninou I.
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí.
Nakrájíme si slaninku, klobásky,...
více o Fazolová polévka pana dirigenta
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu...
více o Kuře s pastinákovým pyré
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při...
více o Batáty pečené v troubě
Pastinák oloupejte, nastrouhejte najemno, vsypte do utěrky a trochu vymačkejte. Mandle nasucho opražte v nepřilnavé pánvi, nechte trochu vychladnout a...
více o Pastinákové muffiny
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem...
více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Karotku i pastinák pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Vývar slijeme do jiné nádoby.
K zelenině přidáme nastrouhanou kůru, vše propasírujeme...
více o Karotkové pyré s pastinákem
Oloupané brambory, řepu, celer a 3/4 pastiňáku nakrájíme na cca 1 cm kousky a 3-4 minuty vaříme v páře; do hrnce dáme pouze 5-6 lžic vody! Zbylou...
více o Zimní zeleninový salát polovařený
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,...
více o Příloha z pastináku a brambor
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání.
Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu....
více o Zimní zeleninová polévka