Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V...
více o Pikantní květák pečený vcelku
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku,...
více o Pomazánka z pečeného vepřového masa
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na...
více o Čína s kuřecím masem ve WOKU
Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji.
Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu....
více o Indická čočka dhal
Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme...
více o Kuskus na čínský způsob
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme horkou vodou,...
více o Asijské tajemství
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky.
Na 50 g slaniny zpěníme...
více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm opečeme pórek a mrkev. Přilijeme sojovou omáčku a dusíme pod...
více o Nudle po čínsku