V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,...
více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou...
více o "Pizza" z lilku
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se...
více o Chřestový salát s vejcem
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno.
Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka,...
více o Těstoviny s rukolovým pestem
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni...
více o Risotto s chřestem
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte.
Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce...
více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou.
Do širších plochých misek si...
více o Kuře v parmazánu se salátem
Maso potřete olejem, ochuťte paprikou, rukama promněte a nechte odpočinout.
Připravte krutony. Nastrouhejte najemno asi 1/3 parmazánu, bagetu...
více o Salát Caesar s kuřetem
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence....
více o Ředkvičkové pesto
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za...
více o Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno.
Vodu osolte, dejte do ní...
více o Těstoviny s pestem z kadeřávku
Chleba prokrájejte ostrým nožem do mřížky, až ke spodní kůrce.
Máslo rozpusťte a prošlehejte s prolisovaným česnekem a pestem. Mozzarellu natrhejte na...
více o Trhací bochník se sýrem
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl....
více o Parmazánová kolečka
Brambory oloupejte, máslo nakrájejte na kousky, parmazán nastrouhejte najemno a mozzarellu nahrubo. V misce metličkou našlehejte vejce se žloutkem....
více o Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Rozklepněte vejce, přikápněte trošku mléka nebo smetany, osolte, opepřete, rozkvedlejte.
Šalotku nakrájejte najemno, stejně tak kousek chilli. Avokádo...
více o Míchaná vajíčka s avokádem
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu.
V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod...
více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj.
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí,...
více o Holandský řízek v housce
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hlubší pánvi na lžíci oleje. Restujte ji asi 3 minuty, přidejte na kousky pokrájenou slaninu a nasekaný česnek,...
více o Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut,...
více o Mac and cheese I.
Maso naklepejte hranou dlaně a z obou stran osolte a opepřete. Opečte je na másle na střední teplotě, asi 8 minut z každé strany.
Majonézu promíchejte...
více o Caesar wrap
Rajčata pokrájejte na poloviny, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je posypte solí, cukrem a oreganem. Plech dejte do...
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte.
Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán...
více o Polévka Stracciatella alla romana
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do větší mísy, bílky...
více o Špagety Carbonara
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte.
Po minutce přilijte suché bílé víno, které...
více o Lanýžové rizoto
Do mixéru vložte rukolu, zalijte si olivovým olejem, přidejte česnek i slunečnicová semínka a vše rozmixujte (stačí jen pár vteřin).
Směs lehce...
více o Špagety s rukolovým pestem
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny.
Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až...
více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán.
Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,...
více o Chlupaté volské oko
Mrkev omyjte a očistěte, nakrájejte na klínky, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte řepkovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na 200...
více o Mrkvový hummus s pestem
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte...
více o Těstoviny s bílými fazolemi
Rajčata pokrájejte na menší kousky, v cedníku z nich vymačkejte většinu vody a rozetřete je na dno zapékací misky. Osolte je, opepřete a vmíchejte dva...
více o Cuketové rolky s brynzou v rajčatové omáčce
Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte...
více o Hráškové rizoto
Ančovičky od sebe oddělte, dejte do misky a přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Promíchejte a nechte marinovat, asi 20 minut.
Troubu...
více o Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
Z brokolice odkrojte zdřevnatělý košťál a zbytek stonků oloupejte škrabkou na brambory. Růžičky a stonky nakrájejte na menší kousky, dejte na plech,...
více o Plněná pizza calzone
Ořechy dejte do mixéru, přidejte nahrubo nasekané bylinky, oloupaný a rozdrcený česnek, osolte a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Přidejte olivový...
více o Těstoviny s vlašskými ořechy
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky...
více o Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem...
více o Tagliatelle se žampiony
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat....
více o Mac and cheese
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli...
více o Lasagne se třemi druhy sýra
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka...
více o Žampionová směs s pohankou
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu...
více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne...
více o Dýňové rizoto
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct...
více o Quiche s parmskou šunkou