Přivedeme do varu 4 litry vody, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou fazolku, potom na malé kostičky nakrájenou bramboru a povaříme. Potom přidáme...
více o Trenette al pesto
Hovězí svíčkovou obalíme v čerstvé bazalce, zabalíme do potravinářské fólie a necháme namrazit v lednici. Namraženou svíčkovou krájíme na tenké plátky...
více o Carpaccio V.
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme utěrkou. Zabalíme jej do fólie a asi na 20 minut vložíme do mrazáku uležet. Maso po vyjmutí z...
více o Carpaccio II.
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant), přidám předem asi 20 minut...
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
Opatrně...
více o Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso...
více o Skvělé boloňské špagety
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
Špenát spaříme, rozsekáme, přidáme tvaroh, vejce, osolit, opepřit a přidáme polohrubou mouku tak, aby se hmota nelepila (nebo jen minimálně).
Mokrýma...
více o Špenátové noky s parmazánem
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme...
více o Plněná panenka
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a na hrubo nastrouhané...
více o Masový koláč
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti....
více o Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Na trochu olivového oleje dáme zpěnit cibulku a anglickou slaninu. Když je skoro opečená, přidáme na plátky nakrájený česnek. Jakmile zesklovatí...
více o Těstoviny s kapustou
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně.
Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob....
více o Zeleninová óda na Remosku
Mladé cukety rozřízneme podél a vydlabeme. Kuřecí prsíčka, slaninu, papriku a cibuli si nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajče oloupeme, zbavíme se...
více o Plněné cukety
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu...
více o Houbové rizoto III.
Na rozpálenou pánev nalijeme bílé víno, necháme krátce povařit (aby se zbavilo alkoholu), přidáme slaninu pokrájenou na kousky, pórek a houby....
více o Těstoviny Alfredo
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme do měkka se špetkou soli a trochu olivového oleje (voda by měla být jen tak, aby pokryla zeleninu). Po...
více o Dýňový krém
Ve woku orestujeme mleté hovězí maso, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky. Osolíme a opepříme, přidáme sekaný špenát nebo špenátové listy a...
více o Těstoviny s mletým hovězím a špenátem
Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, žampióny a šunku a restujeme dál. Potim...
více o Omáčka na špagety alias Topolino
Na rozpálenou pánev přidáme olej smíchaný s troškou másla a orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme asi tři stroužky česneku nakrájené...
více o Špenátovo-smetanové spaghetti
Špagety uvařit al dente, odstranit z rajčat slupku a nakrájet je na kousky.
Bazalkové pesto: do mixéru vložit lístky bazalky, rozdrcený česnek, kešu,...
více o Špagety po Sicilsku
Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu...
více o Presto italiano
Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme cibule do zlatova, přidáme nakrájenou slaninu (šunku) a žampiony, zprudka opečeme a dusíme, dokud houby nejsou...
více o Těstoviny Capricciosa
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na nudličky a opečeme na 1 lžíci oleje a vyjmeme ho. Do pánve přidáme...
více o Nudle s houbami
Z másla a mouky uděláme hladkou kaši (jako hodně světlou jíšku). Zalijeme ji smetanou a prohřejeme, ale nevaříme, do horké směsi přimícháme strouhaný...
více o Špagety Alfredo s krevetami
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
...
více o Ceasar salát
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Promícháme a pomalu opečeme v pánvi na oleji doměkka s nakrájenými...
více o Zapečená rýže s bešamelem
Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu.
Bagetu nakrájíme...
více o Salát Caesar
Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na...
více o Plněný lilek (melanzane ripiene)
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a přidáme omáčku Pesto Rosso.
Plátky anglické slaniny dáme na plech vyložený pečícím papírema pečeme v troubě...
více o Těstovinový salát s anglickou slaninou
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými...
více o Zapékané kuřecí závitky
Uvaříme špagety. Na oleji zpěníme cibulku přidáme rajčata, okořeníme a osolíme. Můžeme přidat i houby. Směs smícháme se špagetami a utřeným česnekem,...
více o Zapékané špagety
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku,...
více o Římský květák
Umícháme těsto, nenecháme kynout (vykyne až při pečení v troubě), vložíme na pekáč vyložený papírem na pečení, pokryjeme namočenými houbami, posypeme...
více o Houbová pizza II.
Omytý ledový salát lehce pokrájíme a v misce ho posypeme na kostičky pokrájenou Nivou (stačí tak 6-10 kostiček), lehce posypeme strouhaným parmazánem ...
více o Rychlý Ceasar salát
Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě.
Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme...
více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce
Oba pláty těsta rozřízneme na 4 díly. Pomažeme rajčatovou pastou tak, že necháme 1 cm okraj. Poklademe avokádovými plátky, pokapeme lime šťávou a...
více o Avokádový koláč
Vlastně se jedná o rádoby klasickou kuřecí roládku,ale v jednoduchosti je krása, chuť a hlavně míň práce. Podélně si rozkrojíme kuřecí prso, naklepeme...
více o Lepší než dobré jídlo?
Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný...
více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s...
více o Chřestové rizoto
Olej, ocet, hořčici a med dáme do misky a pořádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Rozehřejeme si mělkou pánev. Jednotlivé kousky chřestu...
více o Chřest s parmezánem
Datle vypeckujeme a napěchujeme parmezánem. Jednotlivé datle obalíme plátky slaniny a spíchneme párátkem. Dáme do předem rozpálené trouby a opékáme...
více o Plněné datle
Rozehřejeme si troubu na 200 °C a připravíme si plech, který pokryjeme papírem na pečení. Nastrouháme parmezán a utvoříme malé hromádky na papíru....
více o Tymiánové křupky
Zvolna povaříme tresčí filé s 200 ml mléka, zhruba 5 minut. Vyjmeme z pánve a smícháme s krémem (smetanou). Vejce rozšleháme se zbylým mlékem. Pánev...
více o Omeleta Arnolda Bennetta
Uvařené těstoviny smícháme nakrájenými rajčaty a olivami, Nivou, kukuřicí a dvěma vejci. Posolíme, dochutíme a zapečeme v troubě. Na rozehřátém másle...
více o Těstoviny Helenka
Rajčata rozpůlte a vložte do mělké ohnivzdorné mísy. V misce utřete máslo s oreganem, česnekem, pepřem, solí a parmazánem. Směsí potřete na řezné...
více o Rajčata s oreganem
Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích,...
více o Kuřecí kousky obalené sýrovou strouhankou
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky