Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka...
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme na páře. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Rucolu (množství podle chuti) opláchneme a...
více o Brambory s parmezánem a sušenými rajčaty
Na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata a krátce povaříme. Přilijeme vývar a dalších 20 minut necháme vařit. Pak vše rozmixujeme, dochutíme pepřem,...
více o Rajčatová polévka s parmezánem
Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím...
více o Lilkové závitky - zapečené
**Postup:**
Rukolu, piniové oříšky a olivový olej rozmixujeme. Poté přidáme nastrouhaný sýr Pecorino a parmezán. Opět mixujeme než vznikne krém. Ten...
více o Linguine s rukolovým pestem
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku....
více o Gnocchi Quattro Formaggi
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,...
více o Bramborky "dobrota"
Tagliatele dáme vařit dle návodu. (Mohou být samozřejmě i jiné těstoviny - dle chuti).
Než se uvaří těstoviny připravíme si větší pánev ve které...
více o Pikantní těstoviny a la Lenka
Maso hustě posypeme kořením (zatím nesolíme ani nepepříme) a zprudka opečeme na oleji do zlatova. Poté maso vyjmeme, posolíme, opepříme. Do výpeku...
více o Kuřecí řízečky na olivách
Tradiční italské rizoto, postupem a chutí poněkud lišící se od toho českého. Aby se výsledný pokrm mohl pyšnit názvem risotto, musí si nejprve rýže...
více o Italské rizoto II
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním...
více o Salát s bešamelovou omáčkou
Troubu si předehřejeme na 230 stupňů C. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme.
Na střední...
více o Zapékané lilky se sýrem
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.
Měkkou zeleninu...
více o Mrkvová polévka pikantní
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme...
více o Luxusní salát from Evosheek
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe...
více o Pečený amur se žampiony a cibulí
K opranému a osušenému špenátu přidáme žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Pak lehce vmícháme sníh z bílků, směs rozložíme na...
více o Brokolicovo-špenátová roláda
Slaninu pokrájíme na proužky a nasucho opečeme na teflonové pánvi, pak nasypeme do mísy. Přidáme brambory nakrájené na plátky, na kolečka pokrájenou...
více o Bramborový salát se slaninou a sýrem
V míse rozmícháme sýry, česnek, petrželku, bazalku a trochu soli. Přidáváme olej a dohladka vymícháme. Uvaříme špagety aldente - na skus, vložíme je...
více o Janovské špagety
Rýži uvařte v osolené vodě dle návodu a sceďte. Česnek utřete se špetkou soli, růžičky brokolice chvilku povařte, rajčata nadrobno pokrájejte,...
více o Rýžový koláč - slaný
Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové...
více o Tenoučká pizza z listového těsta
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, parmazán, cukr, koření, žloutky a olej. Z bílků s větší špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše opatrně...
více o Rajčatové muffiny
Připravíme si 8 ks palačinek (já dělám v poměru 3:2:1 mléko, voda, olej plus 200 g hladké mouky a 2 vejce, špetka soli). Máslo s olejem ohřejeme na...
více o Palačinky se sýrem a špenátem
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s...
více o Boloňské brambory
Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např....
více o Sýrové koláčky z listového těsta
V mixéru rozmixujeme všechny ingredience kromě avokáda a těstovin do hladka. Když je třeba, můžeme přidat pár kapek oleje navíc. Pak smícháme s ješte...
více o Těstoviny s avokádem a pestem
Kuřecí kousky orestujeme na malém množství oleje společně s žampiony a houbami, ochutíme podravkou, přidáme lisovaný česnek a bílé víno dle chuti....
více o Noky „Delicios“
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke...
více o Tagliatele s celerem
Na olivovém oleji zpěníme oloupaný a utřený česnek. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata a vše prohřejeme spolu s kaparami. Smícháme s...
více o Gnocchi se sušenými rajčaty a kapary
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata,...
více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Spaříte rajčata, oloupete, zbavíte semínek, nakrájíte na kostičky. Oloupete česnek, omyjete, rozmačkáte, omyjete bazalku a nasekáte najemno. Na oleji...
více o Penne all Arrabbiata - těstoviny
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.
Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený...
více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme...
více o Tagliatelle po středozemsku
Cukety opláchneme, oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Do jedné mísy si rozkvedláme vajíčka, do druhé dáme rozdrcené cornflaksy a podle chuti...
více o Cuketové chipsy
Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli,...
více o Rizoto se slaninou a cherry rajčátky
Uvařte těstoviny Penne nebo jakékoliv máte ve spížce, slijte je a promíchejte s olivovým olejem. Omáčku připravte tak, že na pánvičce na rozpáleném...
více o Penne s chutí rajčatovou
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na kapce oleje. Pak vsypeme rýži a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se voda nevydusí a rýže není měkká.
Šunku...
více o Dietní rizoto se šunkou
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán nastrouhejte na hoblinky. V...
více o Penne s ořechovou omáčkou
Cukety oloupejte a spolu s parmezánem nahrubo nastrouhejte. Chilli papričky zbavte semínek.
Protlak: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a...
více o Cuketové smaženky s parmezánem
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, osolíme a smažíme po všech stranách, přidáme...
více o Nejlepší těstoviny s krevetami
Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený)...
více o Aglio Olio špagety
Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme 4 žloutky se solí, pepřem a...
více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Do uvařených špaget přidáme pokrájenou slaninu na kostičky, kterou jsem osmahli na troše oleje. Smíchané špagety se slaninou, přelijeme dohromady...
více o Italské špagety s parmezánem
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody...
více o Rýžové suppli
Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to vrstva směsi z rýže a...
více o Sushi po česku