Na rostlinném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidéme na kousky nakrájené papriky, rajčata a feferonky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.... více o Divoká párková směs
Párky nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou a spařené zelí. Zalijeme marinádou z octa,... více o Švýcarský sýrový salát
Sóju namočíme na 12 hodin a uvaříme (v papiňáku 40 min., déle sóju nevaříme, protože začne opět tvrdnout). Do vychlazené sóji přidáme nakrájenou... více o Sójový salát II.
Vuřty zavěsit na tyč do teplé udírny, prohřejeme a ihned zakouříme. Udíme asi 1 hodinu a ihned podáváme. Prohřát v udírně lze i točený salám a jiné... více o Uzené špekáčky nebo vuřty
Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme... více o Pečené maso s očima
Párky sloupneme a nakrájíme na kolečka, přidáme okurku nakrájenou také na kolečka (pokud je vetší, tak půlkolečka) a cibuli nakrájenou na plátky. V... více o Párkový salát
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového... více o Rychlá hrachová polévka
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme rozpůlenou... více o Párky v rohlíku trochu jinak
Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala. Na... více o Kuřecí roláda V.
Na pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené párky a ještě chvíli orestujeme. Směs zamícháme s uvařenými těstovinami -... více o Zapečené těstoviny
Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na velikost kolečka rohlíku. Na špejli... více o Rohlíkové špízy
Chleba rozkrájíme na kostičky, párek na kolečka, cibuli nadrobno a Hermelín na tenké plátky. Chleba opékáme na tuku, nejlépe v teflonovém kastrole,... více o Hladový dorostenec
Rohlíky rozkrojíme, jednu polovinu vydlabeme a druhou polovinu potřeme máslem, položíme půlky plátkového sýru a potřeme kečupem, položíme 1 nožičku... více o Zapečené rohlíky v alobalu
Koktejlové párečky a kousky různé zeleniny střídavě napichujeme na jehlu, párečky podélně nařízneme, naplníme kouskem taveného sýra. Špízy naskládáme... více o Koktejlový špíz
Na oleji z prudka opečeme steaky (bez naklepání) poté vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Když zrůžoví, přidáme polévkovou lžíci hořčice,... více o Kuřecí alá Španěl
Je to prostě jednoduché papání. Páreček obalte nejdřív plátkem sýra, potom kolečkem šunky a nakonec trojobal, nejlépe dvakrát. Toto jinak jednoduché... více o Párečky v kabátku
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené... více o Zdravý rocker
Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -... více o Drožďová pomazánka - úplně jinak
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou tvrdého... více o Závin z listového těsta na slano
Jeden plát listového těsta vyválíme na co největší placku (ale pozor, aby těsto nebylo až příliš tenké!), abychom ji mohli rozkrojit na tři obdélníky.... více o Listové překvapení
Brambory a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Spolu s rozkrájenou uzeninou vložíme na rozpuštěný tuk a krátce osmahneme. Potom podlijeme šálkem... více o Bramborové ragú
Párky rozkrájíme na menší kousky (asi na třetiny) a okraje nakrojíme. Listové těsto rozválíme, nakrájíme z něj proužky nebo trojúhelníčky a zabalíme... více o Minipárečky
Párky oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji nebo na slanině. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, malinko podlijeme vodou a dusíme,... více o Buřty s cibulí
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, dáme smažit na pánev a smažíme asi 2 minuty, přidáme nakrájený česnek s... více o Rychlé špagety
Pytel brambor oloupeme a nastrouháme, škrob odlejeme, nakrájíme salám na velice malinké kostičky a přidáme k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř,... více o Hana's strapaci
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše promícháme. Do mléka zamícháme... více o Zapečené brambory s párky
Listové těsto necháme rozmrznout a kukuřici okapat. Na pomoučeném válu rozválíme těsto a rozdělíme ho na obdélníčky (lepší větší). Do každého... více o Listové taštičky
Těsto rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a podle pravítka nakrájíme rádýlkem na dlouhé asi 3 cm široké proužky. Každý párek omotáme spirálovitě jedním... více o Párky v županu
Dáme vařit na kostky nakrájené brambory v malém množství osolené vody, přidáme koření. Před změknutím přidáme okurky nakrájené na drobno a nakrájený... více o Hodolanská omáčka II.
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na... více o Fazole Mexiko
Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vývarem (vodou), promícháme, přidáme kečup utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku... více o Dřevorubecký guláš
Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a... více o Zapékaná kapusta s rýží
Párky podélně 3x nařízneme, od kraje ke kraji (nedoříznout až do kraje), do prostředního zářezu namázneme hořčici a nasypeme chilli (dle chuti), do... více o Tygr utopenec
Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme... více o Slepice ála španělské ptáčky
Zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku, osmahneme, až se rozpustí přidáme nakrájené párky, osmahneme, zalijeme vodou a přidáme brambor a bujón ... více o Frankfurtská polévka
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny,... více o Zapečená brokolice II.
Párky vložíme do pekáče posypeme nakéjenou cibulí a parikou na kolečka, zalijeme kečupem a černým pivem (množství záleží na chuti každého). Vložíme do... více o Párky na černém pivu
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme... více o Debrecínská vepřová plec
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a... více o Debrecínská pečeně
Na oleji zpěníme cibulku, na ni přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu.Dusíme, až je cuketa do sklovista. Pak přidáme nakrájený párek a... více o Cuketová čína III.
Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme.... více o Kuře v alobalu s lečem
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než... více o Guláš ukrutný
Párky nařízneme podélně, aby se dobře rozevíraly, cibuli nakrájíme na fousky. Párek rozevřeme, namažeme ho zevnitř hořčicí, vložíme do něj cibulové ... více o Párky v pivu
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a... více o Debrecínská fazolová polévka
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu... více o Sloní mlsanec
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi... více o Zelné závitky
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny. Na sádle osmahneme... více o Vepřová roláda III.
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou... více o Guláš s paprikami