Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a dáme do tepla. Na tuku zpěníme polovinu cibule, vrátíme roštěnky, přidáme bobkové...
více o Plzeňské roštěnky
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na...
více o Šklebíci z listového těsta
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená...
více o Brambory zapečené s lečem
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek...
více o Ptáčky nebo roládky z králíka
Housku namočíme do mléka, vymačkáme a promícháme s masem. Cibuli osmahneme a vychladlou vmícháme do masa. Přidáme usekanou petrželku, strouhanku,...
více o Placičky z mletého masa II.
Toastový chléb potřeme z obou stran máslem. Na každý plátek chleba položíme malý páreček, přikryjeme plátkovým sýrem. Navrch položíme kolečko rajčete...
více o Uzenářské toasty
Kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Na oleji necháme zpěnit cibuli, kapustu necháme odkapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu na...
více o Kapusta s párky
Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně...
více o Fazolový guláš IV.
Krátké párky nebo jejich polovičky propícháme. Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 12 čtverců. Rozměr si určíme tak, aby těsto přesahovalo délku...
více o Párkové bombony
Na oleji osmažíme cibulku, párky, houby a zasypeme červenou paprikou. Přilijeme vodu a přidáme na kousky nalámaný chléb (může být i starší nebo...
více o Rychlá chlebová polévka
Kuřecí prsa, která prodávají samostatně, odkostíme, potom nakrojíme z každé strany, tak, abychom získali co největší kus na roládu. Ze strany, kde...
více o Roláda z kuřecího masa
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme...
více o Dobré maso
Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v klasickém trojobalu.
Podáváme s...
více o Sýrová jehla
Párky na oleji opečeme ze všech stran. Smícháme kečup s kari, osolíme, okořeníme a omáčkou přelejeme opečené párky. Posypeme na drobno nasekanou...
více o Kari párky
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory...
více o Loužnická kyselica
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,...
více o Čertovský mls
Ve vývaru uvaříme kroupy. Když jsou téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na konec párky nakrájené na kolečka. Ještě chvíli povaříme a...
více o Falešná uzená polévka
Křen nastrouháme a utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek párku nebo...
více o Křenové řízky
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a...
více o Jambalaya (džambalája)
Párky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a rozebereme ji na proužky, papriku nakrájíme na proužky. Na suché teflonové pánvi opečeme...
více o Paprikový salát s párkem
Do párků uděláme podélné zářezy a vložíme do nich kozí roh. Dáme do sklenice, proložíme kolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a...
více o Rohaté párky
Párky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v troubě. Poklademe kousky taveného sýra, posypeme paprikou a necháme...
více o Mls na topinky
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití...
více o Dírkované maso
Omytou a oloupanou cuketu bez dužiny s jádry nakrájíme na malé kostičky, taktéž párky nebo salám, cibuli na hrubo. Na oleji na pánvi opečeme párky ...
více o Cuketa á la Čína
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Játra a párky nakrájíme na malé kostky, promícháme s kořením a necháme odležet. Na slanině orestujeme cibuli na to hodíme játra, párky a nakrájené...
více o Pestrá játra
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na plech dáme fólii a položíme na ni párky. V misce smícháme med s marmeládou a polijeme tím párky. Za občasného otáčení...
více o Lepkavé párky
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,...
více o Zavařené fazole s párkem
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a...
více o Zelná buchtička
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme...
více o Cassoulet II.
Salám a párky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, housky rozmočené v mléce. Dále přidáme hořčici, chilli...
více o Falešná sekaná
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, párky nakrájené na kousky, brambory na kostky a osmahneme. Přidáme lečo, podlijeme trochou vody, vhodíme kostku...
více o Levný gulášek s lečem
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na...
více o Zapékaná brokolice
Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka...
více o Choucroute (šukrut)
Kýtu pokrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji, postupně přidáme na kolekča nakrájenou cibuli, párky, očištěné na plátky nakrájené...
více o Husitská směs
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká.
Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený...
více o Penízkovký guláš
Na oleji osmahnout cibulku, přidat na kostky maso, opéct, zasypat kořením, přidat hořčici, osolit a podlít vodou. Dusit pod pokličkou, po změknutí...
více o Znojemský guláš
Listové těsto rozválíme, potřeme hořčicí, míchanými vejci, poklademe žampiony, kapií, plátky šunky, sýra. Do středu položíme párky a srolujeme v závin...
více o Velikonoční závin
Na rozpečené slanině osmahneme zelí na nudličky, osolíme a podusíme.
Na jiné pánvi opečeme uzeninu a pak vmícháme do zelí.
Na pánvi po buřtech opečeme...
více o Párky St. Louis blues
Cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme párky nakrájené na kolečka a osmažíme.
Zvlášť v hrnku rozmícháme kečup, asi 1,5 dl vody, hořčici, koření a...
více o Palhuba
Párky a cibuli nakrájíme na kolečka, obalíme v solamylu a opečeme na tuku. Pak přidáme nakrájené žampiony a zelí. Podlijeme maličko vodou a dusíme...
více o Čína z párků
Každý párek podélně rozkrojíme, ale ne úplně, řez skončíme asi 2 cm před koncem. Konce párku rozdělíme a přehneme opačně a spojíme párátkem. Vznikne...
více o Valentýnská srdíčka z párků
Tento recept je spíše nápadem, kterak se zbavit starého chleba, než jídlem na sváteční stůl, takže nečekejte zázraky, nicméně jedlé to je a mně osobně...
více o Velšský králík
Těsto vyválíme a vyložíme dno a boky dortové formy. Smícháme tvaroh, strouhaný sýr a žervé, přidáme vejce, okořeníme. Vmícháme nasekané olivy a na...
více o Sýrový dort s olivami
Maso a párek nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, přidáme protlak, kečup a sterilovanou zeleninu i s nálevem. Okurku ze zeleniny pokrájíme a...
více o Maso na Moravance
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Do masa nařízneme ostrým nožem několik otvorů, část otvoru rozřízneme rukojetí větší měchačky a vyplníme je párky nebo klobásou. Do zbývajících otvorů...
více o Okaté maso
Zeleninu slijeme a dáme společně se sloupnutými párky rozsekat v mixéru. Tuto zeleninovomasovou drť spojíme majolkou. Vzhledem k pikantnosti surovin...
více o Rychlá pomazánka na chlebíčky
Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme a mokrýma rukama rozprostřeme na igelit (stačí igelitový...
více o Masová roláda