Nakládané zelí nakrájejte na menší kousky a opláchněte.
Poté dejte do hrnce s vodou, přidejte kmín, sůl, na kostičky nakrájené brambory a vařte.
Poté,...
více o Rychlá zelňačka
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka...
více o Kuře na zelí a chlupatý knedlík
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat....
více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku budeme balit do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky...
více o Salámové špízy
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a cibuli...
více o Kuřecí maso po horácku
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.
Zavineme...
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou...
více o Alsaské zelí
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky...
více o Krakonošův oběd
Klobásu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme ostatní ingredience a vytvořenou směsí potřeme stehýnka. Necháme min. 3 hodiny odpočinout....
více o Baruščino fikané kuře
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, a čtvrtky nastrouháme na lupínky (co nejtenčí). Na sádle osmažíme cibulku s klobásou, přidáme kedlubny,...
více o Vařené kedlubny
Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Z masa nakrájíme medailonky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme v lednici alespoň 3 hodiny odležet. Pak nakrájíme...
více o Kondelíkův špíz
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
Potom přidáme obě papriky, brambory...
více o Zelňačka s mletým masem
Kuřecí maso nakrájíme nadrobno, stejně tak játra a klobásu, kterou jsme oloupali. Cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu na plátky.
V kotlíku rozehřejeme...
více o Směs březovského sládka
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso...
více o Plněná krkovička
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, několik bobkových listů a koření. Zalijeme dvěma...
více o Chalupářský boršč
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek...
více o Fazole z Vysočiny