Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a...
více o Brambory zapečené se zeleninou
Maso pokrájíme na kousky, okořeníme a necháme chvíli proležet. Poté orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle...
více o Zeleninová rýže s přírodním masem
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a...
více o Houbová směs s Gothajem
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z...
více o Ondrův Katův šleh
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,...
více o Řízky v zeleninové omáčce
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8...
více o Masové koule na zelenině
Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a...
více o Maxi špízy z trouby
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme...
více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti...
více o Pečené brambory se zeleninou
Vše pomlet na masovém strojku. Dát do hrnce a 1-2 hodiny dusit. Na konci dušení se může přisladit. Směs se dá do sklínek a sterilizuje se 30min při...
více o Ďábelské tousty III
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko,...
více o Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Půl hlavy čerstvého zelí nadrobno nakrájíme (v robotu). Přidáme nakrájené papriky (nejlépe červené), nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný trvdý sýr...
více o Salát z bílého zelí II.
Brambory uvařte ve slupce. Ředkvičky, rajčata, papriky a jarní cibulku pokrájejte na kolečka.
Brambory oloupejte, rozdělte do čtyř misek, zasypte...
více o Jarní bramborový salát
Uvaříme si zvlášť těstoviny a brokolici v osolené vodě. Kuřecí maso nakrájime na kostičky, dáme na pánev s troškou oleje, přidáme sůl, pepř, kari,...
více o Zapečené tětoviny s kuřecím masem
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20...
více o Maďarská zelná polévka
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme...
více o Vinná klobása se zeleninou
Na sádle zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme je, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme,...
více o Chorvatské rizoto
Papriku si očistíme a rozkrojíme napůl. Do ní dáme složený plátek šunky a 2-3 lžičky řeckého jogurtu. Na jogurt nandáme rozpůlená cherry rajčátka a...
více o Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr....
více o Zeleninová kapsa
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky...
více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr...
více o Sýrová roláda
Brambory oloupeme, přidáme vodu, osolíme a dáme vařit.
Mezitím si na jemno nakrájíme jarní cibulku a dáme spolu s kousky kuřecího masa na pánev...
více o Falešné zapečené brambory
Nakrájíme si anglickou slaninu, cibulku a česnek nadrobno, osmahneme krátce na pánvičce, přidáme na proužky nakrájenou papriku, dochutíme a necháme...
více o Paprikový salát na pánvi
Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,...
více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Papriky očistíme, zbavíme semínek a stopek, pokrájíme na nudličky.
Rajčata spaříme a oloupeme, buď je pokrájíme nebo je necháme celá.
Papriky s...
více o Papriky s rajčaty - sterilované
Brambory omyjeme, nakrájíme a necháme ve slupce vařit v osolené vodě.
Na hluboké pánvi nebo v kotlíku zprudka osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na...
více o Ďábelký kotlík
Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a naplníme nádivkou z rohlíků.
Nádivka: rohlíky pokrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem a...
více o Paprikové lodičky s nádivkou
Jáhly spaříme horkou vodou, dáme je do kastrolu a zalijeme 500 ml vodou. Přidáme bujón a zvolna povaříme, dokud se voda neodpaří. Potom přidáme vejce,...
více o Jáhlové placky
**1. Salát**
\\
Zeleninu (rajčata, okurku a papriky) nakrájíme nadrobno.
**2. Tortilly**
\\
Do misky nasypeme mouku a přidáme hrnek vody a lžíci soli....
více o Tortilly po česku
Množství záleží na počtu strávníků:
Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a naplníme pokrájenou mozzarellou,...
více o Papriky s mozzarellou, rajčaty a česnekem
Množství záleží na počtu strávníků:
Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a vnitřky naplníme pokrájenou...
více o Papriky s mozzarellou a olivami
Kuřecí masíčko nakrájíme na větší kostičky, ty obalíme v mouce a grilovacím koření, dáme na rozpálený olej. Osmažíme zprudka, po té oheň zmírníme a...
více o Zeleninový salátek s kuřecím masem
Maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, papriku na proužky. Vše zasypeme kořením, zakápneme asi pěti lžícemi oleje a jemně osolíme. Vše dobře...
více o Masové kostky s paprikou a pórkem
Na připravený pekáč (stačí nízký) dáme máslo dle potřeby. Papriku nakrájíme na proužky a totéž uděláme s cibulí. Obě ingredience rozložíme rovnoměrně...
více o Kuře jinak
Zeleninu dobře omyjeme, vadné části vykrájíme. Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme najemno, mrkev nastrouháme nahrubo, papriky nakrájíme na...
více o Lahodná čalamáda s květákem
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min.
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,...
více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Rajčata pokrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli na kolečka a vše dáme do pekáčku s trochou oleje do předehřáté trouby. Až se nám zelenina...
více o Řízky naruby - na zelenině (leču)
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky.
V...
více o Dýně hokkaido na kari
Namočíme fazolky a necháme přes noc ve vodě.
Rajčátka, papriky,cibulku,česnek a slaninu nakrájíme na drobno.
Můžeme v tlakovém /cca 35minut/ nebo v...
více o Fazolky od holky
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu...
více o Salát s kuřecími kousky
Na rozpálenou pánev s olejem přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso.
Krátce orestujeme, přidáme sůl, pepř a kari. Krátce dopečeme a vypneme.
Mezitím...
více o Lehký kuřecí salát
Maso nakrájejte na větší kostičky.
Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).
Přidejte maso, osolte a...
více o Čína se zeleninou
Kuřecí prsa si opláchneme, trošku naklepáme, osolíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do misky, pokapeme maggi, promícháme a necháme odležet. U hlívy...
více o Kuřecí špízy se zeleninou a hlívou ústřičnou
Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme...
více o Gemerské tajemství
Dáme vařit těstoviny a mezitím, co se těstoviny vaří, nakrájíme zeleninu, sýr a šunku na kostičky. Vhodíme do připravené mísy, přidáme kukuřici,...
více o Těstovinový fusilli salát