Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme...
více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. Papriku a kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, fazolky taktéž (pokud máme čerstvé).
Na olivovém...
více o Pohankové rizoto s kuřecím masem
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle...
více o Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše...
více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu...
více o Česká vepřová čína
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
K rajčatům...
více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu....
více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Z omytého pomeranče nastrouhejte kůru, poté ho oloupejte a dužninu pokrájejte. Cibuli i česnek nakrájejte, papričku posekejte. Vše dejte do mixéru,...
více o Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky...
více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za...
více o Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.
Po...
více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou...
více o Kuřecí směs se zeleninou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Očištěné papriky nakrájejte na tenké proužky.
Jablečný ocet spolu s cukrem a vodou smíchejte, přidejte máslo, pepř a nasekané papričky, to vše...
více o Chilli papričky
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou...
více o "Čína" s česnekovými výhonky
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs...
více o Domácí kuřecí čína
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete.
Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte...
více o Plněné papriky s knedlíkem
Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky a uvařte.
Mezitím nakrájejte slaninu nadrobno a chorizo na plátky, obojí krátce orestujte na másle v...
více o Frittata
Na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte nakrájené papriky a rajčata, uvařenou rýži a hrst nasekané petrželky.
Vše promíchejte a navrch přidejte...
více o Zapečené lečo
Na sádle orestujte nasekané jarní cibulky, přidejte na plátky nakrájené papriky s cuketou a menší kousky rajčat. Osolte, opepřete a krátce poduste....
více o Lečo s rybou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nechte změknout.
Vmíchejte maso s tymiánem, dochuťte solí, pepřem a...
více o Lečo s mletým masem
Na sádle orestujte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájenou klobásku a orestujte.
Přidejte na proužky nakrájenou papriku, na menší...
více o Klasické lečo
Na velké pánvi s troškou oleje dáme smažit zprudka nejprve pokrájenou cuketu (i se slupkou) a papriku. Po osmažení přidáme pokrájený pórek a žampiony...
více o Kuřecí směs se šunkovou klobásou
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a...
více o Terina ze sardinek a paprik
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně...
více o Španělská paella krok za krokem
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a...
více o Vepřový perkelt s nokedly
Na sádle osmahni cibulku dosklovita. Přidej mletou papriku a tlačenku nakrájenou na kostičky.
Zhruba 5 minut nechej dusit. Přilij vodu a lžíci mouky...
více o Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Salát natrhejte, omytou zeleninu nakrájejte, poklaďte mozzarellou a zakápněte olejem a pestem.
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík...
více o Letní salát s mozzarellou
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme...
více o Polníčkový salát se zeleninou
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a...
více o Chřest v tempuře smažený
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky.
Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na...
více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme...
více o Drůbeží salát II.
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
Tvaroh rozmíchejte s trochou jogurtu. Ochuťte lahůdkovým olejem a podle chuti osolte a opepřete.
Vmíchejte pažitku, jemně nasekaný celer a oblíbené...
více o Zelenina s bylinkovým tvarohem
Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ještě opečte s klobásou nakrájenou na kolečka a mrkví pokrájenou na nudličky.
Nakrájejte...
více o Pekelné dršťky
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou...
více o Míšovy fazole v tomatu
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené...
více o Jednoduchá žampionová směs
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme...
více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Oloupanou cibuli pokrájíme na klínky a dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a přidáme k částečně...
více o Brambory restované nejen s cibulí
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na...
více o Hlíva s masovo-zeleninovou směsí