Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o maso
Misku vymažeme olejem a naskládáme do ní oloupané plátky lilku, cibule, rajčata, papriky a zakápneme olejem. Zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme asi... více o Bulharský zeleninový nákyp
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje.... více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ... více o Pečené obložené řízky
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným... více o Vepřové v pekáčku
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Papriku omyjeme, rozčtvrtíme a odpeckujeme. Nakrajíme na 1cm nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni... více o Paprikovo-olivová omáčka na špagety
Uděláme těsto na pizzu dle návodu na krabici a necháme vykynout. Mezitím nakrájíme maso, nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a papriku. Pak vykynuté... více o Pizza s kuřecím masem
Listové těsto rozválíme na placku a krájíme čtverce 9x9 cm. Nakrájíme šunku, pórek, papriku a nastrouháme sýr. Směs osolíme, popřípadě zamícháme s... více o Šátečky z listového těsta II.
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané... více o Zeleninová polévka III.
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,... více o Mexický fazolový hrnec
Podle požadovaného množství si připravíme tvaroh (na 2 os. cca 120 g), salám nakrájíme na malé kousíčky, přidáme vejce a koření. Na správnou... více o Tvarohové řízečky
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme... více o Smetanový guláš
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš
Fazolky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme okapat. Papriky nakrájíme na kostičky, cuketu na hranolky. Opereme salát, listy... více o Paprikový salát se slaninou a fazolkami
Očištěnou papriku rozpůlíme a dáme propéct do vyhřáté trouby. Potom lehce sloupneme slupku a lusk pokrájíme. Na 2 lžících másla orestujeme na kousky... více o Šunkový sendvič s houbami a polníčkem
Pažitku nakrájíme a smícháme s jogurtem a majonézou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Rajčatovou omáčku smícháme s olivovým olejem a nalijeme do... více o Paprikový salát s cibulí
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme... více o Vegetariánské nudle
Brambory důkladně očistíme kartáčkem a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, opatrně je nařízneme, potřemem máslem a zabalíme do... více o Vznešené brambory
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme... více o Sýrový koláč se zeleninou
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny. Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji. Ryby... více o Kreolská rybička
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v... více o Pikantní hrášek s hovězím masem
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme... více o Rychlí utopenci II.
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,... více o Rybí pánev
Skopové a vepřové maso pomeleme najemno, hovězí pomeleme na větší kousky. Vše řádně promíchat a nechat 2 dny uležet.... více o Domácí klobásy
Mám docela rád špízy z jakého koliv masa. Ale nebaví mě všechno napichovat na jehly. Tak jsem udělal fintu. Všechno, tedy salám nebo maso, papriku,... více o Špízy zapečené
Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu... více o Králík , zelí, - pečený
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Mleté maso... více o Papriky plněné mletým masem
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a... více o Debrecínská fazolová polévka
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké... více o Bylinkový salát
Maso, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostky, brambory na plátky, česnek prolisujeme. Vše promícháme v míse, okořeníme, zakapeme worchestrovou omáčkou... více o Masové balíčky
Listové těsto rozválíme, dáme do pekáče, který jsme před tím vypláchli studenou vodou. Těsto potřeme hořčicí, posypeme polovinou sýra, na sýr klademe... více o Mejdanové občerstvení
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám... více o Turecký salát
Maso nakrájíme na kousíčky a z prudka osmahneme na pánvi pokapeme sojovou omáčkou a smažíme do zlatova. Potom nakrájený porek a papriku (vše na... více o Kuřecí směs II.
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší... více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou... více o Čertova pomazánka
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a... více o Bulharský zelný salát
POSTUP Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme... více o Čína dle Bobinky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky. V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut. Do... více o Zapékané kotlety II.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo. Na zbylém tuku rozškvaříme na... více o Vepřové kotlety na zelí
Maso umeleme se žemlí, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Vše promícháme a utvoříme válečky, které pečeme zvolna na sádle,... více o Čevapčiči s cibulkou
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a... více o Rumunská polévka
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky.... více o Gratinované dary moře
Vařenou bramboru jemně nastrouháme a smícháme s kyškou a krájenou petrželkou, osolíme, přilijeme ocet, olej a necháme vychladit. Omyjeme a nakrájíme... více o Zeleninová mísa s kyškou
Papriky opláchneme, rozpůlíme, semena a semeník odstraníme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky, vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem.... více o Řecký salát
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce... více o Králík na zelenině
Maso nakrájime na kostky. V katrole na sádle osmahneme pokrajenou cibuli,přidáme papriku, kmin, majoranku, utřený česnek se soli a ocet. Vložime... více o Zabijačka - guláš
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky rajčat a otrhané listy kerblíku. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme.... více o Pikantní rajská polévka
Vše nakrájíme na nudličky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Těstovinový salát VIII.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a... více o Řecký biftek s rýží