Do cca 1,5 litru slané vody dáme vařit houby a kroupy. Na pánvi osmažíme slaninu na kostičky, na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do růžova a...
více o Mrvenica
Jogurt ochutíme solí, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, promícháme a vlejeme do hlubokého talíře. V kastrolku převaříme 2-3 cm vody se solí a...
více o Ztracená vejce v jogurtu
Plátky (bílého) chleba potřete máslem a obložte plátkem šunky. Na ni dejte plátek ananasu, který zakryjte plátkem sýra. Chlebíčky pak položte na plech...
více o Sýrové tousty s ananasem
Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom...
více o Živáň ala Alenka
Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně...
více o Výborná marináda
Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou...
více o Masové rizoto s paprikou
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího...
více o Podzimní kuře
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Syrečky také pokrájíme na malé kousky (nebo nastrouháme nahrubo) a dáme do mísy. Přidáme rostlinné máslo a...
více o Pomazánka ze syrečků
Nakrájenou cibuli, sůl, papriku a kmín dáme do vývaru a vaříme asi 20 minut. Do polévkové mísy rozdrobíme brynzu a nalámaný chléb a zalejeme horkým...
více o Demikát
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme lisovaným česnekem, olejem a dáme do chladničky alespoň na 24 hodin odležet. Potom na každý plátek...
více o Falešné ražniči
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme...
více o Guláš na druhý den
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený šunkový salám. Po 5 minutách zaprášíme paprikou, osmahneme...
více o Gulášek jezdců z Georgie
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme oba druhy masa nakrájené na nudličky, mletou papriku, pepř masox a dusíme, než je maso měkké.
Potom přidáme salám,...
více o Ďábelský kotlík
Do masa uděláme křížem zářezy, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Zabalíme do alobalu a necháme asi 3 dny v lednici uležet. Před pečením...
více o Bůček na cesty
Na tuku usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme paprikou a kmínem, přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme, trochu...
více o Brambory na paprice II.
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ...
více o Pečený losos
Maso nakrájet přes vlákna na hranolky, osmahnout na sádle do zlatova, zaprášit paprikou, karim, zapéct a podlít vodou, osolit, dusit doměkka. Při...
více o Hovězí v kečupové směsi
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes...
více o Kuře na sobotu
Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak...
více o Vepřové plátky na zelenině
Jogurt spolu s kořením, olejem a solí smícháme a do vytvořené marinády namočíme omytá kuřecí křidélka. Dáme do lednice na 24 hodin necháme odležet....
více o Jogurtová křidélka
Na oleji zpěníme cibuli a kuřecí kůže, přidáme polovinu nasekaného česneku, gulášové koření, papriku a mouku. Po chvíli přidáme masox a hned rozředíme...
více o Falešná dršťková
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben,...
více o Zapékané kedlubny pro děti
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme párky nakrájené na kolečka a osmažíme.
Zvlášť v hrnku rozmícháme kečup, asi 1,5 dl vody, hořčici, koření a...
více o Palhuba
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na...
více o Jednoduchý grenadýrmarš
Maso jemně naklepeme, osolíme jemně, opepříme. Cibuli nakrájíme na 0,5-1 cm hrubá kolečka. Do menšího, ale vysokého pekáčku dáme na dno třetinu cibule...
více o Vepřové na sýru a smetaně
Do 2 litrů vody dáme vařit namočené fazole a přidáme 2 bujony. Přivedeme k varu.
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme. Poté přidáme...
více o Fazolačka
Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, odstavíme z ohně, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a po chvilce zalejeme vejci rozšlehanými s trochou...
více o Policejní krokety
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Osmažíme na oleji. Na jinou pánev nasypeme několik lžic krystalu a opražíme na světle hnědý...
více o Minutky s broskvemi a karamelem
Kuře rozebereme na části, stehna v kloubu rozdělíme na půl a podél kosti nařízneme, aby kost byla vidět. Křidýlka necháme, osolíme, opepříme,...
více o Kuřecí na rychlo
Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,...
více o Pantůček
Namočený a vymačkaný rohlík smícháme s masem, jemně nasekanou cibulí a 2 vejci. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Těsto rozválíme asi půl cm vysoké a...
více o Šátečky z listového těsta
Používám nejraději maso kuřecí, rychle se dělá a je chutnější. Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do...
více o Cikánské řízky
Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Doprostřed...
více o Masový měšec
Na mírném plameni rozehřejeme 2 lžíce másla, vmícháme sýr a postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Ochutíme hořčicí a sladkou paprikou. Když směs...
více o Welsh Rabbit
Maso nakrájíme na kousky. Všechno ostatní smícháme, přidáme nakrájené drůbeží a necháme uležet přes noc. Napichujeme na gilovací jehly a grilujeme...
více o Červené špízy
Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s...
více o Těstoviny s lilkem
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a dáme marinovat do směsi, kterou jsme si připravili ze zbytku surovin, minimálně přes noc. Poté opékáme na pánvi...
více o Kotlety žu-žu
Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho...
více o Zelná pálivka
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a část česneku, přidáme nakrájený salám, osmahneme, přidáme mletou papriku (kdo rád přidá si pálivou), kmín,...
více o Guláš z uzeniny s paprikami
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, necháme vzkypět a zalejeme hrníčkem vody. Přidáme další hrníček vody a nakrájené syrové...
více o Bramborový guláš
Během vaření špaget si připravíme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme hovězí konzervu (doporučuji předem nakrájet),...
více o Opravdu rychlé špagety
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená...
více o Zeleninová halucinace
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka.
Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak,...
více o Hrách na maďarský způsob
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme...
více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou