Slepici vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Kostru můžeme použít na menší množství polévky. V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme...
více o Guláš ze slepice s uzeninou
Kuřecí prsa nakrájíme na menší proužky. Mletou papriku smícháme s majoránkou a kousky v něm obalíme. Pak smažíme a solíme až na talíři. Dle chuti může...
více o Kuřecí kousky v paprice
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, zalijeme smetanou a prohříváme, až je omáčka hladká. Brambory ve slupce omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a klademe...
více o Svatojánský steak s česnekovými brambory
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme 3 minuty.
Osolíme je, opepříme...
více o Kuřecí minutkový guláš
Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem.
Na rozpáleném oleji orestujeme do červena (pozor,...
více o Ovíněné kuře
Uvaříme těstoviny, mezitím opečeme na pánvi na drobno nakrájenou cibuli se salámem a proužky papriky. Přidáme hrst sušených hub, osolíme, opepříme,...
více o Zapékané těstoviny IV.
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem,...
více o Cizrnový guláš se zeleninou
Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené...
více o Dušanova kachna
Mleté maso smícháme s ostatním, zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Další den rozválíme na mikroténu na placku, potřeme smaženými vejci,...
více o Bůčková roláda III.
Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a...
více o Senátorské závitky
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme...
více o Nožičky v podmáslí
Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct.
Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme...
více o Divoká sekaná
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory...
více o Loužnická kyselica
Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme...
více o Rizoto a la kung pao
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do...
více o Guláš v papiňáku
Obě zeleniny včetně cibule nakrájíme na stejné čtverečky nebo kostičky (asi 2x2 cm). Na oleji lehce opečeme papriku a cibuli, přidáme rajčata a až...
více o Lečo pro dva
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme...
více o Kachna pod stolem
Vypracujeme těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím si připravíme náplň: změklé máslo utřeme na hladký krém a přidáme rozdrobenou nivu,...
více o Kolečka s mandlemi
Vepřovou pečeni pokrájíme po vláknu ve velký plát (vytvoří se obdélník) asi 1 cm vysoký, mírně naklepeme osolíme a opepříme. Na plát masa dáme...
více o Vestfálská roláda
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí...
více o Nakládané řízky
Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"...
více o Kozí brada - novoroční zelňačka
Zelenou cibulku nasekáme ručně nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme brynzu, pomazánkové máslo a koření a promixujeme na jemnou hmotu. Mažeme na tmavý...
více o Balatonská pomazánka
Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme...
více o Jedničkové rybí filé
Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které...
více o Ďáblovy kuličky
Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1...
více o Hubené fazolky pro chuť i dietu
Krkovičku nakrajíme na plátky, důkladně z obou stran osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo, jednu na kolečka. Vypékací misku...
více o Vepřové na cibulce
Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším...
více o Harula
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ...
více o Bůček po cikánsku
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu,...
více o Kapustnica
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a...
více o Zelňačka s klobásou
Obě cibule nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na sádle v pekáčku. Plátky krkovičky obalíme ve sladké a pálivé paprice, osolíme, položíme na...
více o Krkovička pečená na paprice
Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme...
více o Bavorský guláš
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,...
více o Omáčka na špagety III.
Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,...
více o Slepice po indiánsku
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme...
více o Bakoňské plátky
Maso smíchat s vejcem, česnekem, solí, pepřem a solamylem. Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme válečky. Z těsta vyválíme 3-4 mm silný plát, ...
více o Rohlíčky s masovou náplní
Vymastíme pekáč a vyložíme jej plátky anglické slaniny. Na ně naklademe naklepané, osolené a okořeněné plátky kuřecího masa. Povrch pokryjeme opět...
více o Kuře podle Lucky
Bůček uvařím s kořením (tj. bobkový list, celý pepř, nové koření, trochu tymiánu) a česnekem(počet česneků se řídí chutí). Nechám zchladnout a na...
více o Televizní bůček
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji...
více o Guláš ze sojového masa
Vepřové řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou a orestujeme kostky. Zalijeme vodu a dusíme do...
více o Srbský vepřový guláš
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli...
více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám nebo...
více o Skvělá omáčka na špagety
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku.
Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C....
více o Kapr pro paní Jarčuškovou
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu.
Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté...
více o Italiano s fazolí
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny....
více o Prezidentský guláš II.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji, až zesklovatí. Zaprášíme ji mletou paprikou, opepříme, osolíme a...
více o Brambory na paprice s kuřecím masem