Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky dle libosti. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso a šup s tím do lednice. Za 24 hodin si rozpálíme gril...
více o Gurmánské medajlonky
Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme...
více o Zabíjačkové zelí
Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme.
Maso nakrájíme na kostky...
více o Fazolový perkelt
Maso a cibuli pokrájíme jako na guláš, osmahneme, osolíme okmínujeme, poparikujeme a dusíme, když je skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájené...
více o Kapustový eintopf
Vepřové kotlety naklepané,osolené a napepřené orestujeme na pánvi a odložíme na talíř bokem. Do předem vymazaného pekáče vložíme vrstvu předem...
více o Zapečené vepřové kotlety na smetaně
Do pekáčku naskládáme kuřecí špalíky, které okořeníme grilovacím kořením nebo vegetou a bazalkou. Zakápneme olejem. Přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Kuřecí špalíčky s nivou
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2-3 drobounce...
více o Mexické tortillas
Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme rozdrceným česnekem, posypeme mletou paprikou a oregánem a opečeme (nejlépe na sucho na grilovací nebo nepřilnavé...
více o Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Kousky kuřete osolíme, potřeme připravenou směsí a dáme na pekáč pomazaný olejem, na kuře položíme plátky anglické slaniny a pak zasypeme zmrazenou...
více o Kuře na marmeládě
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne zlátnout, přidáme mouku a chvilku za stálého míchání smažíme, zalejeme horkou vodou a řádně...
více o Pochoutka Paní Nadlesní
Do hrnce dáme olej a cibuli a restujeme, až je cibule růžová. Přidáme kmín a ještě chvíli restujeme, přidáme sladkou papriku, mouku a brambory....
více o Španělská polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalejeme vodou, přidáme masox a koření a...
více o Klobásová omáčka
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs...
více o Vepřové plátky v alobalu
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamáčkneme. Pečeme...
více o Jiříkova pomsta
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme na kousky nakrájené vykostěné kuře, zasypeme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem. Přidáme nakrájené papriky a...
více o Hořící kuře Attila
Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou a uděláme...
více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
Z bůčku odstraníme kůží a naložíme jako na udění na 3 týdny a nejmíň dvakrát obratíme. Naložený bůček oplachneme a nakrájíme na kostky. Cibulku...
více o Segedín z naloženého bůčku
Vodu s máslem a solí přivedeme k varu, přidáme prosátou mouku a za stálého míchání vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí ani na nádobu, ani na...
více o Sýrové větrníčkyII.
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené...
více o Ďábelské tousty - absolut super
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne....
více o Poldiho zelný guláš
Salám semeleme a smícháme s pokrájenou zeleninou a majonézou. Želatinu připravíme dle návodu, měla by mít trochu výraznější chuť (přidáme masox a...
více o Uherský řez II.
Každou porci připravíme zvlášť na talíř. Takže na každý talíř dáme doprostřed kupičku nadrobno nakrájeného salámu, v kupce lžící nebo rukou uděláme...
více o Salámový švec
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou...
více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji doměkka. Přendáme na plech, na každý řízek dáme lžíci směsi a zakryjeme plátkem sýra....
více o Kuřecí řízky podle mě
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou.
Po té přidáme pokrájené...
více o Boloňské špagety naší rodinky
Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po...
více o Krabí karbanátky
Kuřecí prsa rozřízneme na roládu, naplníme nakrájenými paprikami a rajčaty, přidáme kousek zázvoru (podle chuti), lžičku másla. Roládku zabalíme do...
více o Kuřecí závitky pro jaterní dietu
Cibuli orestujeme na tuku, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a restujeme dál. Přihodíme kuřecí řízky nakrájené na kostičky, které jsme předem...
více o Kuřecí míchanice
V osolené vodě uvaříme květák a brokolici, přecedíme a rozštoucháme v míse. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr a salám, nakrájenou cibuli na...
více o Květákovo brokolicové karbanátky
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký, celorznný či žitný). Zdobíme např....
více o Tvarůžková pomazánka extra
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ...
více o Bramboračka s houbami
Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody,...
více o Moje čína II.
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne...
více o Fish chowder (americká rybí polévka)
Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na...
více o Vepřové kotlety v leču
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory,...
více o Dýňový guláš
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme...
více o Balatonský guláš (od K. Gotta)
Na másle zpěníme jarní cibulku (používám jen jarní cibulku, má lepší a výraznější chuť), přidáme na kousky nakrájenou libovou anglickou slaninu, na...
více o Gnocchi omáčka
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, těstoviny rozdělíme na tři až čtyři porce - dle hladu, a každou omeletu pečeme zvlášť. Jogurt rozšleháme s...
více o Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu....
více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat...
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Cibuli nakrájíme na větší kousky, česnek na plátky, osmahneme na oleji. Osolené, opepřené a okmínované filety vložíme na cibuli, krátce opékáme z...
více o Rybí guláš II.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky (nešetřím s ní) a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, osmahneme a zasypeme sladkou...
více o Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba...
více o Tatarák pro vegetariány
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku,...
více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo na dlouhé nudličky, cibuli a asi 4 stroužky česneku nasekáme najemno. Dáme vařit vodu na špagety. V hluboké pánvi...
více o Boloňské špagety II.
Kostky rybího filé nasolíme, posypeme kari kořením, petrželkou a navrch kydneme lžíci smetanita. Poté vložíme do hrnce nebo na pánev a dusíme doměkka....
více o Rybí filé "experiment"