Maso osolíme, vložíme do papiňáků s kořením a mírně podlijeme vodou (asi 2 dl). Dusíme cca 20 minut. Poté do vývaru přidáme obě smetany a rozšleháme.... více o Kuřecí na paprice
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu... více o Salát s kuřecími kousky
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky,... více o Vepřový tokáň
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,... více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Posypeme sladkou paprikou a moukou a zlehka opražíme. Hrnec... více o Papriková krémová polévka
Ráčky dobře očistěte kartáčkem a opláchněte ve studené vodě. Vývar přiveďte k varu, naházejte do něj raky a vařte asi 10 minut. Raky vyjměte a nechte... více o Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až... více o Vepřové na zelenině
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme... více o Boloňský guláš na zítra
Na rozpáleném oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a také orestujeme, pak osolíme, opepříme, přidáme papriku, protlak, cukr,... více o Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem... více o Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na malé kousky. V míse smícháme uvařené... více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do sklovata, přihodíme na půlkolečka pokrájené párky a orestujeme. Pak přidáme na drobno pokrájené brambory a... více o Frankfurtská polévka the Best
Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme sekané maso a podusíme. Nakrájíme papriku, rajčata, nastrouháme mrkev, petržel, brambory a vše vložíme... více o Bauerntopf - sedlácká bašta
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme. Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme... více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem).... více o Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Ovesné vločky svlažíme mlékem, přidáme strouhaný sýr, rozdrobený tuk, mouku s práškem do pečiva, sůl, a vypracujeme tužší těsto. Rozválenou placku... více o Vločkové tyčky
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli,... více o Dršťková polévka z hlívy
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme... více o Jednoduchý segedín
Ledvinky nakrájené na drobné plátky dusíme na polovině tuku s orestovanou cibulí. Vepřové ledvinky jsou měkké asi za půl hodiny, hovězí za delší dobu.... více o Polévka ledvinková
Maso uvaříme ve slané vodě, vývar přecedíme a odstraníme z masa kosti. Na rozpáleném másle osmahneme kolečka cibule s kostičkami slaniny, okořeníme... více o Maďarská rybí polévka
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně... více o Maďarská klobása
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, orestujeme, pak přidáme nakrájené žampiony a nahrubo nastrouhané kyselé okurky. Chvíli dusíme, pak přidáme jemně... více o Moravské toasty
Cuketu,pokud je větší(starší)oloupeme a semínka z ní vyndáme,pokrájíme na plátky. Jestliže máme cukety mladé, neloupeme, nakrájíme je na kolečka.... více o Cuketové lečo s paprikou a klobásou
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a... více o Vepřové kousky na paprice
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem, nebo... více o Kapustový prívarok podle mě
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s... více o Mleté maso s houbami
V pánvi na sádle dozlatova osmažíme cibuly. Po zezlátnutí přidáme maso. Smažíme dokud se nevysmaží sťáva (dokud není maso "téměř připálené") Přidáme... více o Chlapský guláš od Vaška
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve... více o Vařená (či dušená) mrkev
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme vejce, sladkou papriku, dle potřeby osolíme, dle... více o Cuketové placky
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se... více o Špagety na víně
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku do zlatova. Maso nakrájíme na nudličky - osolíme, opepříme a přidáme do hrnce k osmahnuté cibulce.... více o Katův šleh (drůbeží)
"Beer Butt Chicken" (česky asi kuře s pivní zadnící) nebo občas také "Beer Can Chicken" (česky asi kuře na pivní plechovce) je pokrm pocházející z USA... více o "Beer Butt Chicken" aneb Kuře na pivní plechovce
Tvaroh ušleháme s máslem a mlékem. Sýry nastrouháme na jemno, slaninu a feferonky nakrájíme na drobné kostičky (já místo feferonek používám pastu z... více o Tvarohovo-sýrová pomazánka se slaninou
Brambory a cibuli oloupeme, nakrajíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Posypeme majoránkou a paprikou, polijeme trochou oleje a celé promícháme,... více o Brambory-nejen přílohové
Listové těsto vyválíme do velikosti asi 30 X 40 cm. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a plát těsta jím posypeme. Na sýr pak nasypeme to, co ladí... více o Sýrové polštářky
Plátky 20 minut povaříme, slijeme a vymačkáme z nich vodu. Pak je nakrájíme na tenké "dršťky". Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova,... více o Sojová dršťková polévka
V misce rozmačkáme sýry vidličkou, přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisované česneky, osolíme, opepříme, dáme trošku sladké papriky a naředíme do... více o Pomazánka ze smetanových sýrů
Maso rozložíme na kostičky na plech a smícháme s nadrobno nastrouhaným sýrem a na kostičky pokrájenou šunkou, poté ochutíme paprikou, okořeníme a... více o Zapékané vepřové maso se sýrem a smetanou
Na pánvi osmažíme naklepané, osolené a opepřené maso a vyjmeme. Osmažíme pokrájenou cibulku, česnek, šunku na kostičky, žampiony na plátky, zaprášíme... více o Kotlety s kyselou omáčkou
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit. Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou podlijeme zeleninovým... více o Královské lehké rizoto
Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme.... více o Hovězí perkelt s galuškami
No oleji necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku (v hrnci, ve kterém budeme vařit). Z kukuřiček a žampionů slijeme nálev (nepotřebujeme) a... více o Kukuřičky na smetaně
Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti. Maso i... více o Kuřecí frikaso
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše... více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Okořeníme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm osmažíme 2 - 3 minuty... více o Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami
V mixéru rozdrtíme 15 dkg arašídů - najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, žervé, solí, mletou paprikou, worcestrovou omáčkou a tabascem. Chilli... více o Ohnivé kuličky na ledovém salátu
Smíchejte vejce, sýr, sůl, pepř, papriku. Promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakrájené plátky chleba potřete touto směsí a... více o Sýrový chléb
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme.... více o Paella s mořskými plody
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi.... více o Pečené kapří ocásky