Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme....
více o Dobrá zeleninová polévka
Těstoviny uvaříme a necháme na cedníku okapat.
V hrnci od těstovin rozpustíme kousek tuku, nebo stačí tuk z konzervy lančmítu, osmahneme kostičky...
více o Bleskové těstoviny
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme paprikou, poklademe plátky slaniny a kousky nivy a přeložíme v půli.
Okraje masa sklepeme paličkou...
více o Plněné kuřecí řízky III.
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka...
více o Plněné papriky - Balkán
Plátky filé osolíme, posypeme kmínem a paprikou. Opečeme ho na oleji z obou stran a vyjmeme ho. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, kari,...
více o Pulao
Část šunky nebo salámu rozložíme na rozstřižený mikrotenový sáček tak, aby vznikl obdélník, který po zabalení vytvoří tvar rolády. Ostatní salám 2x až...
více o Šunková roláda s ovocem
Kuřecí stehna posolíme, silně potřeme česnekem a necháme 2 hodiny odpočinout. Stehna obalíme ve směsi hladké mouky a sladké papriky. Opečeme na másle...
více o Pikantní pečená kuřecí stehna
Marinádu uděláme tak, že všchny ingredience na marinádu promícháme, prohřejeme v kastrůlku (nevaříme).
Do vlažné marinády dáme sloupnuté a na kolečka...
více o Špekáčky v marinádě
Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme...
více o Falešná dršťková polévka ze slepice
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme...
více o Zadělávané fazole s uzeným masem
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké...
více o Zelňačka trochu jinak
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně...
více o Čevabčiči
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme.
Můžeme dochutit sojovou...
více o Bramborový tatarák II.
Porce kapra osolíme a obalíme v mouce promíchané s trochou papriky. Zprudka osmažíme na oleji. Osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a trochu...
více o Ružomberský nevolník
Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a...
více o Pálihba - podkrkonošská polévka
Okapané zelí nakrájíme na menší kousky, zalijeme horkou vodou a vaříme. Po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky, kmín, papriku a vaříme dále...
více o Polévka z kysaného zelí - dietní
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli...
více o Minutkový guláš - dietní
Obalené řízky v mouce zvolna opečeme. Řízky vyjmeme a do tuku přidáme slaninu. Rozškvaříme, přidáme cibuli na kolečka a zpěníme ji. Přidáme česnek,...
více o Kuřecí řízky v ostré směsi
Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet.
Pak na pánvi na...
více o Masové placky
Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle...
více o Těstoviny se špenátem a mletým masem
Těstoviny uvaříme a necháme okapat.
Mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté a překrájené zelí a dusíme.
Po chvilce posypeme...
více o Těstoviny se zelím
Plátky osolíme, necháme odležet cca 5 minut. Smícháme kari, papriku, mouku a plátky v tom to obalíme. Osmažíme nebo dáme na pečící papír a strčíme do...
více o Kuřecí po našem
Párky, cibulku, brambory nakrájíme na kostičky.
Fazole scedíme. Rozpálíme omastek a cibulku s párky osmahneme.
Po chvíli vložíme scezené fazole a...
více o Fazolový gulášek
Manga oloupeme a dužinu vdílcích odkrojíme od pecky. Goudu zbavíme kůry, najemno nastrouháme a smícháme s bylinkami. Řízky omyjeme pod tekoucí vodou a...
více o Krůtí řízky s mangem
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a...
více o Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Maso nakrájíme na tenké nudle, cibuli na drobno a smicháme s kořením, vejci a olejem, necháme 1/2 hodinky odležet. Smažíme jako bramboráky.
Vhodná...
více o Kuřecí bramboráky
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na...
více o Béřovický králík
Čekankový košťál klínovitě vyřízněte. Do 3 l vody dejte 3 lžíce soli a citronovou šťávu, přiveďte k varu, potom vařte vždy 3-4 kusy čekanky 3 minuty....
více o Čekanka v sýrové omáčce
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,...
více o Kuřecí játra na hrášku
Hermadur nakrájíme na kostičky, dáme do misky a utřeme dohladka se změklým máslem a lučinou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koření. Podle chuti...
více o Pikantní pomazánka z Hermaduru
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe...
více o Masíčko pod peřinkou
Drůbeží maso nakrájíme na kostičky, cibuli také a smícháme se všemi ingrediencemi. Necháme odležet nejméně 2 hodiny.
Smažíme jako placičky. Jsou...
více o Drůbeží placičky
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit do měkka. Pokud chcete...
více o Kuřecí ňamka s nivou
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme...
více o Husa v zelí
Na velké pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibulku do zlata a přidáme na kousíčky nakrájené rajče.
Maso nakrájíme na kousky a promícháme s hořčicí,...
více o Těstoviny s kuřecím masem
Kysané zelí nakrájíme na drobno, přidáme nakrájenou klobásu, bujón, okořeníme a dáme vařit. Až je zelí měkké zalejeme podmáslím, ve kterém máme...
více o Mexická polévka
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme...
více o Nouzová polévka
Kuře naporcujeme na čtvrtky, okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, cibuli a mrkev na malé kostičky. Brambory mrkev a cibuli okořeníme,...
více o Kuře a la kuře
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl.
Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme...
více o Segedínský guláš II.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách...
více o Znojemský guláš II.
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme...
více o Špagety strýce Jiřího
Na pekáči zpěníme hodně cibule na sádle, zprudka opečeme kuřecí porce.
Do pekáče přidáme sklenici nakládané zeleniny „Moravanka“ i s nálevem. Pak...
více o Kuře na „Moravance“ III.
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený...
více o Labužnické kotlety