Kupuji kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165ml. Mléko pořádně promíchám, abych se zbavil tuhých "cucků". Do mléka přidáme...
více o Ondrovo sladko-pikantní marináda
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme...
více o Jemná polévka z brambor a rajčat
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní...
více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto...
více o Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme suroviny na zálivku, promícháme a necháme odstát 10 minut, aby zelí zkřehlo. Mezitím nakrájíme...
více o "Univerzální" salát pro dobré trávení
Lilek nakrájíme na plátky a posypeme grilovacím kořením (nešetřete!!) a necháme vybrečet asi 30 minut. Rozpálíme olej na pánvi a osmahneme lilek z...
více o Lilek s přírodním sýrem
Zmrazené garnely necháme rozmrazit. Na pánvičce necháme rozehřát olej, do kterého vložíme nakrájený (může být i prolisovaný) česnek. Necháme ho...
více o Garnely na tymiánu a česneku
Maso vcelku zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 20 minut do mrazáku. Mezitím připravíme zálivku vyšleháním žloutků s ostatními přísadami ...
více o Carpaccio IV.
Vložit hovězí do mražáku asi na 30 min., nebo až je pevné, ale ne zmrzlé. Pomocí velice ostrého tenkého nože, nakrájet maso na papírově tenké plátky....
více o Carpaccio III.
Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z...
více o Brambory v ohni
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa,...
více o Aztecká citrusová panenka na grilu
Rozehřát máslo na pánvi a přidat na velice jemno posekaný salám. Osmažit ho na vysokém ohni po 2 minuty. Přidat ricotta sýr a na moment osmažit....
více o Massariotův piknik
Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno, resp. jak jsme zvyklé, osolíme, okořeníme a rozmícháme se sýrem cottage a smetanou.
Zakápneme olejem, ev. octem a...
více o Letní salát se semínky
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min.
Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu...
více o Asopovo řecké Saganaki
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru...
více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí...
více o Adonisova řecká kotopoulo
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí...
více o Achillova řecká souzukakia
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme...
více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Kuřecí stehna (porce), cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech.
Citronovou štávu, vodu, vývar a...
více o Aténské citronové kuře
Veškeré ingredience smícháme dohromady se žloutky. Poté v klidu vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do připravené vymazané a vysypané formy asi 90% hmoty....
více o Bábovka triviální olejová
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, smícháme bílý jogurt s tvarohem....
více o TZATZIKI - originální řecký recept
Salát opereme, necháme oakpat a listy roztrháme, papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou vydlabeme a rozmělníme dužinu....
více o Řecký salát s mátou
Salát umyjeme a dobře vykapeme (odstředíme), natrhám na kousky. K tomu přidám na jemné plátky nakrájené umyté ředkvičky, zelenou cibulku a zelený...
více o Jarní salát - vitamínová bomba
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek...
více o Ovocný salát se šťávou
Salát nakrájíme na kousky cca 2x2 cm, čekanku a pórek na jemná kolečka, smícháme v míse s ořechy, zalijeme olejem (olej z ořechů není nutný ale je tím...
více o Ledový salát s čekankou
Zeleninu pokrájím, salát natrhám na kousky, ochutím citronem, olivovým olejem, osolím a případně opepřím, přidám usekanou nať, doleju trochu vody a do...
více o Přinastavený zeleninový salát
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a...
více o Vestfálský měšec
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny přidáme sušený kuskus, citrónovou...
více o Tabouleh
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a...
více o Italská nakládaná sušená rajčata
Oloupané cibule a nakrájíme na čtvrtky a půlku množství vložíme do pečící misky společně se slaninou. Maso důkladně obalíme v koření a vegetě a...
více o Hornická roštěná
Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou...
více o Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Míchat společně máslo, olej, a česnek v míse až do hladka, pak přimíchat petržel.
Nařezat chléb úhlopříčně vroubkovým nožem, pak rozprostřít...
více o Česneková chlebíčky
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná...
více o Rajčatová polévka s bazalkou
Špenát a řeřichu omyjte a savým kuchyňským papírem důkladně osušte. Odstraňte tuhé stonky. Listy špenátu a řeřichy dejte do velké servírovací nádoby....
více o italský salát s mozarellou
Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat...
více o chléb pitta
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté...
více o Hrstková polévka
Okurky omyjeme a na hrubém struhadle ustrouháme se slupkou. Prosolíme a ponecháme 10 min, aby pustily šťávu. Utřeme česnek, posekáme jemně kopr ...
více o Bulharský tarator