Palmarín, práškový cukr, vanilkový cukor, vaječné žloutky a kůru z citronu vymícháme do pěny, přidáme mouku s přimíchaným práškem do pečiva a mléko,...
více o Řezy s černým rybízem
Z mouky, vajíček, Palmarinu, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, vyválíme těsto na hroubku cca 2 cm o velikosti plechu...
více o Jablečné pité
Den předem uvaříme Salko 1-1 1/2 hodiny.
Žloutky + cukr + vodu vymícháme do pěny, ořechy, strouhanku, mouku a prášek do pečiva smícháme a po trošce...
více o Karamelové řezy od Gizky
250 g hladké mouky + kysaná smetana + sůl, zpracovat na těsto a vyválet na 1-1 1/2 cm silný plát.
50 g mouky + Palmarín zpracovat a natřít (možno i...
více o Slavnostní mandlové pagáčiky
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a...
více o Bramborové pagáče
Vše dáme do domácí pekárny.
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony....
více o Zemplínský koláč
Z uvedený surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva bochníky, vyválíme 5 mm silné, vykrajujeme formičkou preclíky nebo pagáčky. Povykrajované těsto...
více o Preclíky (Pagáče)
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva...
více o Dort podle mojí maminky
Těsto: tuk rozdrobíme s moukou, přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, vejce, sůl a vypracujeme. Necháme vykynout. Na pomoučeném válu ho...
více o Křehký ořechový koláč