Všechny ingredience kromě parenice dobře vymícháme v misce, můžeme trošku osolit. Parenici nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do pomazánky.... více o Luxusní pomazánka z uzené parenice
Lilky vždy napíchněte na dlouhou vidličku a opalujte nad plamenem, dokud nezměknou. Slupku nařízněte a dužninu lžící vydlabejte do mísy. Ořechy... více o Hummus z lilku s ořechy kešú
Vymačkáme šťávu s citrónů a rozmícháme v ní med pak přidáme sójovou omáčku, hořčici a sůl a nakonec do marinády naložíme nakrájeného lososa a necháme... více o Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
V kastrolu rozpálíme sádlo (intezita 4/9), přidáme cibuli nahrájenou na kostičky a smažíme do zlatova. Když je cibule osmažená, přidáme nasekaný... více o "Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a... více o Maďarská medvědí polévka
Bůček pokrájím na menší kousky Cibuli pokrájím na kolečka nebo na půlky česnek a papriku nakrájím na male kousky všechno dáme do pekáčku, přidám... více o Bůčková pomazánka
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout. Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin) Jakmile se zacne... více o Guláš
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu... více o Gulášová polévka
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak... více o Rizoto ,,co dům dal"
Papriky omyjeme, rozřízneme a vydlabeme. Takto zpracované půlky vyskládáme na plech na pečící papír. Nastrouháme balkánský sýr na hrubé strasně... více o Papriky s balkánem
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří. 2. V hmoždíři natlučte římský kmín,... více o Chilli con carne s kořením
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta. Kuře opláchneme a očístíme.... více o Kuře na hořčicích
Pokud nemáme, osmažíme palačinky. Do nádoby nalejeme smetanu, do které dáme tavený sýr. Pak nakrájíme šunku na plátky, které následně vložíme do... více o Zapečené palačinky s rajčaty a mozzarellou
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a... více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí. Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené... více o Pomazánka pikantní "Gaspačo"
Tofu rozmělníš vidličkou na kaši v míse, zaliješ cca lžící oleje, okořeníš pálivou paprikou a saturejkou a nakrájíš tam zhruba 4 lístky bazalky.... více o Tofu pro mámu
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do... více o Bůček Trnava
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Opečeme na tuku z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájený salám na nudličky a... více o Kotlety po kladensku
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky (většinou dělám z polohrubé), můžeme ještě trochu... více o Zelňáky na plech
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole. Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené... více o Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka
Drobné a dobře omyté brambůrky i se slupkou vsypte na olejem vymazaný plech. Cibule rozkrájejte na silnější kolečka a vsypte je mezi brambory, dobře... více o Gošovy paprikové brambory
V jedné misce smíchejte mouku a papriku. V druhé misce rozšlehejte vejce se solí a mlékem. Cuketu omyjte, nakrájejte na plátky 0,5-1 cm široké. Obalte... více o Cuketové smaženky
Igredience smíchejte v menším hrnci, pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud marináda trochu nezhoustne. Nechte vychladnout. Pak přidejte... více o Ostrá barbecue marináda BBQ
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé... více o Pikantní bramborový guláš
1. Nachystejte si maso na nudličky. 2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte... více o Asijské hovězí
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu.... více o Vegetariánský guláš
Rozpustíme sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidejte hříbky, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete... více o Guláš z hub
Nejdříve pečlivě vykostíme kuře. Nakrájíme na kostky cca 2 cm. Osolíme a můžeme posypat kořením (kmín, bazalka). Ve vařící vodě spaříme rajčata,... více o Pikantní kuře s rajčaty a houbami
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a opečeme. Po osmažení přidáme sladkou a pálivou papriku a na... více o Buřtguláš II.
Dýni HOKAIDO vydlabat (loupat se nemusí) a s nakrájenou cibulí osmažit, nechat trochu změknout, posolit a až dýně pustí trochu barvu, zalít vodou (cca... více o Pikantní dýňová polévka HOKAIDO se zázvorem
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky. Vytvoříme si směs z podmáslí, soli, česneku, pálivé a sladké papriky a zázvoru, do kterého dáme kousky masa a... více o Pikantnější kuřecí tortilla
Brambory omyjeme, nakrájíme a necháme ve slupce vařit v osolené vodě. Na hluboké pánvi nebo v kotlíku zprudka osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na... více o Ďábelký kotlík
Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme do misky s olejem. Přidáme papirku, sůl, pepř a vegetu, promícháme a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté odlijeme... více o Dip na nugetky
Do misky nalijeme olej, a přidáme koření - od všeho +- jednu lžičku. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky s olejem. Zakryjeme... více o Pikantní kuřecí nugetky
Smícháme všechny ingredience a naložíme do nich maso. Vystačí asi na 1 kg masa. Používám tuto směs také na vytvoření těstíčka na masové placičky, vždy... více o Marináda nejen na gril
POZOR, TENTO RECEPT JE VELMI PÁLIVÝ!!! DOPORUČUJI JEN LIDEM, KTEŘÍ MAJÍ RÁDI HODNĚ PIKANTNÍ VĚCI!!! Chili, pálivou a sladkou papriku, mletý a celý... více o Leninovo ohnivé maso
Okurku omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Tuňáka necháme okapat a přidáme k okurce. Trochu osolíme, ale opatrně, tuňák je již... více o Okurkový salát s tuňákem
Nové brambory uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrajíme na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salám, natvrdo uvařená vajíčka a... více o Letní, lehký bramborový salát
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a poté přidáme vejce, olej a omáčky. Ideální na kuřecí, ale dobré i s vepřovým. Přeji Dobrou chuť!... více o Vynikající marináda na maso
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli,... více o Dršťková polévka z hlívy
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme... více o Jednoduchý segedín
Smícháme mléko, smetanu, hořčici, víno, sůl a papriku. Sýr nastrouháme, čtvrtinu necháme stranou zatím v lednici a zbytek promícháme se suchými ... více o Těstoviny se sýrem - na potom :-))
Maso uvaříme ve slané vodě, vývar přecedíme a odstraníme z masa kosti. Na rozpáleném másle osmahneme kolečka cibule s kostičkami slaniny, okořeníme... více o Maďarská rybí polévka
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně... více o Maďarská klobása
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso... více o Pečený paprikáš
Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka... více o Paella s kuřetem
Cuketu,pokud je větší(starší)oloupeme a semínka z ní vyndáme,pokrájíme na plátky. Jestliže máme cukety mladé, neloupeme, nakrájíme je na kolečka.... více o Cuketové lečo s paprikou a klobásou
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme... více o Kašparova pikantní tlačenka
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě