Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, kuřata spolu se zeleninou dáme do osolené studené vody vařit asi 40 minut. Uvařené vyjmeme, rozčtvrtíme. Mezitím... více o Kuře pečené v pivním těstíčku
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se... více o Nakládaný bůček
Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48... více o Kotlety pro labužníky
Cibuli, česnek, feferonky, petržel nasekáme, přidáme do masa s ostatními surovinami, zamícháme, namočíme veku. Přidáme do masa, zamícháme. Tvoříme... více o Kebab
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)... více o Cuketový guláš se zeleninou
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky a dusíme asi 5 minut za stálého míchání. Pak... více o Těstoviny s mletým masem
Cuketu postrouháme, cibuli posekáme, česnek prolisujeme. Všechny suroviny mimo Deka dusíme 30 minut. Přidáme deko a dusíme ještě 5 minut. Plníme do... více o Pomazánka z cukety
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po... více o Kvikot z Raffaelova kotle
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady a nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc odležet v ledničce, druhý den maso grilujeme a zbylým... více o Hana's grilovací tajemství
Brambory, rajčata a okurku nakrájíme na plátky, smícháme s okapaným hráškem, vajíčky krájenými na kostičky a drobně sekanou cibulí. Zalijeme smetanou,... více o Letní salát
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka. Do hotové rýže... více o Rizoto Sicilský klan
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva... více o Čertovské sušenky
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu. Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a... více o Zákusek k mariáši
Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky... více o Domácí klobásy II.
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na... více o Rumunská ryba
Maso nakládáme alespoň na 24 hod. Potom pomalu opékáme na tuku.... více o Marináda na maso V.
Na sádle osmahneme ciblku a na ní dozlatova porce kuřete, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, osolíme přidáme nakrájené papriky a podlejeme dusíme do... více o Kuře po selsku (vitana)
Příliš tučný vývar necháme vychladnout a přebytečný tuk sebereme. V rozehřátém tuku osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme obojí papriku,... více o Ovarová silvestrovská polévka
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky... více o Sékelský guláš
POSTUP PŘÍPRAVY Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny.... více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama... více o Sekané karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Na sádle osmahneme dozlatova porce kuřete a cibulku. Zasypeme kořením, osolíme, přidáme nakrájené papriky a podlijeme, dusíme doměkka. Zahustíme... více o Kuře po selsku
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme a naplníme dílkem cubule, řezem okurky a plátkem slaniny. Kotlík vymastíme olejem, přidáme velmi... více o Opilé špekáčky
Do papiňáku dáme vařit kuřecí skelety asi na 20 minut. Mezitím do hrnce nakrájíme čínské zelí na droboučké proužky, dáme do hrnce, osolíme, přelijeme... více o Polévka z čínského zelí
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle. Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme. Podáváme... více o Falešný tatarák z brambor
Maso nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme také na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opékáme asi 2 minuty.... více o Minutkový kuřecí guláš
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,... více o Plněné brambory IV.
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali z brambor, smícháme se solí, pepřem, 20% nastrouhaným sýrem, jogurtem, spařenými... více o Plněné brambory I.
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem. Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené... více o Flamendr II.
Filé posolíme, opaprikujeme, pokapeme citronem a rozložíme na pekáč. Sýr, mléko, vejce a sůl smícháme a rozložíme na maso. Zapékáme v troubě.... více o Zapékané filé III.
Na panev dame tomate frito, palivou papriku, sul a sojovou omacku a nechame cca 10 minut povarit.... více o cervena omacka k salatu od Muse
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl.... více o Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme... více o Indické chutney
Na oleji zpěníme cibulku, na ni přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu.Dusíme, až je cuketa do sklovista. Pak přidáme nakrájený párek a... více o Cuketová čína III.
Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme.... více o Kuře v alobalu s lečem
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.
Cukety omyjeme, odkrojíme konce, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné. V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme protlačený... více o Testoviny s cuketami
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme... více o Chilli con carne VIII.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou (všechny uvedené suroviny promícháme a důkladně vyšleháme). Řízky necháme v chladničce 3-5 dnů... více o Řízky v majonéze
Kapra osolíme, namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu. **Těstíčko:** Všechny přísady promícháme... více o Kapr v pivním těstíčku
Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli,... více o Cikánský řízek
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v... více o Pikantní hrášek s hovězím masem
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor.... více o Vepřové ze Šilangu
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a... více o Debrecínská fazolová polévka
Bok umeleme, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, sůl, papriku a dobře promícháme. Mažeme na horké topinky a zapíjíme pivem.... více o Čertí pomazánka na topinky
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku... více o Špekáčky na pivě
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. **Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce... více o Játra po sečuánsku
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a... více o Omáčka ze zelených rajčat